A norvégot 17 évesen a Castillas idényében amikor Zidane volt az edző láttam élőben játszani. A csapattársai rendre 18-23 évesek voltak, az ellenfél meg 20-30 közötti. A gyereknek olyan játéka és esze volt már akkor, hogy messze kitűnt a pályán. Sokszor a megindulásait és passzait nem is értették a csapattársak, nagyon jó döntés volt kölcsönadni, ahol szerintem rengeteget fejlődött. Tehetség és munka alapján simán a nagy csapatba kerülhet, remélem jövőre a Bundesligában vagy a La ligában okít, még 2 évet nyugodtan lehet kölcsönben 1.osztályban. Jó lenne legalább egy európa ligás csapatba küldeni.
Mondjuk nekem továbbra is az a bajom vele, hogy a jobb lábával nem nyúl a labdához, gyorsabb nem lett, a kaput nem támadja eléggé, poszton kívül játszik és ugyanezek voltak a hiányosságok mielőtt elment. Az eddig is egyértelmű volt, hogy intelligens, technikás, parádés passzoló. Nem is értem, hogy egy olyan csapatban, mint a Heerenveen miért rakják ki szélre, ahelyett, hogy a pálya közepén játszana, hogy minél több támadás fusson át rajta, hát ő az egyetlen, aki tud focizni abban a csapatban. Az szinte biztos, hogy szélső nem lesz nálunk és, hogy kell még neki 1-2 év kölcsönben (remélem Villarreal vagy Betis lesz) szóval nem bánnám, ha legközelebbi csapatában belül kapna szerepet.