Kommentáld a híreket

A Real Madrid mérkőzéseivel, átigazolásaival, aktuális edzőjével foglalkozó fórumrész.
sonic
Kedvenc játékosaid: Zidane, Modric

Re: Kommentáld a híreket

HozzászólásSzerző: sonic » 2017. november 18., szombat 15:02

Nem szamitok meglepetesre:

Casilla - carvajal varane ramos marcelo - casemiro kroos modric isco - ronaldo benzema

Valogatott szunetnek nem orultem. Elozo bajnokin mar volt egy paranyi remenysugar hogy jo utra terunk. Most ket het kihagyas utan jon egy kemeny ellenfel akik ellen az utobbi evekben nem gyakran brillirozunk. Hatha majd most...

Barcsak magahoz terne Benzema es CR. Mar ha csak egy kozepes format hoznanak magukhoz kepest stabilan...

Na szoval hala madrid!
"..We change the course of history. Everyday people like you and me.."

wxyz

HozzászólásSzerző: wxyz » 2017. november 17., péntek 21:42

donor írta: Arról volt szó, hogy a BM egyszerű, magas, főként a befejezésekben erős, center típusú csatárt alkalmaz már évek óta. Ebbe annak idején jól beleillett Lewa is. Ő is ilyen típusú játékos.
Nagyon nem ilyen típusú játékos. Befejezésekben pont nem jó. A Dortmundi játékhoz például sokatt tett hozzá, rengeteg előkészítést csinált a társaknak. Coman és Costa érkezéséig ez a Bayernben is hasonló volt, csak onnantól váltottak a szélek és a beadások erőltetésére.

morientes
Kedvenc játékosaid: Raul,Diego Maradona
Kedvenc csapatod: Há' a rejálmadrid b+ :)

HozzászólásSzerző: morientes » 2017. november 17., péntek 20:10

ziro4vr írta:Jaa, így már értem mire gondolsz és igaz is.

Azért én még várnék ezzel a kuka dologgal...a bajnokságra kevesebb esélyt adok, de a két kupa szerintem meglehet.
Legyen úgy.Tavaszra én is javulást várok,reméljük nem lesz késő.
A BL amúgy is lutri,aktuális forma kérdése a meccsnapon.
Mindenesetre holnap este kapunk egy kis képet hogy állunk,bár persze a Cholo féle gépezet is akadozik mostanában.Jó volna egy kis siker élmény mindenkinek.
LEGIO PATRIA NOSTRA
Kép
http://m.youtube.com/watch?v=Hiyc2JB9v6U
Ha nem látod magadban a győztest,nem is lehetsz az... 

ziro4vr
Kedvenc játékosaid: Zidane, Ronaldo
Kedvenc csapatod: Real Madrid

HozzászólásSzerző: ziro4vr » 2017. november 17., péntek 19:56

Jaa, így már értem mire gondolsz és igaz is.

Azért én még várnék ezzel a kuka dologgal...a bajnokságra kevesebb esélyt adok, de a két kupa szerintem meglehet.
Nem illik.

morientes

HozzászólásSzerző: morientes » 2017. november 17., péntek 19:48

ziro4vr írta:De az ő futballjuk mivel célfocibb így magyartalanul, mint a miénk? Hiába ezek a spílerek, egyénileg többször villannak, de attól a focink még nem jogásabb. Ívelgetünk általában mi is ugyanúgy.
Nem az a baj.A baj az hogy ők tudatosan csinálják amit csinálnak,méghozzá jól.Mi meg ívelgetünk a vakvilágba,magunk sem tudjuk miért,mikor a legtöbb futballistánkban ott a kreativ futballfaktor.
Én már az elmúlt szezon után beáraztam hogy ez a szezon kuka.Nem lehet mindig nyerni.Nem lehet mindig szinten tartani a motivációt.Még Zidane-nak sem.Még a játékosok önmagukat sem tudják állandöan pörgésben tartani,mentálisan.Ez az igazság.
Nem felejtettek el ezek focizni csak...jól laktak.Erőltetnék de csak görcsölnek.
Jöhet ide Harry Kane vagy Robert L. de talán még Neymar is,ezt a szezont gyanús hogy elengedik.Nem akarattal persze,de nem lehet mindig nyerni.Ez van.
LEGIO PATRIA NOSTRA
Kép

ziro4vr

HozzászólásSzerző: ziro4vr » 2017. november 17., péntek 19:34

De az ő futballjuk mivel célfocibb így magyartalanul, mint a miénk? Hiába ezek a spílerek, egyénileg többször villannak, de attól a focink még nem jogásabb. Ívelgetünk általában mi is ugyanúgy.
Nem illik.

morientes

HozzászólásSzerző: morientes » 2017. november 17., péntek 19:27

ziro4vr írta:Ezt én sem értem, a bm játékát hogy lehet negatívan kiemelni. Az utóbbi 5-6 évben jó, ha van 4-5 klubcsapat, amely játékát élvezet lehet nézni egy futball rajongónak. A BM ebben bőven benne van. Már ha a nagy átlagot nézzük. Ha nem azt néznénk, a saját házunk tájékán kéne söpörgetni először.
Az a baj hogy nem emeltem ki negatívan.Annyit mondtam,hogy egy Lewandowski szerintem,nem passzol bele egy olyan Real Madridba,ahol Marcelok,Iscok,Modricok verik a blattot.Mert nem vágná hogy mi folyik körülötte.Szerintem.Ha meg nem megy a játék és ívelgetünk,akkor ahhoz nem krll egy 100 milliós csatár.Arra ott van Mayoral,becserélik oszt jóvan.
A bayern szerintem nagyon is ott lehet a célfutballjával,mióta átvette őket Carlotol az Öreg,favoritnak tartom őket avval a célfutballal amit nyomnak.Szóval nem emeltem ki őket negatívan.
LEGIO PATRIA NOSTRA
Kép

illgner

HozzászólásSzerző: illgner » 2017. november 17., péntek 19:04

Elég érdekes ez a kibontakozó vita arról, hogy mennyire legyen labdaügyes egy center. Ha én azt várom el tőle, hogy rendszeresen részt vegyen a rövidpasszos játékban, akkor megfosztom a posztja értelmétől. A center dolga alapvetően az, hogy a kapu előtt legyen, és sikeresen fejezze be a támadásokat. Nem árt, ha egy cselt meg tud csinálni, vagy kicsi játékban is ügyes, de ha ilyen stílusban játszik, akkor tök fölösleges egy csapatnak centerrel játszani, mert elpazarolnak egy posztot. Benzema utolsó igazán értékes gólját pont a Bayern elleni első elődöntőn rúgta még '14-ben, ahol az volt a feladata, hogy kb. 4 méterről az üres kapuba bevágja a labdát. Az a center elsődleges dolga, hogy ott legyen a kapu előtt, és az ilyeneket tegye be.

ziro4vr

HozzászólásSzerző: ziro4vr » 2017. november 17., péntek 19:00

Ezt én sem értem, a bm játékát hogy lehet negatívan kiemelni. Az utóbbi 5-6 évben jó, ha van 4-5 klubcsapat, amely játékát élvezet lehet nézni egy futball rajongónak. A BM ebben bőven benne van. Már ha a nagy átlagot nézzük. Ha nem azt néznénk, a saját házunk tájékán kéne söpörgetni először.
Nem illik.

M1Ö
Kedvenc játékosaid: Zidane; Modric, Isco, Ramos; Nagy Ádám; Özil, Xabi

HozzászólásSzerző: M1Ö » 2017. november 17., péntek 18:14

morientes írta:Elnézést.Nyilván a "felrugdossák Lewara" barokkos túlzás volt,csak szemléltetni szerettem volna a különbséget.
Értem miről beszélsz, csak a baj ott kezdődik, hogy nincs különbség. :) Ja de, mert ha baj van és felállt védelem ellen játszunk, akkor nem Lewara, hanem CRre lövöldözzük fel a labdát. Nekem sem kell, soha ne lássak ilyen centert a Real élén, de baszki.... :) Ez megy nálunk is sajnos elég sűrűn. Mire megyünk azzal, hogy Benzema jóban van a labdával? Ő is leteszi, aztán várja a beadást. Úgyhogy ne legyen nagy a mellényünk, mert ilyen játékállománnyal lehetne sokkal nagyobb különbség is a Real meg a Bayern közt, de nem nagyon észlelhető.
De Gea - Carvajal, Varane, Ramos, Marcelo - Modric, Kroos, Verratti - Isco - Benzema, Agüero

morientes

HozzászólásSzerző: morientes » 2017. november 17., péntek 14:30

Elnézést.Nyilván a "felrugdossák Lewara" barokkos túlzás volt,csak szemléltetni szerettem volna a különbséget.
De az viszont igaz,hogy mióta az öreg visszament,gyorsan bejátszák a szélsőknek,akik becenterezik Lewanak,vagy Robben csinál befelé egy Robbent.
A dortmundot is így csapták meg.Nem ötletes támadásokkal.
LEGIO PATRIA NOSTRA
Kép

Kerlon
Kedvenc csapatod: Levante

HozzászólásSzerző: Kerlon » 2017. november 17., péntek 13:38

donor írta:Amihez hozzászólok azt végig is olvasom. Senkit nem érdekel, hogy Neuer Boatenggel passzolgat hátul, vagy sem. Arról volt szó, hogy a BM egyszerű, magas, főként a befejezésekben erős, center típusú csatárt alkalmaz már évek óta. Ebbe annak idején jól beleillett Lewa is. Ő is ilyen típusú játékos. Teljesen érthető, hogy ott van, ahol van. Nekünk Nistelrooy óta nem volt eredményes center csatárunk.

Az egy másik kérdés, hogy most jobb opció lenne Karimnál ebben az ívelgetős izében, de nem biztos, hogy ez lesz/ ez lenne a helyes út.
Mondjuk szerintem Higuaín manapság már olyan. Bár azt is hozzáteszem se ő, se Lewa nem az a Klose, Toni, Mandzukic féle 16oson kívül szart sem érek játékosok. Amúgy is a szélen voltak erősek Riberyvel és Robbennel szóval nem is értem minek kellett volna váltaniuk.
"A futball alapvetően egy észjáték lenne, egy nagy sebességű, valós idejű stratégiai játék, amiben nem mindig neked kell adnod a gólpasszt, nem mindig neked kell lőnöd a gólt, de nem is mindig neked kell megszerezned a labdát."
K

kiserik

HozzászólásSzerző: kiserik » 2017. november 17., péntek 13:03

Amihez hozzászólok azt végig is olvasom. Senkit nem érdekel, hogy Neuer Boatenggel passzolgat hátul, vagy sem. Arról volt szó, hogy a BM egyszerű, magas, főként a befejezésekben erős, center típusú csatárt alkalmaz már évek óta. Ebbe annak idején jól beleillett Lewa is. Ő is ilyen típusú játékos. Teljesen érthető, hogy ott van, ahol van. Nekünk Nistelrooy óta nem volt eredményes center csatárunk.

Az egy másik kérdés, hogy most jobb opció lenne Karimnál ebben az ívelgetős izében, de nem biztos, hogy ez lesz/ ez lenne a helyes út.
Járjatok nyitott szemmel, legyetek bátorak!

bercik

HozzászólásSzerző: bercik » 2017. november 17., péntek 12:33

morientes írta: Mondjuk oda végül is ilyen tipusú spillerek kellenek,de itt nem válnának be.
A pálya többi részén viszont általában labdaügyes játékosaik vannak.

BlancoMark

HozzászólásSzerző: BlancoMark » 2017. november 17., péntek 12:32

donor írta:
BlancoMark írta: Igen mert a Bayern Munchen mindig is arrol volt hires hogy annyi a jateka hogy rugdossa a centerre a labdat es az kezdjen vele valamit. Foleg Guardiola se kovetelte meg a rovid passzos jatekot tole... Azert ennyire ne nezzunk mar le a vilag egyik legnagyobb klubjat. :|

Se a lengyel se Dybala nem kene nekem.
:lol: :lol: :lol:

Az elmúlt 10 év gólvágói Münchenben: Luca Toni, Mario Gomez, Miro Klose, Mandzukic, Lewa. Mind-mind labdaügyes, rövid passzos játékban kiemelkedő cselgépek :lol:
Mondjuk nem csak Lewarol volt szo, hanem hogy kollektivan annyi a Bayern jateka, hogy felrugdossak a labdat a centerre, de persze ehhez vegig kellett volna olvasni mindent. :ike:

Es attol hogy meg ilyen csatarok voltak az elmult 10 evben ott, nem azt jelenti hogy a csapat nem nyom gyors rovidpasszos jatekot. Lasd a Barcelonat Suarezzel, aki sokszor boraszto osszjatekban es inkabb kikaparja maganak a helyzetet.

morientes

HozzászólásSzerző: morientes » 2017. november 17., péntek 12:24

Az elmúlt 10 év gólvágói Münchenben: Luca Toni, Mario Gomez, Miro Klose, Mandzukic, Lewa. Mind-mind labdaügyes, rövid passzos játékban kiemelkedő cselgépek :lol:
:lol:

Mondjuk oda végül is ilyen tipusú spillerek kellenek,de itt nem válnának be.
LEGIO PATRIA NOSTRA
Kép

kiserik

HozzászólásSzerző: kiserik » 2017. november 17., péntek 11:57

BlancoMark írta: Igen mert a Bayern Munchen mindig is arrol volt hires hogy annyi a jateka hogy rugdossa a centerre a labdat es az kezdjen vele valamit. Foleg Guardiola se kovetelte meg a rovid passzos jatekot tole... Azert ennyire ne nezzunk mar le a vilag egyik legnagyobb klubjat. :|

:lol: :lol: :lol:

Járjatok nyitott szemmel, legyetek bátorak!

morientes

HozzászólásSzerző: morientes » 2017. november 17., péntek 11:37

Igen mert a Bayern Munchen mindig is arrol volt hires hogy annyi a jateka hogy rugdossa a centerre a labdat es az kezdjen vele valamit. Foleg Guardiola se kovetelte meg a rovid passzos jatekot tole... Azert ennyire ne nezzunk mar le a vilag egyik legnagyobb klubjat. :|
Mióta Jupp mester átvette őket pedig megint ez van,bejátszák a védők mögé aztán szélről becenterezik,vagy felrúgják gyorsba Lewa meg megtartja,amíg odaér a többi.
Én nem nézek le senkit,de azt nem mondhatom hogy BM öröm Joga Bonitot nyom,pláne nem Lewandowski.
Guardiolat meg hagyjuk inkább...
LEGIO PATRIA NOSTRA
Kép

BlancoMark

HozzászólásSzerző: BlancoMark » 2017. november 17., péntek 11:23

morientes írta:
Kinti cikkben olvastam. Ha tényleg olyan szívesen játszana itt, akkor 2014-ben, amikor szabadon igazolhatóvá vált, miért nem ide jött? Azt csinált, amit akart, mégis a Bayernt választotta.
Mert rájött hogy itt nem árt jóban lenni a labdával.Az nem elég ha beleakad.
De komolyra fordítva,abszolút testidegen lenne ebbe a csapatba,a rövidpasszos kényszerítős zsuga nem az ő világa.Itt nem úgy megy hogy felrugdossuk rá a lasztit,aztán begyötri vagy megtartja vagy hasonlók,itt meg kell(ene) játszani.
Dybalara szavaznêk,ő az a tipus.Csak biztos kérnének érte vagy 150millió gombot.
Igen mert a Bayern Munchen mindig is arrol volt hires hogy annyi a jateka hogy rugdossa a centerre a labdat es az kezdjen vele valamit. Foleg Guardiola se kovetelte meg a rovid passzos jatekot tole... Azert ennyire ne nezzunk mar le a vilag egyik legnagyobb klubjat. :|

morientes

HozzászólásSzerző: morientes » 2017. november 17., péntek 11:01

Kinti cikkben olvastam. Ha tényleg olyan szívesen játszana itt, akkor 2014-ben, amikor szabadon igazolhatóvá vált, miért nem ide jött? Azt csinált, amit akart, mégis a Bayernt választotta.
Mert rájött hogy itt nem árt jóban lenni a labdával.Az nem elég ha beleakad.
De komolyra fordítva,abszolút testidegen lenne ebbe a csapatba,a rövidpasszos kényszerítős zsuga nem az ő világa.Itt nem úgy megy hogy felrugdossuk rá a lasztit,aztán begyötri vagy megtartja vagy hasonlók,itt meg kell(ene) játszani.
Dybalara szavaznêk,ő az a tipus.Csak biztos kérnének érte vagy 150millió gombot.
LEGIO PATRIA NOSTRA
Kép

Vissza: