HozzászólásSzerző: Santi » 2013. szeptember 24., kedd 21:11
Dombokon túl (După dealuri) - 2012
Először is hadd kezdjem azzal, hogy elnézést kérek, amiért ezzel még csak most jövök, de a hossza miatt a filmhez való hozzáállásom sem volt a megfelelő, főleg amikor megláttam a műfajt is, mert volt sejtésem mire számíthatok, emiatt eléggé nehézkesen is vettem rá magam, hogy megnézzem.
Persze alapvetően nincs gondom a hosszabb filmekkel mondjuk olyankor, amikor szabadidőtöbblettel rendelkezem és magam választok ki egy ilyet, viszont sajnos kötelező alapon már elég nehéz motiválnom magam és helyet találni is könnyebb az időbeosztásomban mondjuk egy másfél órás filmnek, mint egy 2,5 órásnak.
Mindezt csak azért írom le, hogy ugyan jöhetnek tőlem az 5 órás művészfilmek is, csak rengeteget fogok vele a késni olykor, mert az idő és hogy erőt vegyek magamon a megnézésére eléggé nehez megy. Főleg ha egy turnus vége felé történik az ajánlás. De ez az én hibám, senki ne vegye magára, csak gondoltam kiírom magamról, főleg hogy a filmről sokmindent nemtudok most mondani.
Tulajdonképpen két szóban is kifejezhetném a véleményemet: nem érdekelt. Illetve ez így ebben a formában nem lenne teljesen igaz, mert az elindítás pillanatában már kiváncsi voltam a filmre és kb odáig érdekelt is, Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!amíg ki nem derült, hogy nem fognak kimenni németbe. A később történtek már abszolút nem kötöttek le. Sőt inkább felidegesítettem magam rajta, hogy ezt végig kell néznem, miközben régen kinyomtam volna már, ha tehetném.
Itt gyorsan le is szögezném, hogy nem a filmmel (és főleg nem az ajánlóval) van a bajom, egyszerűen csak nem bírt érdekelni, amit láttam.
A Seconds után zsinórban egy újabb film, amikor Remyt tudom adni nagyon, pedig korábban ez nem volt jellemző. A különbség csak annyi, hogy az valamilyen szinten azért tudott érdekelni, ez nem. Éppen ezért a pontszám sem lehet hasonló, viszont nagyon lehúzó sem lesz, mivel mint mondtam nem a filmmel, mint minőséggel van itt a probléma, hanem a téma nem érdekelt.
4/10