Én még azért megnézném Messit egy másik csapatban, mielőtt ezt kijelentem. De tény, hogy adott körülmények között, adott játékrendszerben és társakkal bravúros, bőven világegyiklegjobbja teljesítményt nyújt...és teszi ezt évek óta folyamatosan. Ezzel szemben az is igaz, hogy CR már két topliga élcsapatában is bizonyított. És sztem legalább annyira vezéregyéniség (ha talán idéntől már kevésbé lehet az, ami hozzáteszem nem annyira nagy baj...), mint Messi odaát. A hozzáállásával, győzni akarásával még mindig úgy általában példa a többi játékos előtt. Az más kérdés, hogy más szerepkörben játszik, mint Messi, az adottságai egyébként másra is alkalmasak. Ettől függetlenül nem hinném, hogy annyira egysíkú lenne a játéka.Mike írta:azt senki sem vitatta h nem ő hozta a pontokat. De a barcának meg Messi hozza. Ebben egyenlőek.
Nade ha a játékot nézzük, Cé sajnos nagyon lemaradt.
Messi egy személyben a barca gólvágója és irányítója is lett. Győnyörűen játssza le a kis kényszerítőket, kis területen agyonver 2-3 védőt is, és közbe olyan labdákat is ad amire a legjobb irányítók is csettintenek. A befejezéseknél meg piszkosul elegáns.
Ezzel szemben Ronaldot reménytelen megindulások, felesleges biciklik, buta elpasszolt labdák, vaktában lövöldözések jellemzik. És játékban szinte semmi pluszt nem tesz hozzá. Szabadrúgásokban is veszélyesebb már az argentin. Minden adottsága megvan h jobb legyen, de mégsem az, mer túlgörcsöli. 2 éve még jogos kérdés volt h Messi vagy Ronaldo, de azóta sajnos már nem.
Ronaldinhokhoz és Zidaneokhoz hasonlítani mert azért nem érdemes őket, mert mindig az uralkodó játékfelfogás és a játék fejlődési iránya az, ami meghatározza ki lehet világsztár az épp uralkodó játékrendszerekben, felfogásban...
Lehet húsz évvel ezelőtt egy Özil képességű/felfogású játékos mára már az univerzum legjobb játékosaként lenne emlegetve. Én úgy érzem, illetve nem csak én, de rövid és középtávon több, mint valószínű, hogy a CR és Bale droidok közül fognak kikerülni a legnagyobb világsztárok, mert az ilyen játékos lesz egy csapat kritikus pontja, erre lesz kereslet, ezek lesznek hypeolva, keresve, tolva, reklámozva, túlfizetve stb... :Đ