Formula-1
- Remy
- Kedvenc játékosaid: Zidane, CR, Ramos, Jesé, Griezmann, Varane, Marcelo, Modric, Bappé, Ødegaard
- Kedvenc csapatod: Real Madrid
- Kapcsolat:
Re: Formula-1
Mondjuk érdekesség ebben a helyzetben, hogy a büntetés ellenére, Vettel növelte az előnyét a pontversenyben... Bár gondolom ez nem számít.

2014 - 10.
2016 - 11.
2017 - 12.
2018 - 13.
2022 - 14.
Ballon d'Or
Cristiano Ronaldo 2008, 2013, 2014, 2016, 2017!
Luka Modric 2018!
Karim Benzema 2022!
Schumacher, Verstappen, Alonso, Mick
New England Patriots
2016 - 11.
2017 - 12.
2018 - 13.
2022 - 14.
Ballon d'Or
Cristiano Ronaldo 2008, 2013, 2014, 2016, 2017!
Luka Modric 2018!
Karim Benzema 2022!
Schumacher, Verstappen, Alonso, Mick
New England Patriots
Hagyjuk már, felesleges volt az egész vizsgálat Vettel ügyében. Nem elég, hogy kapott 10 mp-et, miközben Hamilton semmit. A futamon kellett volna észben lenniük a bíráknak, Hamiltonra ugyanugy raszorni a 10 mp-et, aztan csókolom.
Azota ugy nyilatkozik mint aki merénylet aldozata lett, teljesen más képet fest le az ügyről.
Azota ugy nyilatkozik mint aki merénylet aldozata lett, teljesen más képet fest le az ügyről.
- wZoLee7
- Kedvenc csapatod: REAL MADRID
Tovabbra is, versenyen kellett volna Hamiltonnak 10 mp, Vettelt kiinteni a reg latott fekete zaszloval. Verseny utan mar baszhassak, yenkor mar ne okoskodjanak ha eddig hulyek voltak
- Santi
- Kedvenc játékosaid: Santillana, RC, Casillas, Zidane, Callejón, Fede
- Kedvenc csapatod: Real Madrid, Ferencváros
Döntöttek Vettel ügyében: "Egy évig a felelősségteljes vezetésről fog előadásokat tartani a fiatal pilótáknak."
Na mondjuk ez viszont mi?
Ezért kellett meghurcolni? Nevetséges...
Pluszban kötelezték Vettelt, hogy kérjen bocsánatot és vállaljon magára mindent, ezt már meg is tette. Győzött a Ferrari lobbi, bár én Ferraris vagyok, de ezt komédiának tartom...
Na mondjuk ez viszont mi?

Pluszban kötelezték Vettelt, hogy kérjen bocsánatot és vállaljon magára mindent, ezt már meg is tette. Győzött a Ferrari lobbi, bár én Ferraris vagyok, de ezt komédiának tartom...
weber is megerositette amit mondtam. atlepte a szabalyossag kereteit.
- h3x0r
Wéber Gábor: Anélkül, hogy túlságosan cafatokra szedném az esetet, inkább csak a látottakra reagalnék tapasztalatból. Hamilton többször is fékezett a kanyarba menet, 90-ről 50 alá lassul a a kanyar közepéig. Az első újraindításnál hasonlóan, de mégsem teljesen így tett, hiszen ott már a kanyar előtt jelentősen lassított miközben Vettel sokkal hátrébbról követte. A helyzet tehát hasonló, de nem ugyanaz.
Jó néhány újraindítást átéltem már magam is, pontosan tudom, hogy milyen amikor valaki előttem szándékosan próbálja megtörni a ritmust. Hamiltonnak persze volt hozzá joga (egy bizonyos pontig) azonban éppen egy kanyarba befelé menet 1-es fokozatban leugrani a gázról és 50-es tempó alá lassítani az pontosan az, aminek látszik: kihívni magad ellen a sorsot.
Hamilton legkésőbb 2007 Fuji óta a trükkös biztonsági autós felvezetők közé tartozik, és számtalan esetben bizonyította, hogy nehéz túljárni az eszén, cserébe viszont olykor a végletekig feszíti a húrt szabályosság szempontjából. Nálam ezúttal ő is átlépte, de ennek a szögnek egyszer úgyis ki kellett bújnia a zsákból kettejük viszonylatában.
Utóiratként íme az újraindításra vonatkozó FIA Sportszabályzat vonatkozó részlete:
39.13.
"...In order to avoid the likelihood of accidents before the safety car returns to the pits, from the point at which the lights on the car are turned out drivers must proceed at a pace which involves no erratic acceleration or braking nor any other manoeuvre which is likely to endanger other drivers or impede the restart."
Jó néhány újraindítást átéltem már magam is, pontosan tudom, hogy milyen amikor valaki előttem szándékosan próbálja megtörni a ritmust. Hamiltonnak persze volt hozzá joga (egy bizonyos pontig) azonban éppen egy kanyarba befelé menet 1-es fokozatban leugrani a gázról és 50-es tempó alá lassítani az pontosan az, aminek látszik: kihívni magad ellen a sorsot.
Hamilton legkésőbb 2007 Fuji óta a trükkös biztonsági autós felvezetők közé tartozik, és számtalan esetben bizonyította, hogy nehéz túljárni az eszén, cserébe viszont olykor a végletekig feszíti a húrt szabályosság szempontjából. Nálam ezúttal ő is átlépte, de ennek a szögnek egyszer úgyis ki kellett bújnia a zsákból kettejük viszonylatában.
Utóiratként íme az újraindításra vonatkozó FIA Sportszabályzat vonatkozó részlete:
39.13.
"...In order to avoid the likelihood of accidents before the safety car returns to the pits, from the point at which the lights on the car are turned out drivers must proceed at a pace which involves no erratic acceleration or braking nor any other manoeuvre which is likely to endanger other drivers or impede the restart."
- Santi
Senki nem vitatja Vettel tettét, totál egyértelmű. Viszont Hamilton "bűnrészességét" vitatni egyszerűen nonszensz, miközben saját honfitársai Stewart, Brundle, Ecclestone és más komoly nevek is lenyilatkozták, hogy bizony Hamilton is vétkes (ezeket a nyilatkozatokat múltkor már ugye mutattam) és a felvételeken is tökéletesen tetten érhető. Ennek ellenére ő semmit nem kapott.
Vettel büntetés mértékére vonatkozóan pedig hozok egy példát:
Rossi-Marquez 2015 Malajzia megvan? Rossi lerúgta kb a motorról a spanyolt (mondjuk erről is ment a vita, hogy hozzáért, nem ért hozzá, na mind1, végül az volt a döntés, hogy lerúgta szándékosan) és megtarthatta az eredményét, de kapott 3 büntetőpontot (csakúgy, mint Vettel is), csak balszerencséjére neki pont összegyűlt, ami ott akkor azt jelentette, hogy az utolsó helyről kellett rajtolnia a szezonzárón.
Vettelnek ezzel nem gyűlt még össze, ráadásul a futamon kapott stop/go büntetése ellenére is Hamilton előtt végzett, ezért valamit próbálnak ott okoskodni, hogy mit lehetne vele csinálni, amitől hátrányt szenvedne, ennyi az egész.
Ez meg hülyeség. Ha nem vagy tisztában a szabályokkal, akkor legalább böszmeségeket ne írjál már légyszíves.BlancoMark írta:azt csinal a SC mogott inditasnal amit akar, ahogy ericco is irta, a koveto felelossege a baleset elkerulese.
Vettel büntetés mértékére vonatkozóan pedig hozok egy példát:
Rossi-Marquez 2015 Malajzia megvan? Rossi lerúgta kb a motorról a spanyolt (mondjuk erről is ment a vita, hogy hozzáért, nem ért hozzá, na mind1, végül az volt a döntés, hogy lerúgta szándékosan) és megtarthatta az eredményét, de kapott 3 büntetőpontot (csakúgy, mint Vettel is), csak balszerencséjére neki pont összegyűlt, ami ott akkor azt jelentette, hogy az utolsó helyről kellett rajtolnia a szezonzárón.
Vettelnek ezzel nem gyűlt még össze, ráadásul a futamon kapott stop/go büntetése ellenére is Hamilton előtt végzett, ezért valamit próbálnak ott okoskodni, hogy mit lehetne vele csinálni, amitől hátrányt szenvedne, ennyi az egész.
- h3x0r
Senki nem irta, hogy Vettel nem erdemelte meg a 10 masodperces stop and go buntetest, sot a legtobb ferrari szurkolo szerint a kizaras is jogos lett volna, de csak akkor, ha kozben Hamiltont is elmeszelik, legalabb egy sima athajtasos buntetessel az "iskolai csinytevesert".BlancoMark írta:Vettel akkor is taplo alap amatorseget kovetett el ami siman megeri a legkomolyabb buntetesek egyiket. Ehhez kepest amivel vadoljatok Hamiltont az egy kis iskolai csinyteves.
- BlancoMark
Tegyuk fel csunya Hamilton 10 ev versenyzes utan, kitalalja azt a kamikaze otletet, hogy befekez direkt Vettelnek, ezzel kockaztatva azt, hogy az o autoja is megserul es esetleg mindketten visszaesnek jocskan. Na mar most ez egy VB masodiktol nem a legjobb dontes.
De meg ha igy is tett (nem tett), akkor is azt csinal a SC mogott inditasnal amit akar, ahogy ericco is irta, a koveto felelossege a baleset elkerulese.
A tobbi reszre meg nem ternek ki, komolytalan. Higgy a szemednek es az osszeeskuvesednek, Vettel akkor is taplo alap amatorseget kovetett el ami siman megeri a legkomolyabb buntetesek egyiket. Ehhez kepest amivel vadoljatok Hamiltont az egy kis iskolai csinyteves.
Es engem aztan elfogultsaggal nem lehet vadolni, evek ota nem nezek F1et, nalam regota elvesztette a varazsat. Mondjuk egy dolog nem valtozott, a Ferrari fanok vannak hatalmas tobbsegben es kepesek meg a legegyertelmubb dolgokat is kimagyarazni.
De meg ha igy is tett (nem tett), akkor is azt csinal a SC mogott inditasnal amit akar, ahogy ericco is irta, a koveto felelossege a baleset elkerulese.
A tobbi reszre meg nem ternek ki, komolytalan. Higgy a szemednek es az osszeeskuvesednek, Vettel akkor is taplo alap amatorseget kovetett el ami siman megeri a legkomolyabb buntetesek egyiket. Ehhez kepest amivel vadoljatok Hamiltont az egy kis iskolai csinyteves.
Es engem aztan elfogultsaggal nem lehet vadolni, evek ota nem nezek F1et, nalam regota elvesztette a varazsat. Mondjuk egy dolog nem valtozott, a Ferrari fanok vannak hatalmas tobbsegben es kepesek meg a legegyertelmubb dolgokat is kimagyarazni.
- Santi
Néztem a számokat, egészen pontosan a felvételeken a km/h állásokat és a brake/throttle kijelzőt, mivel nemtudom te hogy vagy vele, de elém nem tárt senki telemetria adatokat, lenyilatkozni meg lehet bármit.BlancoMark írta:Ha legalabb az "osszeeskuvo" FIA-nak nem hisztek, a szamoknak megtehetnetek.
A felvételeken viszont tisztán és egyértelműen látszik, mikor gyorsított, mikor lépett a fékre Hamilton és mikor nem nyomta egyik pedált se, én a szememnek hiszek, te nyugodtan higgy a híreknek.
- ericco
- Kedvenc csapatod: Real Madrid, Philadelphia Flyers
- Kapcsolat:
Honnan tudod, hogy nem épp a Ferrari lobbynak köszönhető, hogy idáig húzódik az ügy? Ha más csapat, pilóta teszi ugyanezt, kérdés sem lenne az eltiltása.h3x0r írta:A futamon volt egy biroi testulet, akiknek boven volt idejuk arra, hogy meghozzanak egy buntetest. Az szerinted jogos, hogy a futam utan a Merci lobbinak koszonhetoen a futam kozben kapott buntetese melle(!) meg a kovetkezo futamrol is kizarjak? Szar a szabalyzat es nem ter ki arra, hogy ilyen esetben mi a pontos teendo? Akkor kovetkezo futamtol valtoztassanak rajta, de ne utolag probaljak eldonteni, hogy a nemet vagy az olasz lobbi az erosebb.
A futamon létezik ilyen szabály. SC mögött nem.h3x0r írta:A kerdesem az, hogy amit ujrainditasoknal csinal, az egyaltalan szabalyos? Mert tudtommal olyan szabaly is letezik, hogy nem szabad indokolatlanul lassan menni.
Nem az. A hátul haladónak kell figyelnie.h3x0r írta: az szerintem boven a mogotted halado szandekos veszelyeztetese.
Merci Zizou!
- h3x0r
A futamon volt egy biroi testulet, akiknek boven volt idejuk arra, hogy meghozzanak egy buntetest. Az szerinted jogos, hogy a futam utan a Merci lobbinak koszonhetoen a futam kozben kapott buntetese melle(!) meg a kovetkezo futamrol is kizarjak? Szar a szabalyzat es nem ter ki arra, hogy ilyen esetben mi a pontos teendo? Akkor kovetkezo futamtol valtoztassanak rajta, de ne utolag probaljak eldonteni, hogy a nemet vagy az olasz lobbi az erosebb.BlancoMark írta:De a FIA el tudjatok kepzelni, hogy kihoz egy kamu elemzest az esetrol csak hogy Hamiltont vedjek sportbiroktol ex pilotakon at mindenkinek az egyetertesevel? Hagyjuk mar, ha ezt meghuztak hogy az angolt nem buntettek akkor nyilvanvaloan alapjuk volt ra. Vettel buntetesen meg remelem nem lepodik meg senki, a minimum volt a kizaras, csak verseny kozben fostak kiszorni.BBeno írta:hanyszor akarjak meg megbuntetni?
![]()
![]()
hamilton meg aki kezdte az egeszet siman megussza. gg.
Senki sem azt mondta, hogy meghamisitjak a telemetriai adatok, csak nem vesznek figyelembe minden adatot. Folyamatosan azt hangoztatjak, hogy Hamilton elozo ujrainditasnal is ugyanezt csinalta, ami szerintem is igaz. A kerdesem az, hogy amit ujrainditasoknal csinal, az egyaltalan szabalyos? Mert tudtommal olyan szabaly is letezik, hogy nem szabad indokolatlanul lassan menni. Az, ha valaki 70-el megy be egy kanyarba es 50-el jon ki es nem gyorsit olyan helyen, ahol mindenki mindig gyorsitani szokott, meg SC alatt is, az szerintem boven a mogotted halado szandekos veszelyeztetese.BlancoMark írta:De azt meg egyszer megkerdeznem: szerintetek a FIA meghamisitotta a telemetria adatokat?
- BlancoMark
De ki? A gyikemberek akarjak beadni? Vagy ki? Egy kis objektivitas nem art neha. Ha legalabb az "osszeeskuvo" FIA-nak nem hisztek, a szamoknak megtehetnetek.Santi írta:Megpróbálják nekünk beadni ezt a maszlagot, hogy Hamilton nem csinált semmit, holott tisztán látszik a felvételeken mi történt, hagyjuk már...
Egyébként kiderült, hogy a Vettel kizárásáról szóló dokumentum természetesen kamu volt, nincs még ítélet az ügyben.
Fu de rühellem azt a nagyképű németet. Kár, hogy jókor volt jó helyen anno a Red Bullnal.
Hamiltont se szeretem azt még hozzáteszem, mielőtt jönnek a Ferrari meg vettel fanok.
Hamiltont se szeretem azt még hozzáteszem, mielőtt jönnek a Ferrari meg vettel fanok.
"A futball alapvetően egy észjáték lenne, egy nagy sebességű, valós idejű stratégiai játék, amiben nem mindig neked kell adnod a gólpasszt, nem mindig neked kell lőnöd a gólt, de nem is mindig neked kell megszerezned a labdát."
K
K
- Santi
Megpróbálják nekünk beadni ezt a maszlagot, hogy Hamilton nem csinált semmit, holott tisztán látszik a felvételeken mi történt, hagyjuk már...
Egyébként kiderült, hogy a Vettel kizárásáról szóló dokumentum természetesen kamu volt, nincs még ítélet az ügyben.
nem akartam kikerulni csak mit lehet ra valszolni? igen meghamisitotta? nyilvan nem. de akoor sem fogom elhinni hogy hamilton szabalyosan csinalt mindent. egyertelmuen ez volt a celja. .
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára BBeno 2017. július 3., hétfő 17:31-kor.
Bár évek óta nem nézem a F-1-et, de ez a vetteles eset eléggé meglepett. Korábban ő volt a kedvencem, de ez már a versenyen simán kizárást érdemelt volna. Gyakorlatilag szándékosan nekiment az ellenfelének, szerintem ez a szabálykönyv szerint a legsúlyosabb szankciót vonja maga után.
- BlancoMark
Csak kikerulod a kerdesem. A telemetriai adatok semmifele kulonbseget nem mutattak az elozo korokhoz kepest. Hamilton mindig ugyanugy vette azt a szakaszt. Vettel bealudt, aztan atment ovodaba. Ennyi az egesz.BBeno írta:igen hamilton adja a tempot de veszelyeztetni nem veszelyeztethet indokolatlan fekezesekkel a kanyarban. lassithat gyorsithat a tempot o adja meg de a szabalyokat nem tartotta be.
igen hamilton adja a tempot de veszelyeztetni nem veszelyeztethet indokolatlan fekezesekkel a kanyarban. lassithat gyorsithat a tempot o adja meg de a szabalyokat nem tartotta be.
- BlancoMark
Tehat nalad egy lapon emlitheto az ha valaki a szabalykony adta lehetosegek szerint ugy vezeti a SC mogotti mezonyt ahogy akarja es az ha valaki szandekosan letolja es megkoccolja a masikat?BBeno írta:mi az amit vettel tett hogy megerdemli a kizarast es mi az amit hamilton nem tett amiert meguszhatja?
De azt meg egyszer megkerdeznem: szerintetek a FIA meghamisitotta a telemetria adatokat?