HozzászólásSzerző: petiamadridista » 2018. szeptember 30., vasárnap 22:55
Sierra, ahogy így olvaslak, arra jutok hogy köztünk érdemi kérdésben nincs vita.
Meg is lepett egyébként a sok negatív fröcsögés ebben a topikban.
A vita alapja úgy vélem, hogy szimpla fogalmi értelmezésből fakad.
Én úgy gondolom, hogy Cronaldo az elmúlt 5 évben egyértelműen sikeresebb futballista, de nem jobb.
Viszont, sokkal jobb ATLÉTA, sokkal jobb SPORTOLÓ. Ebben akkora a differencia CR javára, hogy eltüntette a futballban jelenlévő hátrányát. Jobb versenyző, jobban koncentrált, sokkal kitartóbb. Sokkal jobb alapanyag példaképnek. Kiemelkedik ALL TIME szinten ebben. Olyasmi mint Jordan volt a kosárban.
Ha ebből a szempontból nézem akkor soha nem volt olyan játékos aki hozzá fogható lett volna. Jól választ csapatot is, jól építi magát, minden szinten.
De ha szigorúan focitudást nézem, képességeket, futballt. Kinek a TUDÁSA mennyit ad, mit jelent, a csapatának, az egész futballnak, akkor egyértelműen Messi, ezáltal az argentin jobb JÁTÉKos lesz.
Ha azt hogy ki a jobb versenyző, ki a nagy harcos akkor CR. De magában a futballban Messi nyer.
Itt ahogy látom ti úgy értelmezitek, hogy aki sikeresebb az jobb is. Szerintem a futball ettől sokkal összetettebb, ezért én ezt nem így gondolom. Aki sikeresebb az nem feltétlenül jobb.
A futball csodás mert ezt a apróságot is meg lehet benne vitatni, mert teret ad erre. Mert olyan jellegű játék. Mondjuk BOXban nehezebb lenne.
Szal én most azt látom, hogy nincs köztünk vita, max abban, hogy aki sikeresebb az sztem nem feltétlenül jobb, ha más máshogy látja az nem baj, de azon szerintem aztán tényleg napestig lehet vitatkozni.
Nyílvána siker egy minőségi fokmérő is, ez ugye jelenti azért azt is, hogy rosszabb körülmények között is lehetsz sikeres ha jobb vagy, max nem annyira mint a másik. És fordítva, de ez már tényleg nagyon kacifántos.