dannen írta:én tartom, a jelenlegi magyar focinak az a kudarca, hogy volt itt anno egy világverő aranycsapat. ezáltal meg a szurkolók elvárásai túl nagyok a játékosok felé. igazából nem tudom a szurkolók mit várnak, mert erre vagyunk képesek. ez a magyar foci és hosszú évek óta ez megy, ideje lenne elfogadni. ebben a csoportban is a realitás a harmadik hely volt amit meg is szereztünk. mindenki tudja, hogy a közelében sem vagyunk portugáliának meg svájcnak, mégis sokan úgy állnak hozzá a csapathoz, mintha kötelező lenne a csoda. vagy az a gond, hogy szenvedünk andorra meg feröer ellen? miért? ránéztünk már a játékosaink képességeire? néha 5 passz nem megy egymás után. itt tartunk, ez nem storck hibája de nem is a játékosoké. a szar utánpòtlás rendszeré amit reformálni kell vagy 20 év múlva is itt fogunk tartani. de ami tény, hogy most erre vagyunk képesek. a legutóbbi EB szereplés is egy szerencsével párosuló csoda volt, örülni kell hogy megtörtént, de nem azt gondolni, hogy az a szintünk. nem kell itt kurva gyengézni a meccs után a csapatot, mert lehet, hogy az, de ennyit tudunk.
Ez a realitás igen. Az embereknek az a nagyobb baja (nekem legalábbis), hogy egy feröeri, izlandi csapat felveszi a versenyt a nagyobb csapatokkal szinte félprofi szinten. Fizut legalábbis nem nagyon kapnak szerintem. Az aranylábú ifjoncaink meg több tízmilliós fizetéssel elvannak a mennyeiben és ugyanazt teljesítményt adják mint ők. Ez persze nemcsak az ő hibájuk hanem azoké akik meg is adják ezt a fizetést. Legalulról kellene elkezdeni az építkezést: kezdve az utánpótlással meg az edzőképzéssel. Mert a fiatalok 99%-ban nincs meg a profi futballhoz a megfelelő mentalitás. Valamint nem szabadna a politikának beleszólnia. Faszért adják a tao pénzt erre a semmire. Volt egy érdekes cikk, hogy pl a Videotonnál a bevételek 3-4%-a volt "jegy meg bérlet meg egyéb bevétel". A többi "szponzor"...