Okoskodás:
Leszögezem,nem értek a magyar focihoz,nincsen elég infóm ahhoz hogy okoskodjak,megteszem,de amit írok,azt félve írom,hiszen a magyar focit nem követem úgy ahogy a spanyolt,a madridot,vagy a barcát....stb és tisztelem a többség véleményét mert jártasabb ebben.
Elvárások azok magasak,de nincsen baj a magyar focival,ha a helyén kezeljük,csak tisztázzuk mi a mi helyünk. Mi nem vagyunk jók....ha ezt elfogadjuk,akkor semmi gond nem lesz. A keleti blokk jobb mint mi...ha ezt elfogadjuk,akkor nem ér meglepetés.
Egervári és slepje,az egész kapitányi rendszer ez 1 abnormális faxság,én elhiszem hogy FOGLALKOZNAK a focival(hiszen 1.5 milliót beleraknak a zsebébe havonta),de a kérdésem az hogy HOGYAN? Mi a Holland módszert TANíTJUK 1980 óta,ez senkinek sem nyitja ki a bicskát a zsebében? Ha TE tanulsz egy normát,amit a licenc jól és eredményesen mutat be,de mi meg szégyenkezve adjuk elő,akkor neked nem fordul meg a fejedben hogy ez nem felel meg az igényeknek? Erről szívesen beszélgetnék mezeyvel vagy garamival esetleg egervárival.........ja ezt a bizonyos Holland módszert,csak mi tanuljuk 30 éve a kelti blokkból,más nem........
A Román szervezett csapat,mi nem,céltalan megindulások jellemeztek minket,a kp-a pedig annyira ég és föld hogy arra szó sincsen.
Sok funkció,labdabiztosság és mellette ha kell kontra,vagyis a román csapat nem sémákat mutat be,hanem tud alkalmazkodni......
Gyorsak labdával,mi nem.....ez egyébként a magyar foci ALAPVETŐ és legnagyobb problémája.
Mentalitás.....a magyar más mint a többi szomszéd,mi nem tudunk felállni vesztesből,mi magasabb lovon tudunk ülni akkor is ha nem jogos,mi nem teszünk annyit mint a keleti szomszédok.
30. percben csere ez bizonyítvány a szövetségi kapitányra nézve.
labdatartás és passz....majd 2:0 nál megváltoztatják és ívelnek.....ez nem fér össze,nem erre készültek.
Az átlövések jók,de ne akkor lője el amikor futóra vagyunk és a románok hátrálnak és mi vagyunk "jobb" helyzetben,akkor játsszuk le.
Szalai visszalép....képzett,de egy magas támadó nem fog tudni ingázni,ha visszalép,akkor elől veszít az presszingből,vagy a beindulásból....egy center ha inkább nálunk van a labda,akkor ne lépjen vissza,lépjen feljebb a védelem.....faxomat már.
Alacsonyabbak mint mi,de mi a 'hollandos" passzt választjuk(ez furcsa),és ők gyorsabbak,és a párharcokat megnyerik. Akkor? Nem kellene ezen elgondolkodni?
Beívelések vicc,embert nem talál...
felállni nem tudunk ha vesztesben vagyunk?
Nem a játékos a hibás feltétlen,mondjuk én elfogult vagyok a magyar vezetőséggel szemben,mert rossz útra terelték a magyar focit,a keleti gyorsabban teszi azt amit mi lassabban,EZ A FOCIBAN A DÖNTŐ tényező.
A baj nem az volt hogy nem szántjuk fel a pályát,az alap.....hanem egy szervezetlen,elképzelés nélküli csapat...a román tartással bírt,a kp-a erősebb,hatékonyabb és gyorsabb volt.
kb 5-6 éve jött ki a magyar akadémiai rendszer munkája,a képzettség....mert a magyar képzett,ezt nehéz vitatni.....de azt lassan teszi amit más gyorsabban és ott el is dől.
Ha valamit rosszul láttam,akkor bocs.
Ha a fogalmatlan osztja az észt akkor nagy a baj.....úgyhogy nagy a baj.