babaking írta:
Én hiszek neked, gondolom több Bayern meccset látsz mint én. Összeesküvés szintjén én sem hiszek a dologban, de ha egy egész csapat elveszti a bizalmát az edzöben, az akaratlanul is hat a teljesítményre és a motivációra. Az új edzöben meg ( régebbi eredmények miatt) a siker megtestesítöjét látták. Nyilván pár meccs alatt nem fogja tudni taktikailag megreformálni a csapatot (mondjuk most már eltelt egy kis idö), de ha a hitet visszaadja a játékosoknak, az már sokat számít. Lásd Benitez Zizu csere. Állítom, hogy a siker az elsö (fél) évében legalább 70%-ban annak volt köszönhetö, hogy visszaadta a hitet és mentálisan felhozta öket. Emlékszem elötte folyamatosan ment az FGY a fórumon, mindig minden kipattant. Aztán azóta elvétve látom csak (itt is, és a pályán is)
Hm, ebbe nem is gondoltam bele. Pár játékoson tényleg nagyon meglátszik az edzőváltás, a feljavulás valóban csak részben magyarázható taktikai okokkal (ami elsősorban a védekezést érinti). Támadásban sokkal inkább egyéni javulásról van szó, elsősorban a bal szélen az Alaba-Coman páros játszik sokkal koncentráltabban és pontosabban. Carlo alatt a baloldal kb. halott volt az ősszel, talán Bernat hozta a kötelezőt, mielőtt lesérült, Alaba, Coman, Ribery mélyen a tudása alatt játszott. És ez a jelenlegi feljavulás elég rendesen kihat a jobbszélre is, több területe van Robbennek/Kimmichnek (aki egész ősszel a legjobbunk volt).
A sikerekhez persze kellett némi szerencse a Lipcse ellen (kiállítások), és a Dortmund mélyrepülése is. Biztatóak az eredmények, de a mutatott játék elsősorban, ami miatt sokan bíznak egy tavalyinál sikeresebb szezonban. A PSG elleni visszavágó presztízs szempontjából óriási összecsapás lesz, még ha az eredmény nem is befolyásol semmit. A Bayernnek, mert vissza kell vágni a párizsi vereségért, a PSG-nek, mert egy klasszikus nagycsapat legyőzése tovább növelheti a hírnevüket. Kétlem, hogy nagyobb tartalékolás lenne bármelyik oldalon.