Nem másoltam be a teljes hozzászólásodat. Ez egy gyakran hangoztatott, ámde alapvetően téves gondolat. Szándékosan az egykori szdsz vezetésű Republikon Intézet kutatását linkelem, ami a jelen ciklus felezőjében készült:k!ll3rcsöcs írta: Én nem gondolom, hogy együgyű barmok lennének, arról nem tehetnek, hogy meg vannak vezetve. Itt körülbelül 1.5-2 millió fidesz szavazóról van szó. Sokat járok az országban, pesten élek, de szabolcsban is eltöltök minden hónapban 3-4 napot, rengeteg emberrel beszélek, stb stb. Én azt vontam le, hogy a fidesz szavazótábora a velük egyidős korosztály és az idősek (tehát a többség kb 45-50 évtől idősebb). Ez pont az a korosztály - és ez kiemelten igaz vidékre - akik még a szocializmus gyermekei, a többség nem felsőfokú végzettségű de még csak nem is vezető beosztású. Ők leginkább a kormány által irányított médiából jutnak információhoz - helyi lapok, plakátok, m1, stb,- internetet szinte nem is használnak.
.
stb
stb
.
Felül kell kerekedni a saját eszéinken, racionális döntést kell hozni, és minden áron leváltani a jelenlegi bagázst. És ha a következő sem lesz jobb? Akkor újra adott lesz a lehetőség, hogy kipróbáljunk helyettük valaki mást.
http://republikon.hu/media/20993/partok2015_v4.pdf
A 14-17 oldalak között megtalálod a politikai pártok támogatottságának a kor/iskolázottság/településtípus szerinti eloszlását. Ez valamennyire elmozdult az utóbbi 2 évben, de hatalmas változásra nem kell számítani.
De van. 2014-ben a FIdesz 2 150 000 szavazatot kapott az országos listán.RealAsensio írta: Magyarorszagon nincs 2 millio szavazoja a Fidesznek.
Ezzel szemben levélben (MO lakcím nélkül) összesen 128 000 ember szavazott.