Ha már Iphone... egy kis segítséget szeretnék kérni, mert nincsen felhasználói tapasztalatom és ahogy láttam korábban, vannak itt páran, akik használják.
A barátnőm mostani telefonja, egy Samsung A3 (2016) telefon már kb 2,5 év használat után lassan cserére szorul és mostanában telefonokat néz, hogy mit kéne vennünk neki.
Kis keze van és alapból nem szereti a nagyobb modelleket, így 5,2" lenne a maximum méret. Az Androidot megunta, így az Iphone felé kacsintgat, amit már régóta szeretne. Ahogy néztem, a kitételnek az SE (4"), 7 (4,7") és 8 (4,7") felel meg. Legalábbis azok közül, amit a Telenornál kapni lehet. Az ő csomagját tekintve az SE 60 ezer forint lenne, a 7-es 140 ezer, a 8-as pedig 185 ezer. Vagy valami hasonló.
Az SE-től egy kicsit vonakodom, mert már nem mai készülék és reálisnak látom, hogy az egyre több bikahardver miatt az alkalmazások több erőforrást fognak zabálni, amit nem tudom, hogy az SE 2-3 év múlva mennyire bírna. Vagyis sejtem, hogy nem.
Azért, hogy fényképezzen, instagramozzon, facebookozzon, bkk futározzon, netezzen és youtube-ozzon eléggé drágállom a 8-as árát, legalábbis abból kiindulva, hogy egy olcsóbb készüléken is meg tudná csinálni ugyanezt. Ha nem lenne más megoldás, duzzogva kifizetném, de konkrétan egy síelés+nyaralás ára.

Vagy megéri?
Ezért talán a 7-es tűnik a legkézenfekvőbb megoldásnak, viszont én nem használok Apple telefonokat, szóval nem tudom, mennyire életszerű elvárni ettől a kiadástól, hogy legalább 3 évig nyúzhassa.
A kérdésem az lenne, hogy a fenti kis esszé alapján hogyan döntenétek és mi a tapasztalatotok ezekről a modellekről? Reális elvárás az, hogy legalább 3 évig kifogástalanul működjenek?