Megint volt egy "disgrace" tegnap, de így is sima lett a vége, köszönhetően két klasszis megoldásnak. Suárez továbbra is az egyik legundorítóbb fér... játékos, akit valaha láttam futballpályán. Grátisz a borzalmas, koordinálatlan mozgása (a Lucasnak letett zsugája kicsit kárpótolt azért
Casemironak külön bekezdést szánok. 2 szuperkupa meccs után, jól látszik, hogyha az ellenfél 2 fokozattal gyorsabb, akkor ő már gyenge láncszem. Nem is értem minek volt a pályán, amikor Kovat visszavonta ZZ Messire. Casemiro tényleg nem tud többet, mint a védelem előtti szűrés erre folyamatosan előrébb helyezkedett, mint Isco vagy Kroos. Holott neki kéne mögöttük biztosítani. Csak egyszerűen ő a csapat kellő fokozatú mozgatásához is lassú, a támadó harmadhoz a döntéshozó képessége és fizikai sebessége is kevés és mégis elől lofrál. Egyszerűen, ha dominálni akarunk, akkor nincs helye a kezdőben egy Barca ellen, ha nem bekkeléssel akarunk foglalkozni, mert a végén, amikor visszaálltunk és szűkítettük a területet, akkor tette a dolgát, de ez max 20 perc volt. Hiába hoz le jó meccseket, de számomra ő a jelenlegi két csatárnak csúfolt játékosunk után a leggyengébb láncszem továbbra is.
Most majd jól megkapod, hogy vak vagy, és hogy mersz ilyet leírni...
Amúgy csípem a tagot, kell is, el nem engedném, de a rotációba sokkal rendszeresebben bele kellene esnie, főleg, hogy jött Ceballos is.
Ami viszont nagyon tetszik, hogy a borzasztó kemény (nem alattomos!) stílusa miatt már rendesen félnek belemenni ellene a párharcba. Tegnap többször is észrevettem, hogy elérhető labdáknál tétováztak a Barca játékosok ellene. Ez nagyon hasznos.
A taktikailag éretlen Zidane kicsit visszanyúlt a régi idők focijához és a hasonlóan alacsony súlypontú és kimagasló induló sebességű Kovával ellehetetlenítette Messit. A kirúgásokat nem engedtük kihozni, ellenben nagyon fegyelmezetten zártunk vissza, és viszonylag kevés mozgással is jól zártuk a passzsávokat, Messi ki is lett mozdítva a veszélyzónából, ezzel a legnagyobb méregfogukat ki is húztuk (mondjuk a mákfaktor még mindig brutál, a legnagyobb helyzeteik előtt megint úgy alakult minden flipper, tudatosságmentes kapkodás, hogy csak eléjük került valahogy...).
Ami külön parádé, hogy mennyire labdabiztos szinte minden játékosunk. Régen még egy ilyen, kevésbé intenzív és hatékony letámadás esetén is elrugdaltunk mindent, vagy labdát veszítettünk, most pedig megjátsszuk a zsugát szinte mindig kicsiben, vagy jön egy pontos, jó ütemű súlypontáthelyezés.
továbbra is pályán tartanám Karimot
Ebben a témában én is elfogult vagyok, mert nagyon lelkesít alapvetően Benzema tudása (nem a mostani teljesítménye), így egyelőre nem írnám le. Kicsit más a rendszer, mint volt, Isco bekerülésével a visszalépései annyira már nem indokoltak, ezért is tűnik gyengébbnek. A klasszikus 9-es játék soha nem volt az erőssége, ráadásul Bale személyében olyan társ van mellette, akivel nem tud kis játékokat kialakítani, amiben igazán erős. Kicsit úgy érzem, hogy lóg a levegőben, nem találja a helyét egyelőre. Cével szerintem Ő is feljavulna, lenne előtte valaki, akinek tényleg csak a befejezésekkel kell törődnie, Ő pedig vissza-, vagy kiléphetne oldalra részt venni a kényszerítőkben és elősegíteni a létszámfölények kialakítását.