Xavi mostanra már csak teher, iszonyatoson akadályozza a játék intenzitását, lassan állandósítani kellene a posztján Fabregast vagy Thiagot.
Vitatkoznék veled, bár nagyon jó dolgokat írsz.

Xavi előre játékával még nem lenne baj. Lassúnak lassú, de a mi focink nem is követel tőle sebességet. Ő mindig is fejben volt nagyon gyors. 2-3 passzt lát előre, ebben hihetetlen a pali.
A baj azzal van, hogy már fizikailag sem bírja és nem ér vissza védekezni. Így Busquets lassúsága még jobban kijön, Iniesta pedig szaladgál kettőjük helyett és erre megy el az energiája. Szóval egy Bayern féle csapat ellen pont Fabregas kellene. Ő frissebb sokkal.
a Pedro-Alexis-Villa szélsők egyszerűen teljesen súlytalanok
Ebben benne is van a lényeg szerintem. Ők nem vonal szélsők, mi akarunk belőlük azt csinálni.Sajna ezt már Pep kezdte el. Az egyetlen szélsőnk Tello, aki ha játszik gólokat rúg, vállalkozik, 1-1-ben meg tud verni védőket, de Tito sokszor a padra sem ülteti le komoly meccseken.
De a gyenge védekezést én továbbra is a letámadás hiányában látom. Vilanova nyíltan elmondta egyszer, hogy ebben engedni fog, mert véleménye szerint a "buszt a kapu elé parkoló" csapatok ellen saját magunknak nehezítjük meg a dolgot és levegőhöz kell juttatni a csapatokat. Ez annyiban volt jó, hogy a kicsik ellen nem nullára, hanem 4-2, 5-2-re hozzuk a meccseket. Tehát amit nyertünk elöl, azt elveszítettük hátul. De a tétmeccseken megbukott a taktika, mert a letámadás hiányával átrohannak rajtunk. Ez a védelem erre volt felépítve. Valdes kapujára sokszor nem is tudtak rúgni, most az a kérdés, hogy egyáltalán megússzuk e kapott gól nélkül.
Persze Puyol hiányzik, Piqué szétesett, Macherano nem védő és egy ajándék labda minden meccsen benne van. Kell igazolni, de amíg a rendszer nem változik, Hummels is csak esni-kelni fog. Ebben biztos vagyok.
Előre én visszahoznám a center játékot, ami a 6 kupás csapat évében volt. Neymar-Messi ez így jól hangzik papíron, de én egy vérbeli centert tennék közéjük. Nem egy Ibra féle erőcsatárt, hanem egy igazi mozgékony centert.
...persze Villa is az, csak mi képtelenek vagyunk felfogni...De akkor meg minek vettük meg. Szóval addig ne is igazoljunk, míg a szemlélet nem változik.