Hát épp ez az. Szerintem ha úgy viselkedik a spanyol kormány, ahogy írod, akkor a "szelet kifogta volna ebből a vitorlából", hogy úgy mondjam. Így meg azokat a katalánokat is felbőszíti és idegenné teszi, akik amúgy otthon érezték eddig magukat Spanyolországban. Teljes ostobaság volt ez a mai, mindenki Katalónia mellé fog állni ebben a kérdésében ezek után (nem alaptalanul). Ezután hiába mondják, hogy alkotmányellenes: az mennyire alkotmányos dolog, hogy a társadalmat óvni és szolgálni köteles rendőrök a saját polgáraikat verik, rugják a földön, hajuknál fogva rángatják őket és gumilövedékekkel lőnek rájuk? Semmilyen megelőző erőszakos cselekedet nem indokolta ezt - ki volt adva szerintem a megfélemlítés előre, de ez fordítva fog elsülni. (És hát láttunk már ilyet ugye itthon, az is négy év múlva érett be, lehet ez se idén fog, de el fognak szerintem szakadni előbb-utóbb, a mai nagy lendületet fog adni az elszakadáspártiaknak.)ateeemadrid írta:Én azt nem tudom egyébként, hogy miért kell feltétlen megakadályozni a szavazást - pláne erőszakkal - ha amúgy alkotmányellenesnek tekintik? Kijött volna egy eredmény, amin amúgy sem biztos, hogy meglett volna az 50%+-os részvétel, de ha igen akkor is mondhatták volna, hogy nagyon fasza meg minden, csak sajnos semmit nem ér.

OFF
Re: OFF
-
- Kedvenc játékosaid: Alba, Busi, Alves... ja nem
- Kedvenc csapatod: Real Madrid
Ez a kiszakadás mivel járna a spanyoloknak? Gondolok itt arra, hogy (ha jól tudom) a katalánok elég sok pénzt kaptak anno infrastruktúra meg minden kutyafasza fejlesztésre az eu-tól meg ugye a spanyoloktól. Ezt akkor vissza kéne fizetniük vagy mi?
- ateeemadrid
Én azt nem tudom egyébként, hogy miért kell feltétlen megakadályozni a szavazást - pláne erőszakkal - ha amúgy alkotmányellenesnek tekintik? Kijött volna egy eredmény, amin amúgy sem biztos, hogy meglett volna az 50%+-os részvétel, de ha igen akkor is mondhatták volna, hogy nagyon fasza meg minden, csak sajnos semmit nem ér.
Mondjuk szerintem nem fognak kiválni, meg valószínű, hogy egyik félnek sem érné meg a dolog.
Viszont a nagy Piqué féle hangadóktol elvárnám, hogy a válogatottat hagyják ott, nevetségesen ellentmondásos így a szitu a részükről. Ha ennyire nem akarnak egy adott országhoz tartozni, miért képviselik őket?
Mondjuk szerintem nem fognak kiválni, meg valószínű, hogy egyik félnek sem érné meg a dolog.
Viszont a nagy Piqué féle hangadóktol elvárnám, hogy a válogatottat hagyják ott, nevetségesen ellentmondásos így a szitu a részükről. Ha ennyire nem akarnak egy adott országhoz tartozni, miért képviselik őket?
Azt gondolom, hogy a referendum előtti napokig ez így is volt. Az idióta spanyol kormány a brutalitással azonban lényegében kiléptette a mai napon szerintem Katalóniát Spanyolországból - nyilván úgy értem, hogy ez még időbe fog telni, de ez a mai nap megágyazott egy tényleges elszakadásnak, (ami szerintem ezért be is fog következni most már biztosan). A rendőri brutalitásokkal teli, erőszakos félkatonai fellépés egyesíteni fog minden katalánt - és meglesz a külföldi támogatás is ezt látva. Ha lett volna eszük, békés eszközökkel akadályozzák meg a szavazást.ericco írta:Ahhhoz elég nagy nemzetközi támogatás kéne, ami nem hiszem, hogy meglesz.MorataMartin írta:Amennyiben érvenyes és sikeres lesz a katalánok népszavazása mi lesz? El tudnak szakadni?
- RaúlCF
- Kedvenc játékosaid: Raúl, Modric, Casillas, Zidane, Ronaldinho, Bellingham, Valverde
ameddig spanyolország része addig a többi spanyolnak is szavaznia kell hogy menjenek-e nem? csak egy rész nem dönthetne erről józan paraszti ésszel
- ericco
- Kedvenc csapatod: Real Madrid, Philadelphia Flyers
- Kapcsolat:
Ahhhoz elég nagy nemzetközi támogatás kéne, ami nem hiszem, hogy meglesz.MorataMartin írta:Amennyiben érvenyes és sikeres lesz a katalánok népszavazása mi lesz? El tudnak szakadni?
Merci Zizou!
-
- Kedvenc játékosaid: Morata, Zidane, Cristiano Ronaldo
Amennyiben érvenyes és sikeres lesz a katalánok népszavazása mi lesz? El tudnak szakadni?
- L.Miki
- Kedvenc csapatod: Real Madrid C.F.
Nyíregyházán 6500 forintot fizetnek érte, kivéve az első alkalomkor mert az 10.000.Solari írta:d.gergo tökéletesen leírta az általános iskolás kötelező oltásos időszakomat. Viszont 80%ban nálam még hányás is párosult.
Haverom tavaly hetente vagy kéthetente ment plazmát adni bpn. 2500ftot kapott alkalmanként:D
Nyíregyháza jobban teljesít.

-
- Kedvenc játékosaid: Isco, Marcelo, Pepe
d.gergo tökéletesen leírta az általános iskolás kötelező oltásos időszakomat. Viszont 80%ban nálam még hányás is párosult.
Haverom tavaly hetente vagy kéthetente ment plazmát adni bpn. 2500ftot kapott alkalmanként:D

- e.gergo
- Kedvenc játékosaid: David Beckham
- Kapcsolat:
Adtam egyszer majdnem. Ott lett hivatalos, hogy rosszul vagyok az ilyenektől, az ember még hozzám sem ért hogy vénát keressen vagy mi, de elment a látásom és majdnem elájultamtubatibi írta:Kinek mi a véleménye a plazmaadásról?

Adtam párszor, semmi extra.
- Remy
- Kedvenc játékosaid: Zidane, CR, Ramos, Jesé, Griezmann, Varane, Marcelo, Modric, Bappé, Ødegaard
- Kapcsolat:
Na, hajrá. Szólj, ha megvan a végső összeg, aztán meglátjuk.sebydani írta: +1, én ha kell megszervezem a gyűjtést itt a fórumon, hogy NE menj oda![]()
![]()

más: A spanyolok nem tudnak kávézni. Egyszer nem ittam jó kávét, sőt még az sem volt jó, amit itthonra vettem és lefőztem.

2014 - 10.
2016 - 11.
2017 - 12.
2018 - 13.
2022 - 14.
Ballon d'Or
Cristiano Ronaldo 2008, 2013, 2014, 2016, 2017!
Luka Modric 2018!
Karim Benzema 2022!
Schumacher, Verstappen, Alonso, Mick
New England Patriots
2016 - 11.
2017 - 12.
2018 - 13.
2022 - 14.
Ballon d'Or
Luka Modric 2018!
Karim Benzema 2022!
New England Patriots
Küldjük Barcelonába

- sebydani
- Kedvenc játékosaid: Raúl, Zidane, Modric, Bellingham
- Kedvenc csapatod: Real Madrid, Eagles
+1, én ha kell megszervezem a gyűjtést itt a fórumon, hogy NE menj odaMickey írta: Be ne tedd oda még egyszer a lábad...
Nem volt elég a "múltkori" kiruccanás?
Mennyi vereséget akarsz még?![]()

"A Barcelona történelme, amely az elmúlt 10 évből áll, soha nem lesz egyenlő a Real Madridéval.”- Álvaro Arbeloa
- Realista24
- El Padre
- Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
- Kapcsolat:
Hagyjad már, itthon van a Bernabéuból egy darab gyöppalesz77 írta: . Mondjuk a kedvencem az volt, hogy lehet venni a Camp Nou gyepéből, ráadásul különböző kiszerelésekben is kapható..![]()

Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
- Mickey
- Kedvenc játékosaid: bappe
- Kedvenc csapatod: párizs saint germain
Be ne tedd oda még egyszer a lábad...Remy
Igazából annyira jó volt, hogy már most visszamennék, pedig nem rég voltam ott.![]()
Nem volt elég a "múltkori" kiruccanás?
Mennyi vereséget akarsz még?

"jo de te ilyen gyuros kis sportbuzi lehetsz, aztan az ejszakaban is csak hajtod meg futsz a nok utan, azt hallottam."

-
- Kedvenc játékosaid: Xavi, Iniesta, Verratti, Dahoud
- Kedvenc csapatod: Barcelona
Mondjuk így el is hiszem, hogy nem tetszett nekik, annyi idő alatt kb úgy lehet körbemenni, hogy nem állnak meg sehol..Realista24 írta:Hát, Te mint Barca drukker bent voltál ennyi időt, ez egyértelmű. Az ismerőseim, Realos, nem Realos, fél és egy órát töltött kb. bent.

Amúgy a leírtak alapján eléggé hasonlít a Madrid múzeumához, van rengeteg érdekes videó, a Masiáról, a stílusról, régi meccsvideók, interaktív táblák, nem is egy, ott lehet régi összefoglalók közül válogatni, van olyan ahol lehet régi játékosokról válogatásokat nézni, ott van Kubala, Kocsis is. Van terem az összes kupával, régi korok csukái, labdái, mezei, sztorik a korokról, az összes többi szakosztály kupája is. Be lehet menni a sajtószobába, egy öltözőbe, a folyosón amit a játékosok is használnak kimenni a gyepre, ott leülni a kispadra, fel lehet menni a közvetítő boxba ahol a kommentátorok vannak. Van itt is sötétített videós folyosó, ahol egy kb 10-15 perces kis hangulatos film megy ismétlőbe, Espaia Barcáról is van most külön terem, meg van még biztos más is, csak elfelejtettem már, annyi volt.

Nyilván én elfogultan is néztem a dolgokat, de objektívebben nézve az egyedüli ami zavaró volt szerintem, az a tömeg. Azon kívül, ha érdekel kicsit is a téma, szerintem baromi jól fel van építve az egész, nagyon hangulatos is. Mondjuk a kedvencem az volt, hogy lehet venni a Camp Nou gyepéből, ráadásul különböző kiszerelésekben is kapható..

szerk.: Amúgy elhiszem, hogy nem tetszett nekik, kinek mi, csak nekem fura, mert szerintem baromi érdekes volt, még úgy is, hogy én a 70%-át legalább már tudtam a dolgoknak.
- Remy
- Kedvenc játékosaid: Zidane, CR, Ramos, Jesé, Griezmann, Varane, Marcelo, Modric, Bappé, Ødegaard
- Kapcsolat:
Mondjuk Realosként nem igazán lehet objektíven megítélni, hogy mennyire is jó a múzeum, így minden részét imádtam. Mikor beléptem az interaktív folyosóra, himnusz közepette, a rengeteg kupával és ereklyével az oldalalom, be is könnyeztem. Maga az atmoszféra, amit megteremtenek ott bent, egészen elképesztő. Igazából annyira jó volt, hogy már most visszamennék, pedig nem rég voltam ott.
Barátnőm, aki egyáltalán nem néz focit, is végig érdeklődve nézegette az ereklyéket. Élvezte a stadion látványát, a kispadot, stb.
Túra után a jó Real étterem, ablak mellett, pedig meg is koronázza az eseményt a 4 fogásos menüvel.

Barátnőm, aki egyáltalán nem néz focit, is végig érdeklődve nézegette az ereklyéket. Élvezte a stadion látványát, a kispadot, stb.
Túra után a jó Real étterem, ablak mellett, pedig meg is koronázza az eseményt a 4 fogásos menüvel.

2014 - 10.
2016 - 11.
2017 - 12.
2018 - 13.
2022 - 14.
Ballon d'Or
Luka Modric 2018!
Karim Benzema 2022!
New England Patriots
2016 - 11.
2017 - 12.
2018 - 13.
2022 - 14.
Ballon d'Or
Luka Modric 2018!
Karim Benzema 2022!
New England Patriots
- Realista24
- El Padre
- Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
- Kapcsolat:
Hát, Te mint Barca drukker bent voltál ennyi időt, ez egyértelmű. Az ismerőseim, Realos, nem Realos, fél és egy órát töltött kb. bent. Míg olyanok, akik a focit sem szerették, csak a párjukat kísérték el Madridba meccsre, úgy jöttek ki, hogy nedves volt a bugyijuk. (biztos van ilyen nálatok is, ezt csak úgy írom)palesz77 írta:Madrid túrája mikből áll? Csak mert nekem a Barca Múzeum kegyetlenül tetszett, 3,5 órát kb ott is voltunk, de ezek után már érdekel, hogy mivel tud többet a Real Múzeuma. Valaki írna egy kis élménybeszámolót róla? Előre is köszi, aki veszi a fáradtságot!Realista24 írta:Ismerősök voltak Barca stadion túrán. Tobb is. Vélemény=egy vicc. Nem csak Realosok irtak.
Megpróbálom röviden, egy nagy interaktív folyosón mész át, ami tele van óriás okos táblákkal. A kezdetektől napjainkig szinte minden infót elő tudsz hívni. Mögötted az első megnyert kupától a legutolsó mikiegér kupát is megtalálod. Régi sztárok cipői, Puskás idejéből cipők, mezek labdák, és ugyanígy minden korszakra.
Aztán igazolások, régi újságcikkek, összeállítások. Közben végig szól hol a himnusz, hol az induló, stb.
Aztán van a trófea terem, az Aranylabdák, Aranycipők, az összes valaha Realba igazolt játékos fotója, neve egy falon. Makettek.
Újabb "élő falak", ahol a játékosok és adatik jönnek elő, majd olyan videók, amikre bekönnyezel, leülhetsz, és nézheted.
Most már felülhetsz a "csapatbuszra" és átélheted, amit a játékosok, amikor az utcán tombol a tömeg. Fotózás a BL serleggel, jó pénzért veheted meg persze.
Ugye van a legnagyobb büszkeségünk, a BL terem, a 12 kupa magáért beszél, minden döntőnek külön részlege van, megy a videó az eredeti kommentálással, az akkori mezek, cipők, csapatzászlók.
Majd kimész a lelátóra, onnan le a kispad, idegenbeli öltöző, hazai öltöző, elnöki páholy, sajtó szoba és végül a Real shop.
Majd kiegészíti, aki úgy gondolja.
Bytheway, aki volt, leírhatja, hogy mi tetszett neki a legjobban a túra során. Ha van kedve.
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
Tous avec Karim
Je Suis Benzema