mindig felfelé vezet az út
a világgazdaság bővül, hosszú távon bukni nem lehet
az más tészta ha vki nem ért hozzá és bepánikol

"az arany árfolyama több száz évre visszatekintve stabilan emelkedett napjainkig."
HozzászólásSzerző: El Sie7e » 2017. október 22., vasárnap 19:01
HozzászólásSzerző: Realista24 » 2017. október 22., vasárnap 18:56
Hogy lenne az arany mindig jo befektetés?El Sie7e írta:kérdés mennyire kockázatvállaló ez a személytubatibi írta:Sziasztok!
Egy kicsit komolyabb kérdésben szeretném kikérni a véleményeteket. Nyilván, ha nem megfelelő a kérdés, akkor nyugodtan töröljétek!![]()
Adott egy személy, ez esetben ez az adott személy örököl pénzt (14-15m forint), mibe érdemes ezt befektetni? Mármint, hogy ne ússzon el ez az adott összeg. Bankba, készpénzbe tárolni? Ingatlan? Arany?
Mi manapság a leghasznosabb módja egy ilyen összeget "védelmezni" és lehetőleg nem elherdálni?
de ha csak annyi a cél h ne ússzon el a pénz, akkor be kell rakni egy bankba, bankbetétet nem érdemes kötni, mert lófasz kamata sincs, viszont minden bank kínál állampapírt, ami azért már ad némi kamatot, legalább az inflációt visszahozza...állampapírok közül vagy egy 1 évest tudok ajánlani, vagy az inflációhoz kötött kamatozásút (az OBA kb. 30 millióig biztosítja ezeket a befektetéseket, így a kockázat 0)
de ha kicsit merészebbek akarunk lenni, akkor 1-2 millióból vehet bitcoint is, illetve a tőzsdén is érdemes szétnézni, messze vannak még a csúcsok
Ingatlant nem ajánlom, nem elég likvid, és nem hiszem h annyira hosszú távra le szeretné "kötni" ezt a pénzt
az arany mindig jó befektetés, főleg egy válság közeledtével. amire rövid távon nincs esély
HozzászólásSzerző: sámat » 2017. október 22., vasárnap 18:53
Ez azért elég sok mindentől függ, hány éves az illető, mik a céljai, hol lakik, milyen vagyona van, mennyit keres, vannak-e gyerekei, rövid v hosszútávon gondolkodik, stb. Az élethelyzetéhez kell igazítani.tubatibi írta:Sziasztok!
Egy kicsit komolyabb kérdésben szeretném kikérni a véleményeteket. Nyilván, ha nem megfelelő a kérdés, akkor nyugodtan töröljétek!![]()
Adott egy személy, ez esetben ez az adott személy örököl pénzt (14-15m forint), mibe érdemes ezt befektetni? Mármint, hogy ne ússzon el ez az adott összeg. Bankba, készpénzbe tárolni? Ingatlan? Arany?
Mi manapság a leghasznosabb módja egy ilyen összeget "védelmezni" és lehetőleg nem elherdálni?
HozzászólásSzerző: P. Krisz » 2017. október 22., vasárnap 18:52
HozzászólásSzerző: El Sie7e » 2017. október 22., vasárnap 18:47
illetve most, amikor a csúcson vannak az ingatlanárok, nem a legjobb időpont vásárolniRealista24 írta:Időtartam függő.RaúlCF írta:sokmindenbe lehet de az örök igazság hogy az ingatlan jó befektetés.
HozzászólásSzerző: El Sie7e » 2017. október 22., vasárnap 18:46
kérdés mennyire kockázatvállaló ez a személytubatibi írta:Sziasztok!
HozzászólásSzerző: Realista24 » 2017. október 22., vasárnap 18:46
Időtartam függő.RaúlCF írta:sokmindenbe lehet de az örök igazság hogy az ingatlan jó befektetés.
HozzászólásSzerző: RaúlCF » 2017. október 22., vasárnap 18:43
HozzászólásSzerző: tubatibi » 2017. október 22., vasárnap 18:38
HozzászólásSzerző: Santi » 2017. október 21., szombat 11:34
HozzászólásSzerző: L.Miki » 2017. október 21., szombat 9:26
Igen. Bármelyik háziorvos megcsinálja neked szerintem, csak fizesd ki az árát.Santi írta:Srácok, jogsi-hosszabbítás ügyben szeretnék segítséget kérni.
Lejárt ugye az orvosi, el kell menni háziorvoshoz és megcsináltatni, tiszta sor, ezzel csak az a baj, hogy csak ezért hazamennem, elbaszni fél napot elég szopó, ráadásul kedden van ugye köv munkanap és olyankor délutános a háziorvosom, nekem meg már délelőtt vezetnem kellene. (tudom nem most kellene észbekapnom, de hát fasz se figyelgette mikor jár le)
A kérdés: Meglehet csinálni ezt az orvosit, hogy csak bemegyek itt egy random orvosnál, ami a közelemben van?
HozzászólásSzerző: Santi » 2017. október 20., péntek 20:54
HozzászólásSzerző: Pipita » 2017. október 20., péntek 19:24
Az egyik legszebb érv az, hogy a katalán adófizetők rengeteg pénzt adnak Madridnak, Madrid ezt egész Spanyolországban osztja szét, és a katalán nép nem annyit kap ebből vissza, amennyi nekik járna.rashidm írta:Időközben Spanyolország elindítja Katalónia autonómiájának felfüggesztését. Nem igazán értem, hogy ez nekik hol érné meg. Az világos, hogy nemzeti öntudat meg miegymás, de ezzel a függetlenedéssel csak sz*pnának. Tuti nem vennék fel az eu-ba, elmennek a cégek tőlük. Vagy valaki tud rá nyomós indokot hogy miért érné meg nekik függetlenedni?
HozzászólásSzerző: sebydani » 2017. október 20., péntek 14:53
HozzászólásSzerző: rashidm » 2017. október 19., csütörtök 13:15
HozzászólásSzerző: Anthony » 2017. október 19., csütörtök 13:05
HozzászólásSzerző: füst » 2017. október 19., csütörtök 12:57
Az már inkább a te világod.Ez világos. De nekem úgy tűnik, hogy ismered a közbesz eljárásokat és ha nem tévedek, akkor tisztában vagy vele, hogy mennyi lehetőség rejlik egy-egy kiírásban.
Ez csak nekünk lenne jó, ha garantálják a fűtőelemek rendelkezésre bocsátását, ha esik ha fúj.Azon se lennék meglepve, ha erről is aláírtak volna egy szerződést hogy a fűtőelemeket is ők hozzák
HozzászólásSzerző: rashidm » 2017. október 19., csütörtök 12:22
Sztem még jópár évig marad a jelenlegi kormány. A másik meg az, hogy nem biztos hogy közbeszerzést írnának ki a fűtőelemekre. Azon se lennék meglepve, ha erről is aláírtak volna egy szerződést hogy a fűtőelemeket is ők hozzák. Csak hát titkosítva van minden.füst írta:Hiszen leírtam.
A fűtőelem-kazettákat várhatóan 60 éven keresztül kell importálni, és amennyiben nem olyan forrásból származik, ami piaci alapon a legmegfelelőbb, úgy politikai szinten van 4 évente lehetőségünk úgy megválasztani a kormányt, hogy olyan döntéshozókat nevezzenek ki, akik képesek megoldani a piaci alapú beszerzést, mutyi helyett.
Mert ugye ez volt a felvetett probléma, hogy az üzemanyagot önkényes célból, a piaci körülményeket figyelmen kívül hagyva, az oroszoktól szerezzük be.
HozzászólásSzerző: Realista24 » 2017. október 19., csütörtök 12:01
Ez világos. De nekem úgy tűnik, hogy ismered a közbesz eljárásokat és ha nem tévedek, akkor tisztában vagy vele, hogy mennyi lehetőség rejlik egy-egy kiírásban.füst írta:Hiszen leírtam.
A fűtőelem-kazettákat várhatóan 60 éven keresztül kell importálni, és amennyiben nem olyan forrásból származik, ami piaci alapon a legmegfelelőbb, úgy politikai szinten van 4 évente lehetőségünk úgy megválasztani a kormányt, hogy olyan döntéshozókat nevezzenek ki, akik képesek megoldani a piaci alapú beszerzést, mutyi helyett.
Mert ugye ez volt a felvetett probléma, hogy az üzemanyagot önkényes célból, a piaci körülményeket figyelmen kívül hagyva, az oroszoktól szerezzük be.
HozzászólásSzerző: füst » 2017. október 19., csütörtök 11:56
Jelenlévő fórumozók: 22 regisztrált és 0 vendég
© 2011-2022 Madridom.hu | Médiaajánlat | Adatvédelem