Nem tartom valószínűnek a leigazolását, biztos vagyok benne, hogy a Chelsea hosszabb távon is számol vele. Én inkább Ter Stegent hoznám a Gladbachból, akinek a neve ezen a nyáron komolyan felmerült.Realista24 írta:Courtois-t szemelte ki a katalán vezetőség Valdes utódjának. Nem örülnék neki, ha odaigazolna, jó kapusnak tartom. Meg lehet kövezni, de inkább hozzánk hoznám, ha úgy alakulna a helyzet.
Érdekesség:
Kicsit utánanéztem, hogy kik is ők:A Barcelona a héten jelentette be, hogy 7,9 millió eurót fizetett a Santosnak három brazil futballista elővásárlási jogáért. Ez az összeg már egyben előleg is, így ha végül a szakvezetés elállna az üzlettől, a kifizetett pénz elveszne. Az említett játékosok Gabriel, Giva és Víctor Andrade, akik mindhárman 17 és 20 év körüliek, és az augusztusi Gamper Kupán is lehetőséget kaptak.
A katalán egyesület hozzátette, hogy az üzletnek nincs köze Neymar megszerzéséhez, ezt attól függetlenül köttette tehát a Barcelona. Más kérdés egyébként, hogy a klubnak milyen tervei vannak a brazilokkal, hiszen a múltban találunk precedenst arra, hogy a nem kimondottan az első csapatba tervezett igazolások nem váltották be a hozzájuk fűzött reményeket – még financiálisan sem.
- Gabriel: 20 éves, 196 centiméter magas kapus (Valdés-utód?)
- Víctor Andrade: 17 éves jobbszélső
- Giva: 20 éves középcsatár
Érdekes a dolog, azt tényleg nem szeretném, hogy leigazoljuk őket a B-be, mondván, egy-két szezon után mehetnek fel a nagycsapatba, mert ez sok korábbi esetben sem jött össze (Kiko, Araujo...).
Ez pedig azért érdekes, mert Manquillo jobbhátvéd, szóval elképzelhető, hogy Montoyában mégsem bízik annyira a vezetőség, hogy Alves utódjának szánják őt. Talán ezért merült fel Manquillo neve, aztán persze lehet, hogy csak második számú jobbhátvédnek akarják majd elhozni Alves távozása után.David Villa Atlético Madridba igazolásából további két játékosra szerzett opciós jogot a Barcelona. A két spanyol fiatal Manquillo és Saul, értük ugyanakkor nem fizetett konkrét összeget a klub, de ha egy másik csapat ajánlatot tesz a fiatalokért, a Barcelona tarthatja ezt az összeget, és könnyebben szerezheti meg a játékjogokat.
Ez a Saúl gyerek meg középpályás, rendszeresen szerepel a korosztályos válogatott csapatokban,szóval talán még lehet belőle valaki.
Mondjuk Óliver Torrest még belerakhatták volna a szerződésbe...