füst írta:Éreztem, és lineáris időrendben melyik követte melyiket?
És ezután feljogosítva érezted, hogy azt úgy leírd? Szomorú.
Amúgy előbb volt a te: ölég kicsavart látásmódban hányódott ide mondatod.
Ennyit a lineáris időrendedről.
füst írta: De ha már rákérdezel, véleményem szerint igen, jobb volt.
Érdekes, ahol a feudalizmushoz közelebbi kultúra uralkodik, onnan ide a bűnös, mocskos demokráciába menekülnek az emberek.
füst írta:Azért volt jobb, mert nem létezett az a fogalom hogy szemét.
Dehogynem. A jobbágyokat nevezték így, mert nem voltak emberi jogok, és a legtöbb nemes nem is tartotta őket embernek.
donor írta:Csak egy rövid kis gondolat a menekült kérdésről: szép magyar nyelvünk ezt is remekül fejezi ki: menekült: az az ember, akit üldöznek, menekül valami elől. Ha olyan helyre ér, ahol már nem üldözik, megszűnik menekültnek lenni. Ennek kellene a megoldás alapjának lenni.
Menekült vagy? Állj meg az első helyen, regisztrálj, majd mi onnantól eldöntjük, hogy hová kerülsz, mit csinálsz. Tovább mész önkényesen? Onnantól megsérted a határainkat, illegálisan belépsz az otthonunkba, feltételezhetően ellenség vagy: kitoloncolás, később durvulás.
Igen, ennek így kéne működnie, sokáig így is volt. Aztán Erdogan úgy döntött (biztos magától), hogy megunja a menekülteket ellátni, és ráereszti őket Európára. Azóta egyes emberek a nyugati típusú demokráciát baszogatják. Komolyan csak én látom az összefüggéseket?
Amúgy ha én kerülnék olyan helyzetbe, hogy menekülnöm kéne, én se a legközelebb lévő Magyarországra menekülnék jelenleg, hanem oda, ahol törődnek az emberi jogokkal, és vezető politikusok a kormányból nem nevezik azokat lózungnak.