dombokon túl
megnéztem már h legyen vki egy hét után aki értékeli
hát nem egy elsőrandis film az biztos. aki a mai modern filmeken nőtt fel, meg azokhoz szokott hozzá, annak valoszinuleg az egész egy brutális kínzás lesz. az első 10 perc után erősen elkezdtem gondolkodni, hogy kell-e ez nekem, de aztán csak legyűrtem. nem élveztem, de meg kell hagyni jó film. épp multkor írtam a saját ajánlásom kapcsán, hogy sokan ugy vannak vele, hogy nem szeretnek egy műfajt, akkor egyből beírják h fos volt, meg sem próbálják magát a filmet értékelni. én utálom a kelet-európai, totális old school hangulatú filmeket, ez meg nagyon is olyan volt. abszolut hitelesen mutatja benne, hogy hogyan működnek az ilyen zárt, "kőkori" közösségek, mennyire a saját játékszabályaik szerint élik életüket, és főként azt, hogy mennyire nehéz ott külsősként elfogadtatni magunkat
Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!főleg ha igazán nem is akarunk belekerülni a közösségbe. teljesen más végkimenetre számítottam
Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!együtt lelépnek, vagy rájön a csaj h ez nem neki való világ és egyedül lép le, és eléggé meglepett a vége, nagyot szólt.
fél órával sztem lehetett volna kevesebb, de belefért. ami nagyon tetszett még, hogy totál olyan érzésem volt, mintha valami őskori filmet néztem volna
Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!ugye se áram, se vezetékes víz, semmi "luxus", nagyon jól adták vissza a hangulatot. ami egyébként akkor látszott igazán, amikor egy-egy pár másodpercig kontrasztként bemutatták a külvilágot - modern automosók, mobillal mászkáló emberek, stb stb,
ugye a fő kérdés, ami mindenkiben ott motoszkálhat a végén, hogy akkor most
Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!hogy felelőssé tehetőek a közösség tagjai a lány halála miatt vagy sem. én ugy gondolom h is-is. Nem akartak ők elvégre rosszat, csak a saját kis világuk módszereivel akarták megoldani a dolgokat de aztán mágis tragédiába torkollott az egész. én már csak azért sem tudom hibáztatni őket (pedig meg van a véleményem az egyház agymosásáról), mert a csajnak elvégre volt szabad választása, simán elmehetett volna
elég nehéz film a szerelemről, barátságról, elfogadásról, kétségbeesésről, tehetetlenségről
pont számot nem írok egyelőre, de 7.5-8 környékén leszünk. az életben nem nézném végig még1x, ettől függetlenül talán a kör legjobb filmje volt