kierkegaard írta:A mediaholding eleg lesz, hiszen ez kapcsolodik a temahoz igazan.
Na ez legalább rövid lesz, egyrészt mert nem is igazán érdekel, másrészt meg ebben szerintem akár egyet is érthetünk.
Röviden, nekem sem tetszik, amikor meghallottam hogy egy kézbe kerül a szajré, csóváltam a fejem.
Az okát megértem, Orbán 2002-ben rohadt nagyot bukott amiatt, hogy szinte semmi ráhatása nem volt a médiára, és szerintem akkor kitűzte magának célul, hogy központosítani kell minél nagyobb részét, és minél közelebb az ő érdekeihez. Úgy hiszem nem vele indult ez az egész, akkoriban a baloldalé volt szinte az egész média, és ezt akarta szétverni. Hát... sikerült neki, kb. pár évvel ezelőtt éreztem azt, hogy kb. egyensúlyban lehet a jobb és baloldali sajtó. Azóta én is azt érzem hogy átesett a ló túloldalára, és valaki szólhatna neki hogy sok lesz már a jóból, mert egyrészt a média minőségére is hatással van, konkrétan olvashatatlan némelyik, másrészt kontraproduktív is lesz a a dolog, mert sok ellenséget gyűjt magának, és olyanokat is összefogásra késztet, akik amúgy egymás felé sem szagolnának. A morális részéről nem is beszélve.
Viszont itt mellékzöngén azt is megemlíteném, hogy a megmaradt ellenzéki médiának óriási súlya van, és itt nyilván az indexre gondolok. Ez pedig az ellenzéknek is lehet probléma, ugyanis én úgy érzem hogy bizonyos kérdésekben nem is mernek máshogy megnyilvánulni egyes politikusok, csak úgy hogy az tetsszen a balos vagy ellenzéki sajtónak, mert ha nem, akkor őket is simán szétszedik. És szerintem ebből is fakadnak ott problémák, konkrétan hogy a balos sajtónak akarnak megfelelni, nem pedig a szavazóknak. De ezt lehet csak én érzem így.