Real Madrid vs. Barcelona

A Real Madrid mérkőzéseivel, átigazolásaival, aktuális edzőjével foglalkozó fórumrész.
Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kedvenc csapatod: Real Madrid
Kapcsolat:

Re: Real Madrid vs. Barcelona

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2017. június 4., vasárnap 14:43

Ha ez a Real nem korszakos csapat, akkor semelyik. Maradjunk ennyiben.

A Barcasok felfoghatnak, hogy a foci nem csak róluk szól.
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

dzsi91
Kedvenc játékosaid: Cristiano Ronaldo, Sergio Ramos, Karim Benzema, Luka Modrić
Kedvenc csapatod: Real Madrid C.F

HozzászólásSzerző: dzsi91 » 2017. június 4., vasárnap 14:29

Halkan jegyzem meg,hogy amíg a barcának mindig a Real Madrid volt a fok mérő, addig nekünk a múltunk, Distefano-ék Puskásék.

Nem igazán akarok belemenni itt a dolgokba mert ha egy-egy kassaival odaköpve, de térdelnek jelenleg ők is előttünk...De mind a 3 bl döntőnkben azt a csapatot vertük el akik őket ki ejtették.

Ez meg,hogy egy barsza szurkoló dönti el,hogy mi a foci... Hát nekem hánynom kell attól a lányos tikitakától amit ti korszakosnak hívtok.Jogotok van hozzá, de nagyon primitív hozzá állás,hogy csak az a foci amit ti csináltok.

Messi-CR véleményekről lekövethető az egész felfogás.Ami nem olyan mint messi és a barsza az számukra nem foci, aztán majd 5 év mulva verik a seggüket a földhöz ha egy CR tipusu játékosuk lesz.A kontrákra is hogy élvezkedtek...előtte meg sátántól való volt.

Ugye amikor ők nyernek akkor az azért van mert olyan jók, pl a 0-4nél semmi köze nem volt ahhoz ,hogy a béka segge alatt voltunk, nem a barsza annyira jó volt... Vicc az egész.

Nincs az a pénz amiért a barca bármilyen korszakát elcserélném erre a 2ik perez érára, 5-0-ástól,0-4estől, újra élném az egészet pofonostól mert úgy édesebb a siker.
"Real Madrid have made me feel small, as if I had a small penis...Football is my religion and I don't like that there are gods bigger than mine."- Robbie Williams

Karim the king
Kedvenc játékosaid: Karim

HozzászólásSzerző: Karim the king » 2017. június 4., vasárnap 14:14

BarçaNorbi írta:Gratulálok a Realnak, nagy dolgot vittek véghez, nem lehet nem elismerni. A korszakos dologhoz csak annyit, hogy kinek az, és kinek nem az, az szubjektív. A BL címvédés viszont tény, engem nem érdekelne túlságosan sem a játék képe, sem az ellenfél szurkolóinak véleménye, ha mi nyertünk volna, és Iscoval a csapatban elég pofás volt egyébként játék is.

Pár szó a Barcáról, ha már vége lett a szezonnak. Remélem Messi végignézi, vagy legalább valaki felhívja rá a figyelmét, hogy Ronaldo mennyivel kevesebbet játszott idén, és milyen éles tudott lenni a szezon végére. Rádöbbenhetne, hogy nem kell minden percet a pályán töltenie, már csak az egész meccsnapos rutin sokkal kimerítőbb, ha idegenben van a meccs akkor plusz utazás is, mintha kiülne 1-1 meccset.
Új edzőnk remélem mélyen végigelemezi az idei hibáinkat, például, hogy a rotálást nem úgy kell végezni, hogy egyik meccsen gálakezdő, másikon pedig kicserélem a csapat 80%-át, hanem pl. mindig csak egy embert szedek ki egy-egy csapatrészből.
Nagy álom teljesülne be, és űrt foltozna be Verratti érkezése, csak imádkozni tudok, hogy elhozzuk kerüljön amibe kerül. Hiánycikk még a jhv, a többi pedig a távozóktól is függ, egy dologban reménykedem, hogy nem félmegoldásokkal próbálkozunk. :roll:
Az a probléma, hogy Ronaldo a kora miatt hagyott ki pár meccset, nem pedig azért, mert szarik bele egy idegenbeli hajtós meccsbe, és a fél pályán álldogál. Messinek nem kell pihennie, csakk kéne egy edző aki tudja motiválni fejben. Valami olyasmi, mint Ronaldonak Zidane. Sok szerencsét a kereséshez! :lol: :shifty:

Mickey
Kedvenc játékosaid: bappe
Kedvenc csapatod: párizs saint germain

HozzászólásSzerző: Mickey » 2017. június 4., vasárnap 14:13

Kit érdekelnek a szurkerek? :lol:

Azért vannak, hogy az igazukat állítsák, így vagy úgy.

Meg kell nézni mit rakott le ez a garnitúra az elmúlt években, aztán nincs több kérdésem. B-)
"jo de te ilyen gyuros kis sportbuzi lehetsz, aztan az ejszakaban is csak hajtod meg futsz a nok utan, azt hallottam."
:mrgreen:

Babinho

HozzászólásSzerző: Babinho » 2017. június 4., vasárnap 14:10

A real madrid írja a históriát, a többi pedig próbálja utánozni.
Ezt a csapatot soha senki nem fogja elfelejteni, csak ennyire nem korszakos. A haterek mindig kitalálják, hogy mi kellene még hogy azzá váljunk. Tegnap ott habzott a szája körülöttem a sok juvésnak és barcásnak. Miután lefújták a meccset, ahelyett hogy beleröhögtem volna a fejükbe, megkérdeztem, hogy megtanulják végre tisztelni az ellenfelet? Elismerni, gratulálni. Úgy is lehetne. Aztán jövőre kezdődik előről és vélhetően a legjobb fog győzni ismét, de valószínűleg minimum megérdemelt lesz.

RealMadridFanatic

HozzászólásSzerző: RealMadridFanatic » 2017. június 4., vasárnap 13:58

Hagyjátok már ezt a korszakos magyarázkodást.

4 év 3 győzelem a világ legrangosabb klubtornáján, az első címvédés, grátiszba' idén egy bajnoki cím. Lehet ezt csűrni-csavarni, meg magunkat nyugtatgatni, csak teljesen felesleges, ezzel ez a csapat a legnagyobbak közé emelkedett. Objektíven. Nem lehetetlen ezt belátni, csak kicsit le kell vedleni az utálatot.

Már annak idején évekig zsinórban nyerni a BEK-eket is kimagasló volt, de annyit változott a foci azóta és annyi csapatnak vannak kimagasló lehetőségei, hogy manapság ez kuriózum, sokáig a "szakma" is "lehetetlennek" tartotta a címvédést. Most majd nem lesz nagy ügy ez sem.

Alapvetően nem vagyok ilyen, de most nagyon-nagyon örülök, hogy a sok önámító, nagyképű, minden sportolói hozzáállástól mentes senki iszonyat nagyot csattant most a padlón.

De el is engedem ezt, vergődjön mindenki amennyit akar, mert Európa királya még mindig a Real Madrid. :zoldsalas:
„Ő volt a tökéletes játékos, megvolt benne az erő, a sebesség, a technika, és a gyorsaság. Döbbenetes játékos volt, mintha egy laborban hozták volna létre." (Gianluigi Buffon Ronaldoról)

BarçaNorbi
Kedvenc játékosaid: Ronaldinho, Ronaldo, Henry, Iniesta, Thiago, Neymar
Kedvenc csapatod: Barça

HozzászólásSzerző: BarçaNorbi » 2017. június 4., vasárnap 13:36

Gratulálok a Realnak, nagy dolgot vittek véghez, nem lehet nem elismerni. A korszakos dologhoz csak annyit, hogy kinek az, és kinek nem az, az szubjektív. A BL címvédés viszont tény, engem nem érdekelne túlságosan sem a játék képe, sem az ellenfél szurkolóinak véleménye, ha mi nyertünk volna, és Iscoval a csapatban elég pofás volt egyébként játék is.

Pár szó a Barcáról, ha már vége lett a szezonnak. Remélem Messi végignézi, vagy legalább valaki felhívja rá a figyelmét, hogy Ronaldo mennyivel kevesebbet játszott idén, és milyen éles tudott lenni a szezon végére. Rádöbbenhetne, hogy nem kell minden percet a pályán töltenie, már csak az egész meccsnapos rutin sokkal kimerítőbb, ha idegenben van a meccs akkor plusz utazás is, mintha kiülne 1-1 meccset.
Új edzőnk remélem mélyen végigelemezi az idei hibáinkat, például, hogy a rotálást nem úgy kell végezni, hogy egyik meccsen gálakezdő, másikon pedig kicserélem a csapat 80%-át, hanem pl. mindig csak egy embert szedek ki egy-egy csapatrészből.
Nagy álom teljesülne be, és űrt foltozna be Verratti érkezése, csak imádkozni tudok, hogy elhozzuk kerüljön amibe kerül. Hiánycikk még a jhv, a többi pedig a távozóktól is függ, egy dologban reménykedem, hogy nem félmegoldásokkal próbálkozunk. :roll:

h3x0r

HozzászólásSzerző: h3x0r » 2017. június 4., vasárnap 13:32

palesz77 írta:nem kaptunk olyan istenes verést egyszer se, én erre gondolok.
2014-ben a 3-1-es gyozelmunknel siman lohettunk volna meg 2-3 golt, ha nem kezdunk el szorakozni, mert a jatek kepe alapjan legalabb annyival jobbak voltunk. Ott volt az altalad is "várt" :mrgreen: istenes verés, csak egyszeruen balfaszok voltunk es nem eltunk a lehetoseggel.

palesz77
Kedvenc játékosaid: Xavi, Iniesta, Verratti, Dahoud
Kedvenc csapatod: Barcelona

HozzászólásSzerző: palesz77 » 2017. június 4., vasárnap 13:12

L.Miki írta: Ez a Barcelona még mindig sokkal jobb, mint a 2-6-os 2009-es Real Madrid, lélektanilag is játékosügyileg is, edzőügyileg is (LE, igaz már nem ő). Ha te ehhez kötöd a mi csapatunkat, hogy cidázztassunk le titeket bőven az nem fog bekövetkezni, hacsak amit írtam szempontok be nem teljesülnek.
Ez tiszta sor, hál istennek.. :D Remélem nem is jutunk el oda.

De amúgy igen, én hasonlóhoz kötöm magamban azt, hogy egyértelmű legjobbak legyetek ebben a korszakban. Nem kell mindet nyerni, a Clásico nem az a meccs. De ahogy te is írtad, nagyon kiegyenlített az állás az utóbbi időben. Az elmúlt 4 évben - BL korszakotok miatt számolom ezt - ha jól számolom mi nyertünk többet 2-vel - persze egy döntőt meg ti, ez árnyalja a képet -, nem kaptunk olyan istenes verést egyszer se, én erre gondolok. Egyfajta dominancia nekem "hiányzik" - nyilván nem szó szerint hiányolom, de értitek - ahhoz, hogy az én definícióm szerint is korszakos legyen a csapatotok. Remélem én is érthetően írtam le, nem vagyok benne biztos sajnos. :D Ezekről az évekről a ti csapatotok fog beugrani szinte mindenkinek, ebbe biztos vagyok, de egyelőre mégse emelném a valaha volt legjobbak közé ezt a Realt. Én erre célzok, mert nekem azok a korszakos csapatok, de lehet akkor másként definiáljuk csak. Tisztában vagyok vele amúgy, hogy nem teljesen fair, mert teljesen más a 2 korszak 2 csapata, de Barcásként ennyi szerintem belefér.
wZoLee7 írta:Kit erdekel masok mit gondolnak, szurkolhat az ember akarkinek, az utalok mindig tobben lesznek.
És hangosabbak is, ezért se érdemes szerintem azokon pörögni.
sentry írta:...
Nem veszem sértésnek, M1Ö hsz-ére reagáltam szimplán ezzel, amikor felhozta, hogy valaki megemlíti, hogy nem korszakos csapat ez, és leírtam, hogy hogy gondoltam amit. Gondoltam érdekli, ha már említette. Nem el akarom venni a győzelmetek élét, vagy bárki véleményét megváltoztatni, alapból le se írtam volna ezt, ha nem említi ő meg, mert feleslegesnek érezném itt ezt magamtól ecsetelni, most se fogom folytatni tovább. De szóba hozták, leírtam, hogy akit érdekel, az megértse esetleg a másik oldal egy nézőpontját arról, amit ő röhejesnek talál. Az érvelés meg biztos tartalmaz logikai bukfencet, mert nem objektív külső szemlélő véleménye, hanem egy Barca szurkolóé. De ha érdekel, nekem a Lucho csapat se korszakos amúgy, ahhoz annál nagyobb dominancia kell.

Ismétlem, nem világot megváltani akarok a hsz-el, meg lekicsinyleni a duplázást, szimplám válaszoltam.. :) Részemről innen vége is, aki akarta úgyis megértette. PÜ-ben ha akarja valaki, szívesen folytatom, de itt szerintem már felesleges.

sentry

HozzászólásSzerző: sentry » 2017. június 4., vasárnap 12:34

palesz77 írta:Áthoztam ide, nem akartam offolni.
M1Ö a Kroos topicban írta:Pedig több mint valószínű, hogy részegek vagytok, mert csababarcán meg Paleszen kívül nem sokan tudták csak annyival elintézni, hogy grat a Realnak. Muszáj megjegyezni, hogy "ez a real nem korszakos csapat, nincs játékuk csak a küzdés miatt nyernek, pont a döntőre hibáz a juve,
Mondjuk ezek közül pont mind a ketten jegyeztünk meg dolgokat mi is.. :D Korszakos csapatról ott leírtam a véleményem, nekem akkor lesztek igazán az, ha minket is beáraztok többször is. Nyilván lehet ezt a Barcás énem mondatja velem csak, és a történelemben ettől még ez a csapat is jogosan fennmarad, de nekem a legszűkebb elitben említett korszakok eléréséhez ez, és a folyamatos jó játék még hiányzik tőletek. De itt lehet a korszakosra más a definícióm, szimplán ezért gondolom máshogy. Ha valaki 10 év múlva erről az időszakról beszél majd, akkor ti fogtok az emberek többségének beugrani, ezt iszta sor. De ha valaki all time legjobb csapatokat kérdez, ez a Madrid szerintem nem sokaknak ugrana be elsőre, pedig a keret meglenne hozzá, lehet majd a játék is meglesz, és akkor oda is kerül ez a csapat. Így remélem világos - meg nem is sértő, mert nem annak szánom.

Ezt meg minden rosszindulat nélkül mondom, de olyat várnál el, ami lehetetlen. Itt se annyiból álltak a gratulációk a triplánk után, hogy szép volt. Az ellendrukkerek mindig megemlítik a negatív dolgolat is, önnyugtatás és egyéb okok miatt is gondolom. De 1-2 hsz-t leszámítva szerintem semmi felháborító nincs az ottani reakciókban.
Telei van logikai bukfencekkel a magyarázkodásod. Én tisztellek, mert mindig normálisan írsz ide.

De tudod palesz, attól hogy valaki laposnak hiszi a Földet, még nem lesz lapos. A tények meg nem azért tények, mert mindenki annak képzeli/tartja.

Remélem érted a hasonlatot. Most ti vagytok a f*sz rossz oldalán, el kell ezt is viselni, és nem kell magyarázkodni, mert csak nevetség tárgyává válsz.

Nem kioktatni akarlak, meg ez nem neked szól kizárólak csakis, hanem annak a sok sz*rnak amit a barca szurkolók 90%-a, piké stb az elmúlt években a Realra szórt.
A meccs előtt 2 héttel azt írtam (nem itt) félig viccesen, félig komolyan hogy remélem CR 2-3 gólt eltesz a döntőben és a sok hatert bekussoltatja. Azt hiszem ennél szebben mint tegnap ahogy tette a Real (főleg a második félidőben) nem lehet szebben csinálni azt hogy: kuss van gyerekek, Real Madrid van a trónon.

Lehet itt felhozni a BM meccsen a bírózást meg stb-t lehet vergődni, de azt a csapatot gyalultuk a földbe kb 45 perc alatt akik ellen ti 180 perc alatt egy gólt sem tudtatok rúgni.

Remélem nem vetted ezt sértésnek, de a f*szom kivan hogy jöttök állandóan magyarázkodni, meg jön a sok de. :) Ez a focitörténelem nem a Barca-PSG.

wZoLee7
Kedvenc csapatod: REAL MADRID

HozzászólásSzerző: wZoLee7 » 2017. június 4., vasárnap 12:32

Kit erdekel masok mit gondolnak, szurkolhat az ember akarkinek, az utalok mindig tobben lesznek.

L.Miki
Kedvenc csapatod: Real Madrid C.F.

HozzászólásSzerző: L.Miki » 2017. június 4., vasárnap 12:12

palesz77 írta:
Mondjuk ezek közül pont mind a ketten jegyeztünk meg dolgokat mi is.. :D Korszakos csapatról ott leírtam a véleményem, nekem akkor lesztek igazán az, ha minket is beáraztok többször is. Nyilván lehet ezt a Barcás énem mondatja velem csak.
Ezt nem értem. Tavaly is legyőztünk titeket a tavaszi fordulóban. Igaz 2015-ben egyszer sem sikerült. De 2012- től egészen mostanáig 7-7 az állás egymás ellen ha jól számolok. De ha te arra gondolsz, hogy ilyen 5-0, 6-2, akkor adjátok el Messit, Iniestát, Neymart, Suarezt és másodvonalas edzővel és játékosokkal töltsétek meg a csapatot és az is meg lesz.
Azért ne felejtsük el, hogy hol állt az a Real Madrid amelyiket Ti 5-0-ra és 6-2-re vertétek el, amikro ti korszakos csapat voltatok, és hol az a Barcelona amikor éppen mi ,,válunk" korszakos csapattá. Ég és Föld. Ez a Barcelona még mindig sokkal jobb, mint a 2-6-os 2009-es Real Madrid, lélektanilag is játékosügyileg is, edzőügyileg is (LE, igaz már nem ő). Ha te ehhez kötöd a mi csapatunkat, hogy cidázztassunk le titeket bőven az nem fog bekövetkezni, hacsak amit írtam szempontok be nem teljesülnek.

Mondjuk lehet,hogy nem sikerült érthetően körvonalazni a mondandómat, nézd el nekem, még szenvedek magammal... :lol:

sebydani
Kedvenc játékosaid: Raúl, Zidane, Modric, Bellingham
Kedvenc csapatod: Real Madrid, Eagles

HozzászólásSzerző: sebydani » 2017. június 4., vasárnap 12:10

Sosem fogom megérteni minek jártok oda, hogy utána meg ide írjátok miket láttatok. :hmmm:
"A Barcelona történelme, amely az elmúlt 10 évből áll, soha nem lesz egyenlő a Real Madridéval.”- Álvaro Arbeloa

chronic
Kedvenc játékosaid: R9, Modric
Kedvenc csapatod: fehér balett

HozzászólásSzerző: chronic » 2017. június 4., vasárnap 12:03

Teljesen vállalható, korrekt hsz-ek vannak odaát. De komolyan most védtük meg a címet.. nyilván kurvaszar érzés lehet ez nekik. Mit vártok ha odamentek? Aki nem bírja ezt ne is olvassa.

palesz77
Kedvenc játékosaid: Xavi, Iniesta, Verratti, Dahoud
Kedvenc csapatod: Barcelona

HozzászólásSzerző: palesz77 » 2017. június 4., vasárnap 11:58

Áthoztam ide, nem akartam offolni.
M1Ö a Kroos topicban írta:Pedig több mint valószínű, hogy részegek vagytok, mert csababarcán meg Paleszen kívül nem sokan tudták csak annyival elintézni, hogy grat a Realnak. Muszáj megjegyezni, hogy "ez a real nem korszakos csapat, nincs játékuk csak a küzdés miatt nyernek, pont a döntőre hibáz a juve,
Mondjuk ezek közül pont mind a ketten jegyeztünk meg dolgokat mi is.. :D Korszakos csapatról ott leírtam a véleményem, nekem akkor lesztek igazán az, ha minket is beáraztok többször is. Nyilván lehet ezt a Barcás énem mondatja velem csak, és a történelemben ettől még ez a csapat is jogosan fennmarad, de nekem a legszűkebb elitben említett korszakok eléréséhez ez, és a folyamatos jó játék még hiányzik tőletek. De itt lehet a korszakosra más a definícióm, szimplán ezért gondolom máshogy. Ha valaki 10 év múlva erről az időszakról beszél majd, akkor ti fogtok az emberek többségének beugrani, ezt iszta sor. De ha valaki all time legjobb csapatokat kérdez, ez a Madrid szerintem nem sokaknak ugrana be elsőre, pedig a keret meglenne hozzá, lehet majd a játék is meglesz, és akkor oda is kerül ez a csapat. Így remélem világos - meg nem is sértő, mert nem annak szánom.

Ezt meg minden rosszindulat nélkül mondom, de olyat várnál el, ami lehetetlen. Itt se annyiból álltak a gratulációk a triplánk után, hogy szép volt. Az ellendrukkerek mindig megemlítik a negatív dolgolat is, önnyugtatás és egyéb okok miatt is gondolom. De 1-2 hsz-t leszámítva szerintem semmi felháborító nincs az ottani reakciókban.

csababarca
Kedvenc játékosaid: Messi, Iniesta, MBappé
Kedvenc csapatod: FC Barcelona,Pats,Saints,Celtics, GSW.

HozzászólásSzerző: csababarca » 2017. június 3., szombat 23:01

L.Miki írta: Jól mondta Alves: Visszasírtok ti még engem.
nem is értem, hogy engedhették el. De nem bajR!
túl sokat kért. :lol: :lol:
inkább megvettük a fizetése 8szorosáért Gomest. :roll:

H.E.H.E. írta: és egyúttal bebizonyosodott, hogy a túlfújt dibala se kell a fenének se, pláne amikor asensio jobb játékos.
mi megtettük neki azt a luxust, hogy 5 méterre védekeztünk tőle. kétszer elsült a lába, itt meg a legfontosabb meccsen egy jó passza sem volt.
"Ma is itt ül lomhán, petyhüdten,
Fejét, jussát, szivét kobozzák
S ha nehányan nem kiáltoznánk,
Azt se tudná, hogy őt pofozzák."

H.E.H.E.
Kedvenc játékosaid: R9
Kedvenc csapatod: mi

HozzászólásSzerző: H.E.H.E. » 2017. június 3., szombat 23:00

csababarca írta:
H.E.H.E. írta: azért az mindent elmond a juventusról, hogy a 34 éves exbarcás dániel volt a legjobbjuk...
hát igen, akkor ezt nem csak én barcás szemüveggel láttam így.
és egyúttal bebizonyosodott, hogy a túlfújt dibala se kell a fenének se, pláne amikor asensio jobb játékos.
taking currency fluctuation into account, the most expensive player in history would be Ronaldo Nazário at €433m :sziv:

patotomadrid2019jan
"a jutuboskodás 1 szakma, a városvezetés meg 1 másik szakma"

L.Miki
Kedvenc csapatod: Real Madrid C.F.

HozzászólásSzerző: L.Miki » 2017. június 3., szombat 22:59

csababarca írta:
H.E.H.E. írta: azért az mindent elmond a juventusról, hogy a 34 éves exbarcás dániel volt a legjobbjuk...
Jól mondta Alves: Visszasírtok ti még engem.
nem is értem, hogy engedhették el. De nem bajR!

csababarca
Kedvenc játékosaid: Messi, Iniesta, MBappé
Kedvenc csapatod: FC Barcelona,Pats,Saints,Celtics, GSW.

HozzászólásSzerző: csababarca » 2017. június 3., szombat 22:59

"Ma is itt ül lomhán, petyhüdten,
Fejét, jussát, szivét kobozzák
S ha nehányan nem kiáltoznánk,
Azt se tudná, hogy őt pofozzák."

H.E.H.E.
Kedvenc játékosaid: R9
Kedvenc csapatod: mi

HozzászólásSzerző: H.E.H.E. » 2017. június 3., szombat 22:57

csababarca írta:grat, megérdemelte a real, mondjuk én 3-1re tippeltem.

az első félidő még izgalmasra sikerült, a másodikban nem volt kérdés.
azért az mindent elmond a juventusról, hogy a 34 éves exbarcás dániel volt a legjobbjuk...
taking currency fluctuation into account, the most expensive player in history would be Ronaldo Nazário at €433m :sziv:

patotomadrid2019jan
"a jutuboskodás 1 szakma, a városvezetés meg 1 másik szakma"

Vissza: