HozzászólásSzerző: Torquemada » 2017. november 19., vasárnap 19:19
Ezt tényleg elvitte a bárszá. Ennek több összetevője is van az ismert nyári átaludt hónapok és a BBC totális csődje mellett. Ideális videobírós rendszerben, ahol a kétes témákat meg is nézik, ugyanezekkel a meccsekkel max. 3-4 pont hátrányunk lenne, ami 1-1,5 clasico, tehát a saját kezümkben lenne a sorsunk (bárszának a Getafe ellenit a spori hozta, mi viszont leglább 3-4 pontot buktunk a tévedéseken, jóindulattal is, csak az ATMA ellen megvolt két jogosan fújható büntető és egy elmaradt Juanfrán piros).
A másik része. Ha csak a számokat nézzük, akkor a történelem legjobb bárszáját láthatjuk. Ha a valóságot, akkor én ezt nem igazán hinném. Nem lenne baj, ha a többi csapat is megpróbálna felnőni a feladathoz, és nem csak a bajnok ellen akarna mindenki vért inni meg bizonyítani. Ebből a szempontból az ATMA tisztelendő példa, odarakták magukat mindkét gigász ellen rendesen. A Sevillára meg pl. minden évben titkon számítunk, de rendszeresen lefekszenek a piros-kékeknek. Összegezve szerintem a katalánok eredménye, sorozata mindenképpen túlzó a játékerejükhöz képest, így vagy oltári mázlijuk van, vagy kisebb az ellenállás velük szemben.
A tíz pont csúnya. Én viszont a saját nyilvánvaló faszságaink ellenére sem gondolnám, hogy a két csapat között ilyen különbség van, sőt, azt is kijelenteném, hogy most egy clasico simán három esélyes lenne, akármiket is hozunk le mostanában. Most ők mindenből jól jöttek ki, és ez sajnos elég lesz. De nincs ilyen (vagy semmilyen) különbség szerintem.
""Pff, was heißt nicht selbstverständlich? Wir haben gewonnen, fertig!" (T.Kroos)