Közben átengedett az országon több ezer bevándorlót, ellenőrizetlenül. Azzal egyet értek, hogy Európán kívül kell megoldást találni, de már itt is vannak. Azokkal is kezdeni kell valamit. És minél hamarabb kezdünk velük valamit annál jobb. Innen már tiszta matek, hogy ha segítünk, akkor hamarabb végzünk.füst írta:Én nem is tudom hányszor mondta el Orbán a véleményét az elmúlt években, hogy közös megoldásra van szükség, hogy az érintett régióban kell megoldani a problémát, nem mismásolni.
A környező országok épp fordulnak háttal Orbánnak, Európa felé. Legutóbb Fico. A lengyelek még kitartanak, de ők is csak addig, amíg Putyin jobban képbe nem kerül.füst írta:Azt se tudom mikor volt ilyen jó viszonyunk a környező országokkal, biztos a "bezárkózás politikájának" köszönhetően.
Orbán politikája bukik meg. Nézd meg Trumpot, vagy a francia választásokat, esetleg mindjárt a németet. Vagy a britek szenvedését a Brexittel.füst írta:Orbán minden hónapban megbukik egyszer a liberális vélemények szerint, meg is lehet nézni milyen tendenciózus az EU-ban a konzervatív-jobboldali pártok térnyerése, és azt is hány baloldali politikus tűnt el a süllyesztőben az elmúlt 3 évben.
Amúgy a Fidesznek semmi köze a jobboldalhoz. A politikájában jóval több a baloldali elem, mint a jobboldali. Igazi, öreg bolsevista lett Viktorból. Pont olyan, akik után 1989-ben kiabált.
A baloldaltól én is herótot kapok, de Orbántól és a hasonlóktól legalaább ugyanakkorát. A jelenlegi helyzet a jobboldal válsága, mert csak ilyen politikusokat tud felmutatni. Igazi jobboldali értékek, mint az igazi liberalizmus, a tényleg konzervatív (mert a nemzethy máz nem az) elemek alig vannak a programjukban.
Hidd el, ugyanoylan veszélyes bonyolultabb időkben megváltoztatni az alkotmányt, mert ha fordul a kocka, akárki, te is, én is, könnyen találhatjuk magunkat a fasz rossz oldalán, csak azért, mert egyszer valaki, valamikor rövid távon gondolkodott, és csorbultak az általános emberi jogok.füst írta:Arról is egészen más véleménnyel vagyunk mi a veszélyes az európai kultúrára, mert én inkább arra böknék hogy a slepp ami erre vánszorog, az allah háta mögülről, sokkal veszélyesebb. A nácik belekeverése szintén zseniális, nyilván ők is rohadt veszélyesek a pokolgépekkel és kaminokkal.
Az ide vándorló tömeg is veszéyles, nem állítottam, hogy nem. De okosban kell ezt csinálni, nem egyből felforgatni a több száz év alatt kiharcolt jogainkkat. A nácikat pedig azért hoztam fel példának, mert ugyanúgy tünetei az általam vázolt problémának, mint a radikális terroristák. Mélyebben nem akartam belemenni.
Ez a te véleményed. Elfogadom, de még midnig nem láttam a ti verziótokat. Hogyan oldanátok meg a népvándorlást a Világban?füst írta:Az életben nem fogjuk egymást meggyőzni, ezért nem látom sok értelmét erről sokat írogatni, de ez a valami amit ideírtál, ölég kicsavart látásmódban hányódott ide.