Taktikai háború (Legyél Xabi)

A Real Madrid mérkőzéseivel, átigazolásaival, aktuális edzőjével foglalkozó fórumrész.
RealRaúl77
Kedvenc játékosaid: Raúl; Modric; Marcelo
Kedvenc csapatod: Real Madrid

Re: Taktikai háború (Legyél Ancelotti)

HozzászólásSzerző: RealRaúl77 » 2013. szeptember 4., szerda 6:47

Banán írta:ez a felállás a sok helyváltoztatás miatt tetszene, hatalmas kreativitás mellett..
Benzemávol kreatívabb lenne, és ahogy mocsok is írja, ott is meglenne a sok helyváltoztatás.
"Modric más dimenzió..a labda jobb helyen van nála mint magzat az anyja hasában." R.M.C.F.

https://www.youtube.com/watch?v=bIIO0WT1nX4

Banán

HozzászólásSzerző: Banán » 2013. szeptember 3., kedd 20:25

Megmondom őszintén én sebességbeli különbségeket érzek közöttük és így lenne 3 futóbolond elől. :hmmm: De most szólok, hogy engem hidegen hagy a Benzema kontra Benzema ügy, én a csapat érdekeit nézem, nem vagyok se ellene, se mellette (rossz, hogy ez ma már tisztázni kell mielőtt bármit is írok róla).

mocsok

HozzászólásSzerző: mocsok » 2013. szeptember 3., kedd 20:18

Banán írta:ez a felállás a sok helyváltoztatás miatt tetszene
azt hiszem ha benzema játszik di maria helyett, akkor se lesz kevesebb a helyváltoztatás.
nem az a kapu előtt várom a labdát típus.

Banán

HozzászólásSzerző: Banán » 2013. szeptember 3., kedd 20:13

Nagy meglepetésemre, most valamivel hasznosabbnak és lendületesebbnek érzem az argentint, főleg betömörülő védelem ellen, de Benz mondjuk kapura veszélyesebb. Necces kérdés, ez a felállás a sok helyváltoztatás miatt tetszene, hatalmas kreativitás mellett... úgy, ahogy kell, nem kis zűrzavart tudnának okozni az ellenfél védelmében. :Đ

hehe
Kedvenc játékosaid: el fenomeno.
Kedvenc csapatod: a 6X-os vb.

HozzászólásSzerző: hehe » 2013. szeptember 3., kedd 20:00

Ennek szerintetek mennyi realitása van?
szerencsére semmi, mert benzema alapember. :D

a többiért jár a pacsi :mrgreen:
Kép
Kép
Kép

Remy
Kedvenc játékosaid: Zidane, CR, Ramos, Jesé, Griezmann, Varane, Marcelo, Modric, Bappé, Ødegaard
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Remy » 2013. szeptember 3., kedd 19:55

wZoLee7 írta:mostmár csak látni akarom Bale mit tud
Nem hiszem, hogy jövőhéten sokat fog játszani. Rendbe kell még hozni, aztán hajrá. Szerintem kap 20 percet kezdésnek. :hmmm:
2014 - 10.
2016 - 11.
2017 - 12.
2018 - 13.
2022 - 14.

Ballon d'Or
Cristiano Ronaldo 2008, 2013, 2014, 2016, 2017!
Luka Modric 2018!
Karim Benzema 2022!

Schumacher, Verstappen, Alonso, Mick

New England Patriots

Banán

HozzászólásSzerző: Banán » 2013. szeptember 3., kedd 19:52

Ennek szerintetek mennyi realitása van?

------------Diego López--------------
Carvajal, Ramos, Varane, Marcelo
------Modric, Casemiro, Isco-------
------di María, Ronaldo, Bale-------

Elől természetesen nem lenne fix egyik pozíció sem. B-)

wZoLee7
Kedvenc csapatod: REAL MADRID

HozzászólásSzerző: wZoLee7 » 2013. szeptember 3., kedd 19:21

hehe írta:
Nem tudom, hogy birom ki jövőhét szombatig :x
:lol:
pont így vok :D
eddig a pillanatig azt hittem most szombaton meccs, én meg melózok :D :D :D huhh tényleg válogatott szünet :D de megnyugodtam, mostmár csak látni akarom Bale mit tud

RealRaúl77

HozzászólásSzerző: RealRaúl77 » 2013. szeptember 3., kedd 18:40

sonic írta:Konnyen lehet, en se azert irtam fel igy a hat kozeppalyast mert az elso emberek lesznek a kezdok a masodikak meg a cserek, hanem mert kb igy alakulnak ki a "parok" a kozeppalyan (hasonlo profilu jatekosok). Egyebkent en a xabi-modric-isco harmast preferalnam igy latatlanban, kemenyebb ellenfelek ellen meg valamelyikuk helyett Casemiro/khedira.
Valahogy így gondolom én is. Az a valaki nálam Xabi lenne.

OFF: csak szerintem rohadt vicces ez: "egy sokkal masszivabb harom FOS kozeppalya felallitasa" :lol: :lol:
Olyan mint Numberone gecizése :mrgreen:
"Modric más dimenzió..a labda jobb helyen van nála mint magzat az anyja hasában." R.M.C.F.

sonic
Kedvenc játékosaid: Zidane, Modric

HozzászólásSzerző: sonic » 2013. szeptember 3., kedd 18:35

RealRaúl77 írta:Szerintem ők ketten együtt szerepelnek majd.
Konnyen lehet, en se azert irtam fel igy a hat kozeppalyast mert az elso emberek lesznek a kezdok a masodikak meg a cserek, hanem mert kb igy alakulnak ki a "parok" a kozeppalyan (hasonlo profilu jatekosok). Egyebkent en a xabi-modric-isco harmast preferalnam igy latatlanban, kemenyebb ellenfelek ellen meg valamelyikuk helyett Casemiro/khedira.
"..We change the course of history. Everyday people like you and me.."

ericco
Kedvenc csapatod: Real Madrid, Philadelphia Flyers
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: ericco » 2013. szeptember 3., kedd 18:27

sonic írta:Illetve en Moratat is elengedtem volna kolcsonbe vagy opcioval, es a helyere hoztam volna valakit Benzema melle aki jobban illene a puzzle-ba.
Télen, legkésőbb jövő nyáron lesz Suarez vagy nem lesz Suarez? :)
Merci Zizou!

RealRaúl77

HozzászólásSzerző: RealRaúl77 » 2013. szeptember 3., kedd 18:10

sonic írta:Modric/Isco
Szerintem ők ketten együtt szerepelnek majd. Túl nagy luxus lenne egyiküket padoztatni. (persze pihentetés, rotálást most nem tekintve, szóval a "gála11"-et nézve ).
Egyébként az összes többit adom, amit írsz.

sonic
Kedvenc játékosaid: Zidane, Modric

HozzászólásSzerző: sonic » 2013. szeptember 3., kedd 17:40

Akkor vegul igy nez ki a keretunk:

--------------------------------------Iker/Lopez/Jesus-----------------------------------
Arbeloa/Carvajal-----Pepe/Varane------Ramos/Nacho-----Marcelo/Coentrao
----------------------------------------Xabi/Illarra-----------------------------------------
--------------------Khedira/Casemiro------------Modric/Isco--------------------------
Bale/DiMaria--------------------------------------------------------------Ronaldo/Jese
------------------------------------Benzema/Morata--------------------------------------

Lassuk milyen munkat vegzett a vezetoseg a nyaron.

A keret 23 fos, minden posztra van 2 jatekos, kapusbol 3. A 23 fobol 12 spanyol, ebbol 8 sajat neveles. Tavalyhoz kepest a kozeppalya amivel a legnagyobb problemak voltak minosegben es variacios lehetosegekben is bovult, Xabinak es Khediranak vegre van alternativaja, es a keret strukturaja lehetove teszi egy sokkal masszivabb harom fos kozeppalya felallitasat kielegito rotacios lehetosegekkel, stilusban es funkcioban kulonbozo jatekosokkal. Ezt szerintem nyugodtan nevezhetjuk elorelepesnek. A masodik problemas terulet a jobbszel volt tavaly. Ide erkezett a nemet liga legjobb jobbhatvedje, es a premier league legjobb jatekosa. Talan nem kell ecsetelnem hogy milyen minosegi javulas varhato ezen a teruleten, ha az ujak az elvarasoknak megfeleloen teljesitenek. (Dimariat sem irnam le meg egyaltalan es orulok is hogy vegul kettejuk kozul o maradt es Ozil ment, mert az argentin szerintem hasznosabb lesz nekunk, plussz Ozilt nem tudnam hova elhelyezni a keretben, de errol majd kesobb.) Az egyetlen problemas poszt tavalyrol ami nem kerult orvoslasra az a csatarposzt. Biztos sokan szivesen lattak volna ott egy igazi bergyilkos befejezot, koztuk en is, de ha egy kicsit belegondolunk abba hogy mik lehetnek az elkepzelesek, milyen jatekosok allnak rendelkezesunkre es milyen iranyba halad a vilag futballja taktikai ertelemben, akkor talan mar konnyebben magyarazhato hogy miert nem jott oda erosites. Kezdjuk azzal hogy a klasszikus center poszt szepen lassan kihalni latszik. A szelso tamadok egyre nagyobb szerepet es hangsulyt kapnak a modern felallasokban, egyre inkabb kiveszik a reszuket a golszerzesbol, es ok a valodi szoszoloi a tamadasoknak. Egy statikus center csak kioltja a potencialjukat, elszivja eloluk a levegot. A modern kozepcsatar feladata mar nem merul ki a gollovesben, hanem vissza kell lepnie a kozeppalyara, reszt kell vennie a jatekszervezesben, helyet kell csinalnia a betoro szelsoknek es ki kell szolgalnia oket, vissza kell zarnia vedekezesnel, stbstb. Ha ugy tetszik akkor Ozil es Benzema posztja a jovoben egybeolvad es egy ember fogja azt ellatni, ezzel pedig nyerunk +1 embert a kozeppalyara, ami rengeteget jelent. Itt jon kepbe Ozil, aki ebbe sehogy nem illik bele, mert a kapura nem veszelyes, visszafele nem segit be, es mezonyben gyenge. Az o jateka sajnos tul egysiku es kimerul abban hogy rendkivuli erzekkel osztja az utolso passzokat, igaz ebben klasszis, de ez mar onmagaban keves ebben a rendszerben. Ezert is nem dolok a kardomba hogy vegul o tavozott es nem Angel. Erre a posztra jelenleg van egy Benzemank, akinek ez az uj szerepkor (felteve ha tenyleg igy fog kinezni a jatekunk) nagyon fekudhet, mert jo osszjatekban, jol lo mind a ket labaval tavolrol is, jol lat a palyan, es a ha helyzetbe kerul akkor is feltalalja magat. Emellett szerintem konnyeden jatszathato itt meg Jese es Isco is, akik hasonlo kvalitasokkal rendelkeznek mint a francia, meg ha a posztjuk nem is feltetlenul egyezik. Az egyetlen kakukktojas Morata, aki sehogy nem passzol a kirakosba, de ehhez hozzatartozik hogy Higuain sem passzolna bele sehogysem, es akkor inkabb a fiatal spanyol kapjon helyet a keretben.

Szamomra az osszes tavozo magyarazhato ilyen olyan okbol. Higuainrol es Ozilrol esett mar szo, raadasul egy rakas penzt letettek ertuk, nem is kerdes... Callejon Albiol es Adan csak epizodistak lehettek volna amugy is, Carvalho es Essien pedig mar tavaly is taljesen feleslegesek voltak, ugyhogy sok vizet nem zavar a tavozasuk. Az erkezok minosegik, es hasznos lyukakat toltenek be, hyelet kapnak a Real utanpotlas legjobbjai a keretben, es vegre korulneztunk a spanyol remenysegek kozott is. Mindezt ha minden igaz mindossze 50 millios deficittel zartuk, ami azert vicces mert mindenki rank fog mutogatni hogy megint szarra koltekeztuk magunkat, holott allitom hogy a topcsapatok nagresze ennel nagyobb osszeggel terhelte meg a koltsegveteset.

Osszessegeben en egy 5-os alara ertekelnem az atigazolasi idoszakban folytatott munkat. Azert nem 5-osre mert Khedira helyen en meg el tudnek kepzelni mas jatekost. (Vidal vagy Schweini megszerzesevel lett volna csillagos 5-os, de ezek szinte lehetetlen kategoriak voltak) Illetve en Moratat is elengedtem volna kolcsonbe vagy opcioval, es a helyere hoztam volna valakit Benzema melle aki jobban illene a puzzle-ba.
"..We change the course of history. Everyday people like you and me.."

hehe
Kedvenc játékosaid: el fenomeno.
Kedvenc csapatod: a 6X-os vb.

HozzászólásSzerző: hehe » 2013. szeptember 3., kedd 13:57

Nem tudom, hogy birom ki jövőhét szombatig :x
:lol:
pont így vok :D

amúgy ja, az überlabdatartó kp-nk az vhogy úgy nézne ki, hogy xabi 1.0, xabi 2.0 és modric, illetve kázmér, amíg xabi 1.0 fel nem épül.
szóval távolról sem gond, hogy a nagyszemű naplopó lelépett, menjetek mindenki vigadjon :mrgreen: !!!
Kép
Kép
Kép

Géci
Kedvenc játékosaid: Zidane,Benzema,Modric,Kroos

HozzászólásSzerző: Géci » 2013. szeptember 3., kedd 13:51

Isco, ha nem tud kezdeni (sérülés vagy eltiltás) akkor szerintem annyi lesz, hogy Modric megy addig a helyére vagy esetleg DM. Modric alap cseréje szerintem Casemiro vagy talán még Illarramendi lesz, és majd leghátul van Alonso meg jelen esetben Khedira akit meg rossz nézni... Özil eligazolásával nem dőlt össze a világ mert szerencsére rengeteg olyan játékosunk van aki több helyen is bevethető, és Özil-nek ez volt az egyik legnagyobb baja, hogy amint kivettük középről megfőtt az ember... Jelenleg Carlo kedvére rotálhatja a kp-t... Nem tudom, hogy birom ki jövőhét szombatig :x

RealRaúl77

HozzászólásSzerző: RealRaúl77 » 2013. szeptember 3., kedd 13:08

Ha itt nem lesz szép, kombinatív játék, az elsősorban nem a játékosok, hanem a taktika, és a felfogás hiánya lesz. Nehogymár egy Marcelo, Modric, Isco, CR, Benz ötösfogat, de még ide veszem Bale-t is, ne legyen képes szép, kombinatív játékra. Akkor ott valami nagy baj van. Aztán ha nem is azon a szinten, de DM, Jesé, Casemiro, Xabi sem fogalmatlan ehhez. Nem lesz itt baj.

morientes
Kedvenc játékosaid: Raul,Diego Maradona
Kedvenc csapatod: Há' a rejálmadrid b+ :)

HozzászólásSzerző: morientes » 2013. szeptember 3., kedd 12:44

Sztm Ronaldo azért tünik úgy,hogy leegyszerűsödött a játéka,mert Mounál egyértelműen a gyorsaságára volt kihegyezve a játék,mondhatjuk Xabi volt az alfa,Cé meg az omega...
Ebbe az új hadrendbe bele kell szoknia,és bele is fog,lévén még mindig a világ legjobb játékosa...
Nem okoz neki gondot a kombinativ játék,csak vissza kell rá szoknia,de Marceloval,Benzemaval,Iscoval menni fog az.
LEGIO PATRIA NOSTRA
Kép
http://m.youtube.com/watch?v=Hiyc2JB9v6U
Ha nem látod magadban a győztest,nem is lehetsz az... 

Kerlon
Kedvenc csapatod: Levante

HozzászólásSzerző: Kerlon » 2013. szeptember 3., kedd 12:22

Az a baj, hogy CR-rel meg kellene érteni, hogy nem kell kétszer bicikliznie meg futni 5 métert, ha utána úgy se tud mást, mint tolni egy alibit, mert ezekkel az apróságokkal van ideje a védelemnek rendeződni, felvenni a területet, visszaérni. Rengetegszer akad el Ronaldon a támadás, mert ő egy kicsit trükközne. Már pedig a gyors, kombinatív játékba ez nagyon ritkán fog beleférni... A kezdő szerintem adott. Remélem idővel Illarra kiszorítja majd Khedirát, mert Asier is érzi azt a játékot, amit Modric játszik, de támadásban ő nem ennyire hatékony. Én Benzemától várok nagy szezont, mivel most szerintem a tökéletes szerepben van és tökéletes emberekkel van körülvéve. Konkurenciája 0 és az ő meglátásaival most érvényesítheti majd a legjobban a mezőnyjátékát is. Bale és a CR párostól meg 60 gólt a minimum.
"A futball alapvetően egy észjáték lenne, egy nagy sebességű, valós idejű stratégiai játék, amiben nem mindig neked kell adnod a gólpasszt, nem mindig neked kell lőnöd a gólt, de nem is mindig neked kell megszerezned a labdát."
K

primrose
Kedvenc játékosaid: Benzema, Coentrao, Varane, Modric

HozzászólásSzerző: primrose » 2013. szeptember 3., kedd 12:17

valószínű tudna ő úgy játszani ahogy szeretnénk sokan, csak nem akar. Olyan szinten leegyszerűsödött a játéka mint egy faék.
ez tény. egy igazi góltermelő gép lett, de még így is képes fineszes megoldásokra. szóval ha egy csapat kezdőjében olyan játékosok vannak, mint Modric, Isco (amennyiben tartja a szintet), CR, Bale, Benzema, Marcelo ott nem hiszem, hogy aggódni kellene a szép játékért. Való igaz, hogy CR játéka leegyszerűsödött és szerintem Bale sem egy kimondott labdazsonglőr, de mindketten képesek kombinatív játékra. Én is azt gondolom mint hehe, az erőfoci és a szép játék között leszünk. Lesznek szépen felépített támadások és kontrák is.

DL
Carvajal
Varane
Ramos
Marcelo
lllaramendi
Isco
Modric
Bale
CR
Benzema

szerintem hosszabb távon így lesz.
But he is a good boy...

Mike
Kedvenc játékosaid: Guti, Özil, Ronaldo, Zidane, Varane
Kedvenc csapatod: Real Madrid, Colts

HozzászólásSzerző: Mike » 2013. szeptember 3., kedd 12:04

Kecskezs írta:Marcival amit baloson letolnak az neked nem elég kombinatív?
1, nem csak ennyiből kéne kivenni a részét. Azok a játékok is inkább Marcelonak köszönhetők.
2, egy meccsen van 2-3, nemtöbb
3, egyre kevesebb lesz, mert már nem egyértelműen szélen játszik.

valószínű tudna ő úgy játszani ahogy szeretnénk sokan, csak nem akar. Olyan szinten leegyszerűsödött a játéka mint egy faék.
Kecskezs írta:Marci-Benz-Isco-Modric-CR-Ramos-Maris-Bale mind képes ezekre szerintem,
Maradjunk annyiban h ebből csak az első négy üti meg a szintet ha szép fociról van szó
"Mesut Ozil is my successor. I have never seen such quality in a player. " -Zidane

Vissza: