Elektronika

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.
pheco
Kedvenc játékosaid: Beckham, CR, Ramos
Kedvenc csapatod: Real Madrid C.F.

Re: Elektronika

HozzászólásSzerző: pheco » 2017. november 4., szombat 19:19

Pipita írta:
pheco írta:Isten aldja Johnnyt :mrgreen:
Johnny a mocsokban rohad rég. :'( :'( :'(

Szeretnék venni egy kivetítőt, meg egy konzolt. A projektornak minimunm 720p tényleges felbontásúnak kéne lennie, lehetőleg garanciásan. A konzolban meg nem tudok dönteni hogy ps4 vagy xbox one. Várom a javaslatokat, főleg hjogy hol érdemems szétnézni, illetve hogy érdemes-e várnom black fridayig, vagy úgyis elkapkodnak előlem mindent? :D

Előre is köszönöm ha válaszra méltat valaki :salute:
Konzolban egyertelmuen PS4. Exkluziv jatekokban agyonveri jelenleg a Sony a Microsoftot. Nekem a PS4 elso kiadasa van, azzal is vagy a Slimmel is jol jarsz. Foleg, ha nem 4k-s tv-n hasznalnad, akkor lehet felesleges is a Pro. A projektorokhoz nem ertek :mrgreen:

Pipita
Kedvenc játékosaid: Ronaldo, Zidane, Guti, Iker, Higuaín, Marcelo, Bale
Kedvenc csapatod: Real, Leeds

HozzászólásSzerző: Pipita » 2017. november 4., szombat 18:53

pheco írta:Isten aldja Johnnyt :mrgreen:
Johnny a mocsokban rohad rég. :'( :'( :'(

Szeretnék venni egy kivetítőt, meg egy konzolt. A projektornak minimunm 720p tényleges felbontásúnak kéne lennie, lehetőleg garanciásan. A konzolban meg nem tudok dönteni hogy ps4 vagy xbox one. Várom a javaslatokat, főleg hjogy hol érdemems szétnézni, illetve hogy érdemes-e várnom black fridayig, vagy úgyis elkapkodnak előlem mindent? :D

Előre is köszönöm ha válaszra méltat valaki :salute:

pheco

HozzászólásSzerző: pheco » 2017. október 31., kedd 13:12

Isten aldja Johnnyt :mrgreen:

ikelemen5
Kedvenc játékosaid: Zidane,Guti,Modric, Kroos
Kedvenc csapatod: Real Madrid

HozzászólásSzerző: ikelemen5 » 2017. október 31., kedd 13:09

Csabi írta:J
Valahogy így gondoltam én is, de túl egyszerűnek tűnt. :lol: Köszi.
“I don’t trust fish.They breathe water…..that’s crazy.”

Csabi
Kedvenc játékosaid: Figo, Cristiano Ronaldo, Modric
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Csabi » 2017. október 31., kedd 12:53

John Stevens számítógépe/felvevő készüléke rá van kötve a TV-re. John 20:00-kor megnyomja a record gombot a készüléken, majd 21:00-kor megnyomja újra. Ezután John bekapcsol egy egyszerű videó vágó programot, amit vélhetően feketén letöltött az internetről, és kivágja a reklámblokkokat, majd az egészet tömörítve újra menti.

John a következő lépésben megnyitja bármelyik torrent programját, és készít egy torrent filet a videóból. Ha ez készen van, akkor feltölti az adott torrentoldra. A torrent file tulajdonképpen egy egyszerű szöveges dokumentum, ami információkat tartalmaz arról a fájlról, amit le szeretnél tölteni, illetve a hollétéről. Ilyen szempontból a torrent szerverek nem minősíthetők warez-nek, hiszen szöveges dokumentumokat tartalmaznak és nem illegális videókat/programokat.

A torrent kliens/program a torrent szerverrel egyetemben segítenek, hogy tudj csatlakozni azokhoz az emberekhez, akiknek meg van az általad óhajtott anyag. Első lépésben természetesen csak John-nak van meg.

A felvevés utáni folyamattól kb. 30 perc ezeket a lépéseket elvégezni, ha gyors PC-d van és nem először csinálod a dolgot, akkor lehet 15-20. Onnantól meg hogy felkerül az első torrent oldalra már csak a feltöltési sávszélességtől függ, hogy mikor kerül át a többi oldalra.

ikelemen5
Kedvenc játékosaid: Zidane,Guti,Modric, Kroos

HozzászólásSzerző: ikelemen5 » 2017. október 31., kedd 12:33

Hogy működik a torrent? Hogy kerül fel az internetre az adott rész 1 órán belül, miután lement tvben mondjuk az Egyesült Államokban?
“I don’t trust fish.They breathe water…..that’s crazy.”

h3x0r

HozzászólásSzerző: h3x0r » 2017. október 30., hétfő 19:11

A TV-t vasarlas elott szerintem erdemes eloben megnezni, hogy melyiknek milyen a kepe, milyen a hangzasa. En amikor legutobb tv-t vasaroltam egyik rokonommal, siman vittem egy stick-et nehany sorozattal es kiprobaltam, melyiknek szebb a kepe. Utana meg lehet rendelni netrol, de olyan is volt mar mas elektronikai termeknel, hogy az eladonak megmondtam, hogy xy oldalon olcsobban lattam, de ha ideadja ugyanannyiert, akkor viszem is. Odahivta a fonoket es par percen belul mar ki is fizettem.

Steve
Kedvenc játékosaid: R9, RC, Guti, Zidane, Modric, Marcelo, Bellingham

HozzászólásSzerző: Steve » 2017. október 30., hétfő 18:01

Az LG távirányítói baromi jók voltak korábban, mmint a nagyinak való.

A Philips tv-m előtt LG volt. Baromi nagy gombokkal.Egyszerű menüvel.

Szerintem is idősebb embereknek ez a legfontosabb. Egyszerűség, képélesség.

k!ll3rcsöcs
Kedvenc játékosaid: Raúl, Zidane, CR, Zlatan
Kedvenc csapatod: RMCF

HozzászólásSzerző: k!ll3rcsöcs » 2017. október 30., hétfő 16:38

géza írta:Halihó,

Látom, hogy volt téma a TV vásárlás, én is ebben szeretnék tanácsot kérni. Nagyim régi behemótja elromlott, így gondoltam meglepem születésnapjára eggyel. Nyilvánvalóan csak tévézésre használná, szóval olyan max 75-80 ezer forintot költenék rá. Amit mindenképp szeretnék viszont, hogy viszonylag jó képminősége és hangzása legyen, illetve hogy fel lehessen rakni a falra, plusz garancia.

http://www.bluechip.hu/termek/lg-32lh530v

Ezt a típust néztem, szerintetek ez jó?
Hát nézd, ha a nagyinak kell, akkor a régi helyett kb bármi tökéletes lesz, így ez is. Hangzástól ne várj csodát, sajnos ezek a tv-k túl véknyak ahhoz, hogy igazán jól szóljanak, általában elég dobozos a hangzás, mindenesetre arra jó lesz hogy eltévézgessen, de házibulit nem ezzel fog tartani :) Én amit nagyon megnéznék, az a távirányító. Neki az lesz a legfontosabb, hogy minél könnyebb legyen kezelni, szóval azokat kerüld aminek már ránézésre is bonyolult a távirányítója.

géza

HozzászólásSzerző: géza » 2017. október 30., hétfő 16:03

Halihó,

Látom, hogy volt téma a TV vásárlás, én is ebben szeretnék tanácsot kérni. Nagyim régi behemótja elromlott, így gondoltam meglepem születésnapjára eggyel. Nyilvánvalóan csak tévézésre használná, szóval olyan max 75-80 ezer forintot költenék rá. Amit mindenképp szeretnék viszont, hogy viszonylag jó képminősége és hangzása legyen, illetve hogy fel lehessen rakni a falra, plusz garancia.

http://www.bluechip.hu/termek/lg-32lh530v

Ezt a típust néztem, szerintetek ez jó?

Solari
Kedvenc játékosaid: Isco, Marcelo, Pepe

HozzászólásSzerző: Solari » 2017. október 29., vasárnap 16:08

nem hiszem hogy bármi köze lenne a dhcphez mert nat miatt feltehetőleg minden eszköz ugyan azt az ip cimet használja.

pheco

HozzászólásSzerző: pheco » 2017. október 29., vasárnap 15:23

Router kérdés
Thome szolgáltatónál vagyunk, a Thome modemre van kötve 3 db iptv, 1 db PS, plusz ugye a wifi is arról van. Viszont a wifi nem igazán működik jól, nagyon sűrűn elmegy félperc/percre. Vettem már régebben egy routert, be is kötöttem, először mindent átkötöttem rá, utána az iptv-t visszadugtam a modembe és csak a wifi ment a routerről. A wifi nagyon faszán működött, viszont az iptv elkezdett akadozni, így visszakötöttem alaphelyzetbe az egészet.
Most úgy akarom hogy csak a wifi menjen a routerről, a kábeles eszközök meg a modembe legyenek kötve. Ehhez van valami extra beállítás, amit meg kellene csinálnom? Haverom arra gyanakszik, hogy a DHCP mindkét eszközön ment és emiatt volt akadozás.
Volt itt múltkor egy Thome-os szerelő iptv csere miatt, akinek megkértem, hogy kösse be a routert, de az volt a válasza, hogy ő erre nincs betanítva :D
Valakinek ötlet?

k!ll3rcsöcs

HozzászólásSzerző: k!ll3rcsöcs » 2017. október 28., szombat 20:18

A két tv teljesen más kategória, ez alapján nem kérdés melyiket választanám, plusz ha a wifi hibától függetlenül vezetéken működik a net, akkor pláne.

KAG
Kedvenc játékosaid: G.H#14 ; LuMo#19 ; M#12 ; SR#4 ; CR#7
Kedvenc csapatod: Real Madrid C.F

HozzászólásSzerző: KAG » 2017. október 28., szombat 18:28

https://www.arukereso.hu/led-tv-lcd-tv- ... 310931845/

Illetve lenne egy ilyen is, egész pofás áron.
Esetleg ez?
ZIDANE

KAG

HozzászólásSzerző: KAG » 2017. október 28., szombat 18:17

k!ll3rcsöcs írta:
KAG írta:Igazabol bőven várhat odáig.
De egy jo,használt vételtől sem zárkóznék el.
Ott a pixel hiban kívül mas gatya nemigen lehet, nem?
Igen, a legnagyobb gond a a pixelhiba, amit általában néhány pixel hibája esetén nem javítanak garanciálisan (legalábbis a legtöbb gyártó). Ezt is 1 fekete meg egy teljesen fehér kép tesztjével ki tudod szűrni, ezen kívül én végigpróbálnék minden funkciót, be- és kimenetet, távirányító gombokat, hogy teljes képed legyen a tv-ről, és ne neked kelljen egy esetleges garis javítással bajlódni.
Király, köszönöm.

Közben találtam egy ilyen TV-t nagyon jó áron.
Valamiért a wifi nem működik rajta, de én főként monitorként használnám.
Ha más gond nincs vele, akkor bőven jó lehet.

Esetleg erről valami vélemény?

https://www.arukereso.hu/led-tv-lcd-tv- ... gJzGvD_BwE
Realista24 írta: :agree:
szerinted?
ZIDANE

L.Miki

HozzászólásSzerző: L.Miki » 2017. október 28., szombat 15:29

k!ll3rcsöcs írta:
Igen, a legnagyobb gond a a pixelhiba, amit általában néhány pixel hibája esetén nem javítanak garanciálisan (legalábbis a legtöbb gyártó). Ezt is 1 fekete meg egy teljesen fehér kép tesztjével ki tudod szűrni, ezen kívül én végigpróbálnék minden funkciót, be- és kimenetet, távirányító gombokat, hogy teljes képed legyen a tv-ről, és ne neked kelljen egy esetleges garis javítással bajlódni.
Mi 2 évvel ezelőtt vettünk a Zanussink mellé egy Gorenjét, alul fagyasztósat, igen nagy, a hűtőrészében külön polc van csak a piáknak, ami nekem nagyon tetszik :mrgreen: , a fogyasztása is megfelelő, olyan 100-120 körül volt ha jól emlékszem. Nekem/nekünk nincs problémánk vele, szeretjük és örülünk, hogy ezt vettük.

k!ll3rcsöcs

HozzászólásSzerző: k!ll3rcsöcs » 2017. október 28., szombat 12:41

rashidm
Kedvenc játékosaid: Alba, Busi, Alves... ja nem

HozzászólásSzerző: rashidm » 2017. október 28., szombat 11:32

Sziasztok!

Az Ősök otthonra új hűtőt terveznek venni, gondoltam megkérdezlek Titeket, hátha vett mostanában valaki. :mrgreen:

Ajánlott típusa van valakinek? Inverteres hűtőt érdemes-e vásárolni? Márkát nem kérdezek mert minden márkánál van ajánlott meg nem ajánlott típus. :D

KAG

HozzászólásSzerző: KAG » 2017. október 27., péntek 10:17

k!ll3rcsöcs írta:
KAG írta:Köszönöm a tippeket!

Esetleg egy-két konkrét típus, hogy merre induljak el a keresésben?
Egyébként jogos, next-gen konzol... sőt kijött a PS4 pro már, ez pedig csak a sima.
Szétnéztem gyorsan újak terén, 100cm felett kerestem, mert a 80 az tudom hogy hipp-hopp kicsi lesz. Samsung UE40J5100 vagy LG 43LH5100. LED-ből szívem szerint Sonyt ajánlanék, de az 130-tól kezdődik ebben a méretben. Esetleg ha nézegetsz használtat, linkeld be ha találsz valami érdekeset. Egyébként mennyire sürgős? Black Friday esetleg?

Igazabol bőven várhat odáig.
ZIDANE

k!ll3rcsöcs

HozzászólásSzerző: k!ll3rcsöcs » 2017. október 26., csütörtök 23:36

KAG írta:Köszönöm a tippeket!

Esetleg egy-két konkrét típus, hogy merre induljak el a keresésben?
Egyébként jogos, next-gen konzol... sőt kijött a PS4 pro már, ez pedig csak a sima.
Szétnéztem gyorsan újak terén, 100cm felett kerestem, mert a 80 az tudom hogy hipp-hopp kicsi lesz. Samsung UE40J5100 vagy LG 43LH5100. LED-ből szívem szerint Sonyt ajánlanék, de az 130-tól kezdődik ebben a méretben. Esetleg ha nézegetsz használtat, linkeld be ha találsz valami érdekeset. Egyébként mennyire sürgős? Black Friday esetleg?

Vissza: