Kik?
Na most a lehetséges igazolásoknál én sosem az egyéni képességet veszem figyelembe, hanem a jelenlegi keret összességét, a csapat és a játékosok helyzetét stb. Képesség alapján, persze, hogy Lewanak helyen van a legtöbb európai top klubban, hiszen top csatár (bár nálam a helyzetkihasználása és csapatmunkája miatt kevés), de az élet nem fm.
A jelenlegi támadók alapján a következő nyáron a következőt látom (mint ahogy már az imént le is írtam a két jómadár esetében): Isco és Asensio jövőre is biztos, hogy kerettag és fontos játékos lesz, szinte mindig a kezdő 11 összeállításánál az első kalapban vannak. (Nálam is, de Zidane fejével gondolkodva). Mayoral szerintem már a télen megy és valaki fog érkezni a helyére, vagy nem, teljesen mindegy....
Ronaldo, Benzema, Bale, Lucas marad. Ronaldo alapvetően marad, de tudjuk jól, láttuk, hogy idén is derült égből jött a balhéja, ha rosszul alakul az adóügye, bedurcizik, kap egy jó ajánlatot, akkor távozhat. Ennek az esélyét mondjuk 15%-ra teszem. Benzemat leírtam, Zidane alatt ő yolo császár, tavaly lehozott egy nulla szezont, mégsem merült fel még a pad lehetősége sem egy Morata mellett, úgyhogy idén sem tud akkora kulát lerakni, hogy eljátssza a bizalmat. Az új szerződése zsebben. Mondjuk a távozásának az esélye 15%. Bale szerintem ellövi a pöttyöst, és a BBC-nek véget kellesz vetni, Zidane is kapisgálja már szerintem, a távozásának az esélye 60% szerintem! Lucas gyenge tavaszt hozott, idén sem látok nagy fejlődést nála, kicsit megrekedt szerintem, amellett, hogy hasznos és elismert tagja a keretnek, de elképzelhető, hogy a több játéklehetőség, vagy a gyenge teljesítménye miatt, vagy egy új érkező miatt, valamelyik fél (játékos/klub) úgy dönt, hogy neki menőke van nyáron. A távozásának esélye szerintem 50%.
Na most ebből a fenti 4-esből maximum szerintem 2 távozhat a nyáron. Egyrészt Zidane nem szeret változtatni és nem is lenne értelme jobban. Én ez alapján gondolkodok támadó érkezésében jövőre.
Csatársorban én jövőre egy 30 éves Benz-Lewa kettősnél bármit jobbnak gondolok....
(huhhh talán még fáj is belegondolni) . Azt is figyelembe kell venni, hogy Morata tavalyi mellőzésével, egyértelmű, hogy Zidane a csapatot, játszóbb csatárral, nem igazán ék- vagy center jellegű támadóval képzeli el a csapatot, ezt is figyelembe kell venni szerintem. Na meg ilyenkor elengedem az objektív érveket és kicsit szubjektív önző szurkolóvá válok, hát minek játssza az ember a szakértőt, szurkolók vagyunk
Kérdésedre a válaszom: Mariano, Correa első blikkre jobb választásnak tűnik jövőre (Ronaldo és Benzema miatt cserecsatárba kell gondolkodni). Kane, Lewa stb. nem jó opciók. De amúgy találni kell egy új Mbappét , bankot kell robbantani és reménykedni, hogy Benz padra kerül. Több nevem nincs, hosszú a szezon, dolgozzanak a scoutok meg ZZ.
De az igazolásoknál vegyük figyelembe, és most egy kérdéssel jövök...Mi a tök van a stadionfelújítással? Tényleg nincs meg a szponzor pénz, vagy miért is nem indult el végül a munka? Jobban zsebbenyúlós lesz a dolog, azért (is) spórolunk?