Nyilván végtelen pénznél nincsenek sapkák, de pl. a fizetések csökkentése is arra van, hogy ne ígérjenek többet, mint amit ki tudnak fizetni. Éppúgy, mint játékos vételnél. Amúgy én is ezt írtam, hogy ne költsön el többet, mint kitermel.Süti írta:Ez sehol nem szerepel hivatalos kommunikációban (legalábbis nem találkoztam vele). Az FFP irányadója kizárólag a fenntarthatóság, vagyis ha egy klub legálisan kitermel 999999 milliárd eurót, akkor azt egész nyugodtan el is verheti, ezt nem tudod sapkázni, ahogy a játékosok fizetését sem. A tőkeinjekció pedig már régen nem sugar daddy befizetéseken alapul, úgyhogy az UEFA "engedménye" semmit nem ér. És mivel nem éves periódusok vannak, a PSG-nek nem Neymar árát kell idén lefednie. Ez azért nem mindegy, mert a "PSG rég nem legálisan igazol" dolognak eddig nem sok alapja lehet, leszámítva az amúgy jogos büntit, amit ténylegesen ki is fizettek.Kerlon írta:
Az UEFA szerint a szabályozás célja, hogy "megvédje az európai klubfutball hosszú távú fenntarthatóságát és hitelességét, fegyelmet és racionalitást vezessen be az egyesületek pénzügyeibe, és csökkentese az átigazolási díjakat, illetve a játékosok fizetését.
Nem írtam, hogy a PSG nem legálisan igazol. Én csak azt mondom, hogy valami biztos van, mert az angliai reklám bevételek közelében se lehet egy francia és mégis ugyanannyit eltudnak tapsolni egy nyár alatt és ugye a kiugróan magas bevételeket is vizsgálnák.