ziro4vr írta:Realista24 írta:Látva Navas év végi teljesítményét, őszintén megmondom, hogy nem tudom, mi lenne a jó megoldás.
Talán a Navas marad, az olaszra előszerződés verzió. Vagy megvesszük és még 1-2 évre kölcsönbe vissza nekik eset. De miért mennének ilyenbe bele, főleg, hogy ott van Raiola.
Nehéz kérdés, nehezebb, mint a BBC esete talán.
A győzelem gyengévé tett.
Én hoznám bármelyiket, de MBappé nálam a legfontosabb.
Én itt Realistának a dilemmáját adom, korábban kifejtettem már, hogy én Donnarummában látom a jövőt és nem De Geában (akit egyébként klasszis kapusnak tartok): Milan nincs jó anyagi helyzetben (hiába kínai átvétel), nincs BL, van viszont egy olyan fiatal szupertehetséges de már bizonyítottan stabil kapusuk Donnarummában, hogy hosszú távra nyújthat minőségi megoldást kapusposztra.
Navasról az volt a véleményem mindig, hogy jó kapus (bár szerintem nem tartozik a szűk elitbe, mert ahhoz számomra túl hektikus volt a teljesítménye, de az tény, hogy fantasztikus bravúrokra képes, csak nem ettől lesz valaki top kapusposzton számomra, hanem a konstans jó teljesítmény az, ami kell elsősorban, és erről Navas eddig nem győzött meg engem). Az év végi formája azt mondatja velem, amit korábban is, hogy nem a kapusposzt a létszükséglet esetünkben, de azt is gondolom, hogy hosszútávon egy világklasszis kapust szeretnék, és Navas nekem (egyelőre nem az).
Én hajlok Realista előszerződéses felvetésére, mert ezzel egyrészt megadnánk Navasnak az esélyt arra, hogy bizonyítsa azt, hogy hosszútávon is megbízható - ha ezt megteszi és mindenkit megnyer, akkor nincs miről beszélni. Főleg, hogy ez a poszt az, ami a nyomás mentális kezeléséről szól, és ezt kell itt hosszútávon bírni leginkább (ebben fejlődött egyébként szerintem nagyot Navas év végére, én ezért nem adnám most el, mert ez egészen meggyőző volt számomra, hogy visszajött a január-februári homály állapotból, ami szép teljesítmény).
Azért is tetszik az előszerződéses opció, mert most még viszonylag előnyös árat lehetne diktálni Donnarummáért, mivel ugye Milánnak nincs BL és még nincsenek húzóneveik sem, csak Donnarumma kb aki elit kaliber. Ha ott elkezdődik egy komoly építkezés a kínai pénzből, akkor egy-két év múlva az fordulhat elő, mint DeGeával, hogy már "túl késő" lesz reális áron megszerezni, meg nem is akarják majd akkor engedni, ha már komolyabb célkitűzések (BL, olasz bajnoki cím) kerülnek látótérbe.
Szóval szerintem lépni kell Donnarummáért, de ha előszerződés kötése lehetséges, én ezt választanám. De Geát meg elfelejteném: mára a legnagyobb előnye a többi lehetőséggel szemben, hogy spanyol, de minőségben Donnarumma (sőt jó formában Navas is) képviseli azt a szintet, életkorban egyértelműen az olasz a legjobb a háromból, ár-érték arányban pedig szintén. Szóval ebből a képletből nekem ez jön ki.