Szerintem ha azt kisakkoznák 3. helyről, hogy megnyerje, akkor az nem undorító, hanem zseniális húzás lenne. Ötletem sincs hogy lehetne megoldani taktikával, mert ha Vettel alá akarna vágni mind a kettőnek, akkor sztem inkább kinnmaradna a másik kettő, mert rögtön kijönni nem lenne értelme, Vettel mögé jönnének már vissza. Megnyújtanák az első szakaszt, majd a végén frissebb gumin a pályán visszaelőznék Vettelt, persze csak Hamilton, mert Kiminek nyilván nem engednék, így beérnének úgy, hogy Hamilton-Vettel-Kimi, ami a Ferrarinak nem jó, mert 7 pontot verne Vettelre Hamilton így.
Ha Hamilton jön egy alávágással és ezzel elékerül Kiminek, akkor a legjobb, ha Vettel a kinnmaradással próbálkozik és a végén megpróbálja elkapni Hamiltont, Kimi nem tanusítana ellenállást, de semmi garancia nincs arra, hogy a német elkapná Lewist, mert a Merci még mindig erősebb, így sanszosan megint a Hamilton-Vettel-Kimi végeredmény jönne ki, ami ugye nemjó.
A Ferrari ebben szituációban (RAI-HAM-VET) sztem akármennyire is furcsa, a legjobb lenne ha Kimi győzelmére koncentrálna, közben megpróbálni Vettellel elkapni Hamiltont, mert ha nem is sikerül és marad a sorrend, akkoris Hamilton max 3 pontot ver Vettelre, ami még mindig kisebb veszteség, mint az előzőek. Ha pedig sikerül, akkor nyilván Kimi elengedné Vettelt a győzelemért és 10 pontot verne Hamiltonra.
Persze ez mind csak teória és fejben lejátszott szituációk, csak kicsit eljászottam a gondolattal ha már felhoztad.