scott pilgrim
faust meg isti biztos oda lesz érte, garantált a 2-2 pont
nos, több szempontból is borzalmas ajánlás volt. egyrészt az imdb-s 200.000 szavazat már előre vetíti, hogy eléggé mainstream film (ennek ellenére ahogy látom sokan nem látták), másrészt sztem ebben a közegben nagyrészt borítékolható h a legtöbb embernek nem ez a világa, ergó bukásra volt ítélve.
igazából fogalmam sincs kiknek készült ez a film. a képregénynek utánanéztem, azt hittem vmi hárdkór manga dolog, de nagyjából ilyen 6 éveseknek rajzolt képsorok jelentek meg. olyan szempontból viszont jó ajánlás volt, hogy én ilyen filmet magamtól a büdös életben nem néztem volna meg, ezek a tinis dolgok baromira nem érdekelnek, egy kezemen meg tudnám számolni hányat láttam ilyen filmekből. ugyhogy a legnagyobb probléma az volt - santit idézve - hogy rohadtul nem érdekelt az egész. kajak tettem rá, ki kibe lesz szerelmes stb

szóval elég nehéz pontozni egy olyan dolgot ami nem érdekel. ettől függetlenül azért nem fogom nagyon lehúzni, mert a megvalósítás totál egyedi volt, nekem nagyon bejött ez a képregényes stílus, mondhatni h ezt tette nézhetővé az egészet. a karakterek a főszereplő nyomorék gyereket leszámítva helyén voltak, de ez a scott pilgrim... basszus, belenéztem eredeti nyelven, hát ha élőben hozzászólna egy ilyen fogyatékos gyerek, biztos halálra verném

a történet nem egy nagy durranás, már kb 5 perc után tudjuk h mi lesz a vége és nagyjából az is sejthető h mikor mi fog történni, így sok pluszt ez sem adott. zenék közül egy-kettő szódával elment, de soundtracket biztos nem fogok hallgatni
ami a pontszámot illeti: ha élvezeti faktorra menne a dolog akkor vhol 3 környékén lenne, de mint mondtam megpróbálom kicsit objektívebben nézni a dolgot és mivel legalább egy aránylag egyedi vmit láttam és jószívű gyerek vagyok, kap egy
6/10-et
-------------------------------------------------
módosítanék
nyomozó 8.5-ről
8-ra
jagten 7.5-ről
7-re
-----------------------------
multkor már írtam, hogy eddig nálam ez volt a legkiegyensúlyozottabb kör, majdnem minden filmre ilyen 7 körül dobtam, régebben azért egy-egy 9-es, 10-es vhol mindig becsúszott. kicsit aggódom h mindenki el lőtte a puskaporát és egyre másra jönnek majd a gyengébb filmek
legjobb ajánlás: dombokon túl. mondhatni a legbátrabb ajánlás is volt. magamtól nem néztem volna meg, így örülök h láttam
legrosszabb ajánlás: scott pilgrim. tól mainstream, ebbe a közegbe sztem nem igazán való (de mégis adott egy egyedi élményt... ennek ellenére nem bánnám ha nem láttam volna)
legjobb film: kicsit csalok

a nyomozó. odaáát én is ezt ajánlottam és mégiscsak a mi kutyánk kölyke.
legrosszabb film: margaret. alapjáraton is rossz film, de ugy, hogy még komolynak is akart látszani, csak még inkább rontja az összképet
-------------------------------------------
köszi a kört, természetesen jövök a következőre is, sőt már az ajánlás is meg van, dráma lesz h ne lógjak ki a sorból