Azért Buffont említettem, mert ha jól tudom, még mindig ő tartja a rekordot, amennyiért kapust igazoltak. Odaírtam, hogy kb az inflációt is beleszámítva. Lentebb a Mbappéhoz és Viniciushoz való hasonlítás már megállja a helyét? És egy lejáró szerződésű Kroost miért dobtál be? Az nem hülyeség? Én legalább kapust hasonlítottam kapushoz, rekordigazolást rekordigazoláshoz.
Azért hülyeség, mert ha ott a lehetőség, hogy vegyél egy top3 kapust, nem top3 kapus helyére, akiben simán benne van még 10 év, ráadásul spanyol nemzetiségű, akkor miért ne tennéd meg? Mentek a 100 milliók az adott szezonban jó teljesítményt nyújtó aktuális ballábasra, aztán semmit nem értünk vele, most olyan posztra igazolnánk, ami le lenne tudva 10 évre. Kit érdekel az ára? 100+ milliós összegekről van szó 18 éves csatártehetségekért(akit pl én hoznék), de 75 milliót sajnálunk egy minden szinten bizonyított top játékosért?
Megpróbálod összehasonlítani a 15 évvel ezelőtti piacot a mostanival csak mert számoltál az inflációval? 15 éve hol voltak az olaj sejkek a fociban, hol volt a City, a PSG, hol voltak a kínai igazolások? Elárulom. Sehol. Teljesen átalakultak a viszonyok, semmi értelme ezeknek az eszmefuttatásoknak.
Az ára és a nemzetisége miatt kezdetve lenne, ehhez kétség se férjen. Bizonytalankodna egy-két meccsen a nyomás miatt, görcsös lenne, és decemberre máris 10 pont lehet a fór (azt nem kell külön magyaráznom, hogy a La Ligában ez elég sok). Azt is odaírtam, hogy egy jobb Barca kezdés esetén. De ezt elfogadom, a jövőt senki sem látja. De a pakliban minden benne van. Viszont egy 75 milliós kapusnál jó lenne a rizikófaktort minél lejjebb nyomni, és ahogy De Gea MU-ban mutatot teljesítményét látom, simán benne van egy hullámvölgy, vagy egy-két komolyabb baki az elején.
Ez meg nettó faszság. Tehát azt akarod nekem megmagyarázni május végén, hogy ha leigazoljuk De Geát, akkor bizonytalankodna és decemberre 10 pont hátrányunk lenne? Ezt te előre látod? Lehet mondani, hogy ez egy szubjektív kijelentés, de semmi valóságalapja nincsen. Hasra üthetnék és mondhatnám, hogy Karim elrak 3-at a BL döntőben, és ezzel közelebb lennék az igazsághoz, mert már ott vagyunk a döntőben és Karim is sanszosan kezdeni fog.
Plusz ezek alapján nincs értelme játékost venni 60 millió felett, mert nagy lesz rajta a teher és hibázni fog. Akkor mostantól ne legyenek ekkora tranzakciók?
Leno szerintem (szubjektív vélemény, mint ahogy az előző hsz is) képességekben minimálisabban marad el De Geatol, ha elmarad egyáltalán. Cserébe kb háromszor olyan olcsó lenne, ráadásul madridista.
Ha szerinted képességekben minimálisan marad el De Geától, akkor minek lenne rá szükség? Nem az lenne ennek az egésznek a lényege, hogy egy kíváló kapust lecserélünk egy top3-ra?