Nem a vereség a baj, minden csapat kikap, benne van a kalapban. Azt se felejtsük már el hogy az AM azért már jó pár éve az élfocit képviseli. Ami nekem sokkal jobban fáj, és amit már sokan leírtak előttem hogy nem látom kibontakozni azt a fene nagy taktikát. Legalább nyomokban látnám, de ahogy néztem a meccset egyáltalán nem jött át hogy mit is akar a csapat tulajdonképpen. Az meg hogy hazai pályán két kapufát rúg az ellen, ráadásul Diego Lopeznek kell megint meccsben tartani minket az picit kellemetlen.
Játékosról csak annyit, hogy aki szerintem értékelhető volt az (minusz Bale);
A csatár kérdés viszont nagyon érdekes. Morata 20 perc alatt többet tett mint Benz a meccsen, hogy ez miért van nem tudom. Ami szomorúbb az az hogy mikor Diego Costa nyomta ellenünk és rúgott, ütött, harapott hogy valahogy megszerezze és begyötörje a gólt, olyan kontrasztban volt Benzemával hogy azt fájt néznem. Ott helyben mezt cseréltem volna rajtuk, attól függetlenül hogy Benz-t jó csatárnak tartom.Rasta írta:Aki nálam bármilyen értékelhető megmozdulást bemutatott: Modric, Morata, DM, López, és talán még Bale.
Az egyik gond szerintem a jelenlegi struktúrával az, hogy 3 olyan játékosunk van elől aki a kiszolgálásra épít. CR, Bale és Benz sem a labdaszerzéseiről nevezetes. Vannak csatárok akik hajlamosabbak hátra lépni labdát szerezni vagy felhozni, ezek a srácok viszont nem olyanok. Ők a befejezésben ászok, illetve a szabad területre berobbanásban. Isco hatalmas spíler, de nem rendel mindent alá az aszisztoknak és kiszolgálásnak, sokszor ő maga fejezi be vagy viszi fel. Ami nem baj, mert technikás és jó, de így összességében kevés a többiek mozgás tere.
Hátul Modric hiánya főleg egy ilyen kemény csipős meccsen teljesen érthetetlen.
Egy komment amire reflektálnék:
Akkor most tulajdonképpen mit mondasz? Ronaldo, Varane, Modric, Marcelo nagyon jól játszanak és nem szívesen nézném Nachot Varane helyén vagy Morata-t Ronaldo-én. Ha pedig a lelkesedést nézem a mezért akkor Pepe vagy DM is felszántja a pályát meg neki ugrik bárkinek a csapat érdekében.realee írta:Ha jobban megfigyelitek, a spanyol játékosokkal és a spanyol nevelésekkel általában sosincs gond (vannak kirívó esetek, na de mégis). Egyszerű a képlet: egy idegen származású játékos, sosem fog tudni úgy lelkesedni és kötődni a klubhoz, mint egy spanyol / madridi nevelés. Ez változtathatatlan, max a médiának nyilatkozik mást.
Persze most majd jönnek a kommentek, hogy Zidane / Ronaldo / Roberto Carlos se saját nevelés volt, de ha megnézitek a kedvenc játékosaimat (Casillas, Raúl), rájöttök, hogy én melyik fajta játékospolitikát favorizálom. Bekerült oda nálam Varane is, aki kora ellenére hihetetlen higgadtsággal rendelkezik és úgy érzem megvan benne a kellő alázat a Madridhoz.
Értem én hogy 'saját nevelés'-t trendi nyomatni, de ez így elég demagóg szöveg. Plusz, az tíz évenként egyszer ha előfordul hogy saját nevelésekből összejön egy 'világverő' együttes. Jelenleg bőven elég fiatal spanyol van a csapatban.