Szerintem nem jó taktika a botránypolitizálás.
Rövid távon hatásos, nemrég olvastam hogy csökkent a fidesz népszerűsége a biztos szavazók körében pár %-ot. Az emberek felkapják rá a fejüket, sokakból vált ki hirtelen indulatot, szimpátiát.
De ezt a felháborodott érzetet nehéz fenntartani, hónapokon éveken keresztül nem is lehet, megunja a tömeg.
Az embereknek fontos a biztonságérzet, ehhez nyugodt, higgadt, kiszámítható magatartás kell. Hosszú távon ez a nyerő.
Szóval ez az ellenzéki magatartás akkor lenne kifizetődő ha április lenne és egy hónap múlva választások lennének. Így viszont szerintem korai, rossz az időzítés, le fog csillapodni pár héten belül a hangulat. És némelyik esetben szerintem rontja is majd egyes képviselők hitelességét az elmúlt 1-2 hét, mert semmit nem értek el.
Ezért ezt a hírtv-s szereplést is így látom. Most elnyerhet egy kis szimpátiát ezzel,de nem fogja tudni kihasználni a jobbik, mert a végén azt fogják látni az emberek, hogy már megint nem történt semmi, mire eljön a szavazás, már el is felejtették az egészet. Szerintem.