ToniKroos írta:RealMadridFanatic írta:Mondjuk ez undorító. Tudom, hogy minden meccsen megy és a profiknak kezelnie kellene, de ezek a rasszista megnyilvánulások tényleg szánalmas dolgok.
De amúgy, ha valakit le nagy orrúznak, vagy a fogai csúnyák vagy akármi az miért jobb? Ezt sose értem meg, ők tudják kezelni az ilyet, csak a négereknek fáj ennyire, ha megemlítik a bőr színűket. Nagy talány ez számomra.
Ettől függetlenül szánalmas ez tény.
Bár nem vagyok fekete, de amikor valaki ellen ezt hozzák fel, mint pejoratívnak szánt jelzőt, azzal egy egész rasszt bélyegeznek meg (amibe pl. az illető családja és nagy eséllyel a legtöbb ember, akit szeret beletartozik. Ráadásul a rabszolgatartás, a Ku Klux klán, stb.-stb. azért beleégnek egy népcsoport kollektív memóriájába, ilyenkor pedig olyan sebek szakadoznak fel, amik hatását azért minden bizonnyal nem kell ecsetelni), miközben ha a görbe orrát piszkálják, az egy olyan dolog, amiről nagy eséllyel nem tehet, illetve nem, vagy csak nehézségek árán változtatható.
(Persze mint a #metoo téma kapcsán, itt is fel lehet hozni, amikor ez az egész átfordul borzasztóan túlzóba, de ebbe nem akarok belemenni és itt off is)
De remélem nem volt komoly a kérdés, hogy mi a különbség az óvodás csúfolódás és a rasszizmus között.