Madridom Filmklub

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.
RealRaúl77
Kedvenc játékosaid: Raúl; Modric; Marcelo
Kedvenc csapatod: Real Madrid

Re: Madridom Filmklub

HozzászólásSzerző: RealRaúl77 » 2013. augusztus 30., péntek 16:38

Tádám írta:Nem is tudom láttam-e már jó horrort, nem is tudom milyen a jó horror, ha egyáltalán van olyan.
De számomra a jó horror olyan lenne, amitől úgymond "félek", felcsigáz, izgulok rajta stb...
Nálam pont a texaszi láncfűrészes ennek a mintapéldája. Olyan borzongató, olyan sötét hangulatú, hogy már attól beszartam, kiráz a hideg tőle még mindig, iszonyat feszült, és parás. Imádom.
Másik, amit imádok, az a Rémálom az Elm utcában. De az nem ilyen. Egyáltalán nem. Nem is mondanám amúgy kedvencemnek szerintem, ha... szóval imádom ezt az álom témát, nagyon érdekel az egész. És engem abban a filmben (filmekben) igazából maga Freddy karaktere nyűgöz le, köt le, érdekel, fogott meg. Alapból a léte, meg az hogy ezt kitalálták, aztán ezen felül még a filmek alatt tanúsított karakterfejlődése, plusz ahogy egyre jobban kimagaslik a színészi játéka Englundnak, ahogy egyre jobban azonosul a szereppel, mindezt úgy, hogy közben a filmek meg körülötte csak romlanak, és romlanak folyamatosan. Ott is megvan amúgy egy baszott jó hangulata a filmeknek, egy sötét hangulata, de nem zsigerölő, borzongató, amit írsz.
Ezzel kapcsolatos, hogy múltkor asszem írta valaki Wes Craven nevét. Érdekes, hogy az a kettő, az első, és a hetedik rész a legkirályabb, amit ő rendezett. A többi messze elmarad.
Tádám írta:
Faust írta: De van ám. B-)
Mint például?
Jöhet, jöhet, engem is érdekelne még.
"Modric más dimenzió..a labda jobb helyen van nála mint magzat az anyja hasában." R.M.C.F.

https://www.youtube.com/watch?v=bIIO0WT1nX4

Tádám
El Siete
Kedvenc játékosaid: Raúl, Pipita, Morientes, Zidane
Kedvenc csapatod: Real Madrid, Újpest
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Tádám » 2013. augusztus 30., péntek 16:28

Faust írta:
Tádám írta:ha egyáltalán van olyan.
De van ám. B-)
Mint például?
Off: Kellett neked meghívni JP-ot építeni... most azt tolom :lol: :lol:
nmate írta:Texasi láncfűrészes mészárlás alulról karcolja a jó kategóriát nálam, úgy, hogy határozottan nem vagyok horror rajongó, sz'al nézd meg Tádám - ha még nem láttad. :)
Nem láttam még, lehet sort kerítek rá, de előtte még ezt az élményt kell feldolgoznom. :mrgreen:
Rengeteg klubnak van komoly történelme, de csak egyetlen klub írja a történelmet... Hala Madrid!

Hierro azt mondta: "Raúl egy Ferrari, amely idővel mindenkit le fog hagyni."- Igaza volt !

VARANE

Faust
El director de fotografía

HozzászólásSzerző: Faust » 2013. augusztus 30., péntek 16:27

nmate írta:Texasi láncfűrészes mészárlás alulról karcolja a jó kategóriát nálam, úgy, hogy határozottan nem vagyok horror rajongó, sz'al nézd meg Tádám - ha még nem láttad. :)
Szerintem a 2003-as remake is atomzsír, főleg azoknak, akik szeretik a Full Metal Jacketet. :mrgreen:

nmate
Kedvenc játékosaid: Arbeloa

HozzászólásSzerző: nmate » 2013. augusztus 30., péntek 16:23

Texasi láncfűrészes mészárlás alulról karcolja a jó kategóriát nálam, úgy, hogy határozottan nem vagyok horror rajongó, sz'al nézd meg Tádám - ha még nem láttad. :)

Faust

HozzászólásSzerző: Faust » 2013. augusztus 30., péntek 16:20

Tádám írta:ha egyáltalán van olyan.
De van ám. B-)

Tádám
El Siete
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Tádám » 2013. augusztus 30., péntek 16:17

John Carpenter's Cigarette Burns

Bocs a kisebb csúszásért.

Alapból nem szeretem a horrort, a thrillert sokkal inkább. Nem is tudom láttam-e már jó horrort, nem is tudom milyen a jó horror, ha egyáltalán van olyan.
De számomra a jó horror olyan lenne, amitől úgymond "félek", felcsigáz, izgulok rajta stb... Ezen egyik se volt meg. Persze azért különbözik a ZS-kategóriás trancsírozós filmektől, bár van benne pár cuki jelenet :mrgreen:
Nem volt túl nagy szám a történet, nem igazán kötött le, nem tetszett na. Ez nem az ajánló hibája, egyszerűen a műfajé.

4/10. Köszi! :agree:
Rengeteg klubnak van komoly történelme, de csak egyetlen klub írja a történelmet... Hala Madrid!

Hierro azt mondta: "Raúl egy Ferrari, amely idővel mindenkit le fog hagyni."- Igaza volt !

VARANE

Tádám
El Siete
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Tádám » 2013. augusztus 30., péntek 10:54

nmate írta:Tádám meg Isti, ti ugye beszéltetek Fausttal a Carpenter filmről? :D
én beszéltem :mrgreen:

meg is néztem tegnap, mindjárt értékelem, bocsi a csúszásért MESTER!! :mrgreen:

VARANE

nmate

HozzászólásSzerző: nmate » 2013. augusztus 30., péntek 10:47

Seconds (1966)

Végre egy régi film :mrgreen: Azt meg kell jegyezzem, minimálisan ilyen a hangulatom, mint a film, szóval most jókor kapott el, máskor lehet nem tetszene ennyire.
Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Hol is kezdjem… kiváló képi világ, 50-es, 60-as évek feeling abszolút megvan, ez nagyon jó. Főleg az elején, amikor van az a pár melós jelenet, a lengén öltözött, nyúzott városi munkások, szájukból lóg ki a cigi. Egyszóval király, na. Emellé passzolt a zene is, bár nem az a fajta, amit a film után hallgatok ezerrel, de hangulatos volt szintén. Nálam már itt jól indult, egy filmnél rengeteget számít az első felütés, hogy megvegye a nézőt, ennek sikerült is. Ezáltal az arcunkba kapunk egy csomó kérdést, amikre apránként válaszokat is kapunk, ezzel fenntartva az érdeklődésünket. Szumma: jó a forgatókönyv.

Az elején mindössze annyit kapunk, hogy van egy fószer, aki látszólag is boldogtalan házasságban él (külön alszanak, az asszony átöleli, erre ő ugyan azt a fapofát vágja) és nem nehéz kitalálni, hogy amikor a „halott” testvér felhívja, azonnal megy utána és követi az utasításokat. Bizonytalanságba menekül ugyan, de mi vesztenivalója lenne? Ez később ugyan részletesen is vesézve van, de látszott, hogy már itt, hogy mi a helyzet. Nem is volt nehéz rábeszélni őt, whatever jelszóval tehát belevágott a dagadt fószer, akiből aztán egy fess Marlon Brando lett kábé :D
Hamar meg is barátkozott ezzel az arccal és könnyedén felvette szerepét. Jött itt egy remek jelenet, amikor visszament a feleségéhez és fény derül, miért volt szar a házasságuk.

Amit meg Faust ír, hogy nem is baj a kevés háttér információ, szerintem azért van, hogy jobban átérezzük a főszereplő helyzetét. Ő sem tudott többet, csak elfogadta, ami van, mert az eddigi életénél az is jobb volt. Aztán mire úgy arra jutott újrakezdené, kiiktatták. Annál fájóbb volt, így volt már azért vesztenivalója, az elhatározás nélkül szerintem nem is lett volna ütős a halála.

Elgondolkoztató film és ami kurva jó benne tényleg, hogy mindig vannak nyitott kérdések, amikre úgy kapjuk a választ, hogy az érdeklődésünk fennmarad továbbra is. Danke schön az ajánlást Faust, nekem bejött! 8/10

Anyaka
Kedvenc játékosaid: Raul
Kedvenc csapatod: Hungary

HozzászólásSzerző: Anyaka » 2013. augusztus 30., péntek 0:17

messideco írta:Ha jól számolom, 4.44-es zárással a Margaret a filmklub történetének harmadik legalacsonyabban értékelt filmje lett :/
Még egyszer bocsi, ha sokaknál kiverte a biztosítékot, sajnos abba a hibába estem, hogy minél többet gondolkoztam rajta, annál rosszabbul sült el
:( :x
Az én módosításom még nincs is benne, meg lehet más is módosít fel/le. Úgyhogy ez ráér a végén.
Az ajánlás nem egyszerű. Most én is gondolkozok rajta erősen, mert amit hoztam volna film, annak a rendezője szerepelt a körben, és a második számú lehetőség főszereplője úgyszintén. A harmadikat meg megnéztem tegnap újra, és rájöttem, hogy szimplán sz.r volt. Az 5 órásokkal meg nem szívesen zargatnék senkit, még a végén meglincselnek. :lol:

Most pedig jöhet a Seconds. Értékelés talán még ma. :)

gunner
Kedvenc csapatod: Arsenal

HozzászólásSzerző: gunner » 2013. augusztus 29., csütörtök 16:43

Ha jól számolom, 4.44-es zárással a Margaret a filmklub történetének harmadik legalacsonyabban értékelt filmje lett :/
Még egyszer bocsi, ha sokaknál kiverte a biztosítékot, sajnos abba a hibába estem, hogy minél többet gondolkoztam rajta, annál rosszabbul sült el
:( :x
"And my heart will leave you never."

nmate

HozzászólásSzerző: nmate » 2013. augusztus 29., csütörtök 16:39

Tádám meg Isti, ti ugye beszéltetek Fausttal a Carpenter filmről? :D

mocsok

HozzászólásSzerző: mocsok » 2013. augusztus 29., csütörtök 16:34

John Carpenter's Cigarette Burns

hát, most már muszáj volt megnéznem. nem halogathattam tovább. :D

az eleje jól is indult, érdekelt mi lesz ebből. mi ez a film, miért ilyen titkos, mitől kattannak be stb. aztán ahogy ment az idő egyre kevésbé tetszett. a végén még a Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!beles rész tetszett.

norman reedus nagy kedvenc a walking deadből. itt is bírtam.
plusz még ez a zene tetszett nagyon, nem tudom miért. mindig vártam hogy megszólaljon. :D

ja, amúgy én se vagyok egy horrorfan.

4.5/10

Faust

HozzászólásSzerző: Faust » 2013. augusztus 28., szerda 23:58

Francois:

Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Én annyira nem igényeltem a hátterét az egésznek. Középkorú, dagi, őszülő bankár (ami biztos nagyon izgi meló lehet...), kertvárosi kecó, feleség, nincs gyerek - az egész merő dögunalom. Ráadásul amikor már új alakjában visszamegy, és elbeszélget a feleségével, kiderül 1-2 dolog - főhősünk teljesen boldogtalan volt.

Az átváltozás meg...hát abba azért nem kő belekötni, ennyi erővel az összes 60-80-as évek közötti scifibe beleköthetünk. :D Mellesleg ma már nőből is csinálnak férfit, és vica versa, ha van az a pénz.

Tádám
El Siete
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Tádám » 2013. augusztus 28., szerda 18:32

A pofonok földje

Nem szoktam túl sok vígjátékot nézni, pont azért, mert nincsenek jók manapság... mindegyik ugyanaz a fos. Erőltetett poénok, vagy már a trailerben ellövik azt, ami tényleg jó lenne...
A korábbi, vagy éppen ismeretlen filmekkel is, mint ez is, ugyanez a bajom. Nem volt vicces, nekem. Nem tudtam nevetni, talán kétszer mosolyodtam el rajta. Egy vígjáték legyen már vicces, persze ez szubjektív, de pont ettől jó ez a műfaj, vagyis jó lenne, na mindegy.
A hosszúságával is bajom volt, lehetett volna mondjuk egy órás, akkor lehet jobb lett volna, ezt a másfél órát is kb. 3 részletben néztem meg.
Ajánlásnak jó volt, de mint film, nem tetszett, bocsesz.
3/10.

VARANE

francois
Kedvenc csapatod: FC Barcelona, Olympique de Marseille, FC Parma

HozzászólásSzerző: francois » 2013. augusztus 28., szerda 18:22

seconds

fú hát érdekes egy film volt. nem az klasszikus régi film feeling, de vhogy mégis :lol: ebből lehetne egy mai szemnek megfelelő zsír kis remaket csinálni :D (sőt már van is, talán a koreai Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!shi-gan a tartalmát tekintve vmennyire megfelelő párja lehetne)

Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!az igazat mevallva a film jó 3/4-ig nem tudtam hova tenni az egészet, nem igazán hittem, hogy lesz bármi vége is az egésznek, olyan se eleje, se vége történetnek éreztem. jó lett volna pl. megtudni h miért akar megváltozni, sztem történet szempontjából fontos lett volna h mi a mozgató rugója az egésznek. a plasztikát nem jellemzem, de azért ilyet ma sem tudnak csinálni, nem hogy 40 évvel ezelőtt, h egy csunya kis kövér hapsiból, vmi menő snájdig fiatalember legyen :lol:. meg azért az is hihetetlen, hogy csak úgy a semmiből előhúznak egy festőt. aztán hála a jó égnek kezdett ugye kirajzolódni (főleg a parin), hogy miről is van szó, hiába az uj külső, nem tud megváltozni. a vége viszont nagyon tetszett, azt hitte, hogy majd megint kap egy uj külsőt aztán minden jó lesz, de hát nem :lol: egyszer megkapta a lehetőséget, nem élt vele, kész ennyi. komoly volt az a kis szoba, nem tudtam mit keres ott az a sok ember, aztán a végén kiderült, hogy az ott bizony a death row :D

szóval régi filmhez képest aránylag jó volt :)

6,5/10
Kép
Kép
Kép

Faust

HozzászólásSzerző: Faust » 2013. augusztus 28., szerda 14:43

Kénytelen vagyok most bedobni az ajánlást, mivel holnap hajnalban egy röpke 48 órás forgatásra megyek. :lol:

Az előző körökben mindig tudtam jó előre, mit fogok bedobni, most viszont nagy dilemma volt - és nem azért, mert nem tudtam választani a lehetőségek közül, hanem mert egyszerűen fingom sem volt. Az első gondolatom a Dark city volt, ami jót tenne a közhangulatnak szvsz, viszont szerintem elég sokan látták (több emberről is fixen tudom). A palettát mindenképpen színesíteni szeretném, meghazudtolni viszont nem fogom magam. :mrgreen: Szóval egy olyan filmet választottam, amit kb. másfél hónapja láttam, és elég nagy hatást gyakorolt rám bizonyos szempontból. Többen a falnak fognak menni tőle, mert fekete-fehér is, meg régi is, de az itteni, lassan standard rinyaáradatot tekintve igazából leszarom, már elnézést.

Szóval.

SECONDS

Magyarul Másolatok és Második lehetőség címen is fut. Frankenheimer nyugtalanító remeke kiválóan idézi meg a hidegháború, és a vietnami konfliktus okozta amerikai közhangulatot. A történet nem túl bonyolult: egy középkorú bankárt felhívja egy 20 éve halott(nak hitt) barátja, és felkínálja neki a lehetőséget, miszerint új arcot, új személyiséget, új életet kaphat. természetesen főhősünk belemegy, azonban kétséges, hogy meg tud-e bírkózni mindezzel.

Bár a régi filmek minden gyermekbetegsége jellemző a műre, semmi esetre sem mondanám, hogy nem időtálló a cucc. Sőt... A sztori jó, sötét és nyomasztó, a játékidő kényelmes, és szerintem a színészi játék sem annyira stilizált, mint amennyire az jellemző volt a hatvanas-hetvenes években. Úttörő film a maga nemében, hiszen akkoriban kevesen vállaltak be ilyen rizikós témákat. Az operatőrnek külön csók jár részemről: torzított lencsék, még manapság is szokatlannak számító kameraállások, lázálomszerű jelenetek jellemzik a filmet, melyek nagy hatással voltak mai rendezőkre is, elég csak Aronofskyt, vagy épp Lynchet említenem.

A film közepe felé van egy rész, amitől felállt a szőr a hátamon, azon kívül viszont abszolút pozitív élmény volt, a finálé az egyik legsötétebb, amit valaha láttam. Klesszik. Én 7,5 és 8 közé lőném be a magam értékrendje szerint, meglátjuk, melyiket írom be. Remélem párotoknak tetszeni fog. :)

Faust

HozzászólásSzerző: Faust » 2013. augusztus 28., szerda 12:32

Holnap éjfél a Carpenter-film határideje.

lordgabi
Kedvenc játékosaid: Raúl, Puskás, CR, R9, RC, Zidane, Casillas, Ramos, Marcelo, Guti, Nacho
Kedvenc csapatod: Real Madrid

HozzászólásSzerző: lordgabi » 2013. augusztus 28., szerda 0:13

A pofonok földje (Kung fu hustle, 2004)

Nem vagy egyedül, nekem is tetszett. :D Köszi az ajánlást Santi, eddig nem hallottam róla, nem is nagyon keresgélek ilyen filmek után, mert átlagban egy kezemen megtudom számolni, hány vígjátékot nézek meg egy év alatt, de ez most jól esett, egy ilyen unalmas nap végére. Egyetértek Francois véleményének a nagy részével. Első ránézésre én is maximum 4 pontra gondoltam, de sikerült pozitívan csalódnom. Még a Forrest Gump is eszembe jutott egy jelenetnél, "nagyon jól" megcsinálták az akció-jeleneteket, rengeteget röhögtem a sok idiótaságon. A közelmúltban megnézett vígjátékok közül a legjobb pontszámot ez fogja kapni, 2/10, 3/10, 6,5/10, ez pedig IMDb-n hetes, itt pedig egy féllel több, hiába nem egy örök emlék, nem újranézős darab:

7,5/10.
Ex-szerkesztő.

2015. november 25.
UEFA Bajnokok Ligája - Shakhtar Donetsk 3-4 Real Madrid C.F.
Arena Lviv, Lemberg - A nagy találkozás! :sziv: :salute:

francois
Kedvenc csapatod: FC Barcelona, Olympique de Marseille, FC Parma

HozzászólásSzerző: francois » 2013. augusztus 27., kedd 20:18

kung fu hustle

fú én lehet h totál egyedül leszek a véleményemmel, de nekem tetszett :D ami már csak azért is marha nagy szó, mert mikor megláttam az ajánlást, meg ránéztem h mi ez, már akkor biztos voltam benne, hogy ez nagyon maximum 4 pont lesz. nem szeretem sem a vígjátékokat, sem a kung-fus baromságokat, de ez vmiért tetszett. írhatnám azt is mint sokan, hogy utálom ezt a stílust és tök mindegy h miről szólt 2 pont mert utálom és kész.

simán végignéztem, nem is állítgattam meg, nem nézegettem az órát mint sok más filmnél. kellően poénos volt, jót tett az egésznek a sok rettentően gagyi számítógépes trükk (még a brazil kört is géppel csinálták :lol: ) és nekem ez a sok eltúlzott verekedés is tetszett :D ami viszont szinte végig irritált az a zene, vhogy nem jött be. ami még furcsa volt, h az első fele az inkább vígjáték, a második fele meg már inkább 'komolyabb' valaminek tűnt, ugye a szereplők is h megváltoztak (pl házinéni).

valószínűleg soha többet nem nézek sem hasonló filmet, sem ezt, de kifejezetten jól esett h nem vmi sírós drámát kell megint végigszenvednem :D

7/10

samponozd a jó édes anyádat :lol: :lol:
Kép
Kép
Kép

nmate

HozzászólásSzerző: nmate » 2013. augusztus 26., hétfő 23:20

Ja, de én már be is írtam a táblázatba pl.

Vissza: