Premier League
Re: Premier League
Londoni PL táblázat
Team GP W D L GD Points
Tottenham Hotspur 10; 7; 1; 2; 12; 22
Chelsea 10; 7; 0; 3; 2; 21
Arsenal 10; 5; 1; 4; 6; 16
Crystal Palace 10; 3; 1; 6; -4; 10
West Ham 10; 3; 1; 6; -7; 10
Watford 10; 2; 2; 6; -9; 8
Team GP W D L GD Points
Tottenham Hotspur 10; 7; 1; 2; 12; 22
Chelsea 10; 7; 0; 3; 2; 21
Arsenal 10; 5; 1; 4; 6; 16
Crystal Palace 10; 3; 1; 6; -4; 10
West Ham 10; 3; 1; 6; -7; 10
Watford 10; 2; 2; 6; -9; 8
- Anthony
- Kedvenc játékosaid: Cristiano Ronaldo
- Kedvenc csapatod: Real Madrid
Mourinho már dobta is DeGeát? A tegnap sem játszott, és úgy hírlik az utolsó 2 meccsen sem számítanak rá
Egyébként Mou újabb rekordokat döntött, legtöbb döntetlen és legkevesebb győzelem a Manchester United történetében

Egyébként Mou újabb rekordokat döntött, legtöbb döntetlen és legkevesebb győzelem a Manchester United történetében

- Kercsó
- Kedvenc játékosaid: R9, Kroos, Guti, Zidane, Bellingham
BlancoMark írta: Azert neked nem lehet rossz, szinte nincs olyan nap amikor ne jatszana a kedvenc csapatod. Vagyis valamelyik kozuluk.

Csak a Pool el ne bacca a Boroval.
Ha Wengert még egy 5.hely esetén se rúgják ki, akkor tényleg világbalfszai.
#whatisyourexcuse
Zinedine Zidane - When I retire I'll say, I managed Kroos.
"Mégis, ha legvégül össze kellene foglalnom a sikereim okát, csak annyit mondanék, hogy mindig én akartam jobban." Benedek Tibor
Zinedine Zidane - When I retire I'll say, I managed Kroos.
"Mégis, ha legvégül össze kellene foglalnom a sikereim okát, csak annyit mondanék, hogy mindig én akartam jobban." Benedek Tibor
- Anthony
- Kedvenc játékosaid: Cristiano Ronaldo
Nyer a City, ezzel gyakorlatilag szinte biztos, hogy az Arsenal nem jut a BL-be, utolsó körben a Poolnak és a Citynek is könnyű meccse lesz, csak behúzzák. Még egy Ajax győzelem és tökéletes szezon lesz

- BlancoMark
Azert neked nem lehet rossz, szinte nincs olyan nap amikor ne jatszana a kedvenc csapatod. Vagyis valamelyik kozuluk.BBeno írta:jesus gól. aranyfiú![]()

jesus gól. aranyfiú

- RaúlCF
- Kedvenc játékosaid: Raúl, Modric, Casillas, Zidane, Ronaldinho, Bellingham, Valverde
azt se felejtsük el hogy pl-ben nem nagyon vannak igazi sztárok. mára az a játékos aki ér is valamit majdnem kivétel nélkül a nagy 3masban van. aki pl-ben játszik és beférne a Real-Barca-Bayern 3asba az kb Hazard-Costa aki 30-Kanté-Sanchez aki 29-De Bruyne?-Pogba?. amikor ment az angol csapatoknak ez a szám jóval nagyobb volt és akkor például a Realnak milyen fos játékosai voltak például csak a holland kontingens
. teljesen elfogytak az igazi sztárok ezért aki 2 egyeneset tud rúgni 50 milla rögtön. kiment egy erős generáció és az új ami most van 24-30 között elég silány lett és nem úgy tűnik hogy a következő sokkal jobb lesz szóval az igazán topokért még nagyobb licitháború lesz, ebbe talán visszajön a Milan-Inter páros kínai pénzekkel bár ennek még idő kell de mindenképp jó lenne a bl-nek. angoloknál pénz mindig volt most edzőket is vittek oda simán elindulhatnak felfele és 2-3 éven belül remélhetőleg legalább 1 angol tényező lesz a blben is.

- dzsi91
- Kedvenc játékosaid: Cristiano Ronaldo, Sergio Ramos, Karim Benzema, Luka Modrić
- Kedvenc csapatod: Real Madrid C.F
Én nem elmékszem,hogy 4-5 csapatnál volt-e több esélyes a bl-ben mióta nézem.Szóval szerintem semmi változás nincs.
amikor mi nyeregettünk 2000es évek elején akkor a barsza nem volt sehol,aztán a bayern is eltünt 2009ig kb,mi is kiestünk a képből 2005-10 között.Juve is sokáig volt takarékon a bunda miatt...Milan is lepkefing 2008 óta.
Csak azt akarom mondani,hogy a bl-ben mindig is volt 2-3 nagy esélyes és +2-3 csapat akik veszélyesek voltak rájuk.Semmi nem változott,csak a csapatok cserélődnek egy 10-12es magból.
Majd nemsokára erőre kapnak az angolok,de az nem jelenti azt,hogy a nagy 3as mellé jön majd a mu vagy a chelsea,hanem hogy majd a bayern vagy a barca szépen legyengül (vagy akár mi).
Legjobb példa a matrac,kb a Chelseat váltották mind felfogásban és esélyekben pár évre.Kemény brusztolós csapat akikkel mindenkinek meggyűlt a baja.Jövőre jön vissza a chelsea és a nyakamat rá,hogy az atleti már nem lesz tényező jövőre.
Szóval nem hiszem,hogy lesz olyan,hogy a bl-ben 4-5 csapatnál több esélyes legyen.Persze ha csak a neveket nézzük olyan lehet,volt is asszem ,hogy a 8 között mind nagy múltú nagy nevű csapat volt,jól hangzott,csak ott volt egy milan arsenal psg stb akiknek csak a nevük volt akkor nagy.
amikor mi nyeregettünk 2000es évek elején akkor a barsza nem volt sehol,aztán a bayern is eltünt 2009ig kb,mi is kiestünk a képből 2005-10 között.Juve is sokáig volt takarékon a bunda miatt...Milan is lepkefing 2008 óta.
Csak azt akarom mondani,hogy a bl-ben mindig is volt 2-3 nagy esélyes és +2-3 csapat akik veszélyesek voltak rájuk.Semmi nem változott,csak a csapatok cserélődnek egy 10-12es magból.
Majd nemsokára erőre kapnak az angolok,de az nem jelenti azt,hogy a nagy 3as mellé jön majd a mu vagy a chelsea,hanem hogy majd a bayern vagy a barca szépen legyengül (vagy akár mi).
Legjobb példa a matrac,kb a Chelseat váltották mind felfogásban és esélyekben pár évre.Kemény brusztolós csapat akikkel mindenkinek meggyűlt a baja.Jövőre jön vissza a chelsea és a nyakamat rá,hogy az atleti már nem lesz tényező jövőre.
Szóval nem hiszem,hogy lesz olyan,hogy a bl-ben 4-5 csapatnál több esélyes legyen.Persze ha csak a neveket nézzük olyan lehet,volt is asszem ,hogy a 8 között mind nagy múltú nagy nevű csapat volt,jól hangzott,csak ott volt egy milan arsenal psg stb akiknek csak a nevük volt akkor nagy.
"Real Madrid have made me feel small, as if I had a small penis...Football is my religion and I don't like that there are gods bigger than mine."- Robbie Williams
- Dupla D
- Kedvenc játékosaid: Guti, Carvajal
Az angol válogatott soha az utóbbi 60 évben soha nem volt kiemelkedő. Nyertek hazai pályán bírói segítséggel egy vb döntőn, de azon kívül nem tettek le semmit. 70-es, 80-as években ráadásul több világeseményről hiányoztak. Mára az is nagy szó, hogy rendszeresen simán kijutnak a világeseményekre (2008-at kivéve).BBeno írta:az angolok létszáma meg pont azért ilyen kevés mert rá kell nézni a válogatottra és mindenre választ kapsz.
A légiósok teszik egyáltalán nézhetővé a bajnokságot.
Szerintem annak köszönhető a Premier League visszaesése, hogy kifutottak egy Mourinho által felépített Chelseanek a játékosai, ahogy a Unitednél is és még Ferguson is lelépett, Arsenal Wengerrel nem tud megújulni és a játékosállományuk is leromlott 2006-hoz képest, a Liverpool rendszeresen vásárol kaki játékosokat, a Citynek gyenge edzői voltak, és a 2010 környékén vásárolt játékosok most öregedtek ki.
Kis hullámvölgy, amit szerencsére a spanyolok kihasználtak és most gazdaságilag is próbálnak felzárkózni az angolokhoz. Szerintem két-három éven belül visszatér több angol csapat is a legjobb 4 közé a BL-ben. Chelsea most lépéselőnyben van Contéval a többi angol csapathoz képest. Jövőre akár már ott is lehetnek. A Unitednek kell még 2 év, amit nem is biztos, hogy Joséval fognak elérni. Arsenalnál ha most jön új edző, akkor elindulhat valami, de az hosszabb folyamat lesz szerintem. Liverpoolnak elég gyenge a játékosállománya, és rendszeresen középszerű játékosokat vesznek vagy tudnak venni, ezért szerintem a közeljövőben ők nem lesznek tényezők Európában. Citynek meg folyamatosan frissül a játékoskerete, és egy két jó igazolással középre meg hátra ők is tényezők lehetnek 2 éven belül.
Én bizakodó vagyok, hogy a közeljövőben több csapat is esélyes lesz a BL-ben. Jelenleg van jó szándékkal 5, ami lehet Simeone távozásával 4-re redukálódik (esetleg a Juve elöregedésével ők is kieshetnek egy időre az esélyesek közül), de a milánói csapatok ha jól igazolgatnak a kínai lóvéból, akkor pár év múlva talán visszatérnek, Németországban is kinőhet a München mellett a Dortmund, ha meg tudják a kulcsjátékosokat végre tartani, és talán a Lipcse, ha folyamatosan nyomják bele a pénzt.
5 év múlva Real, Barca, United, City, Chelsea, Bayern, Milan, Juve, Arsenal, PSG (Dormund, Atletico) esélyeseket akarok a BL-ben. Jó eséllyel ez meg is valósulhat és minden eddiginél komolyabb presztízzsel járhat a trófea.
Elnézést az elkalandozásért.

"Louie, I think this is a beginning of beautiful friendship" - Garga Pitic.
- Realista24
- El Padre
- Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
- Kapcsolat:
A Pl azért a legeladhatóbb és nem a legjobb bajnokság a világon, mert elcseszett egy időjárásuk és életritmusuk van, amit hozzásimul a kelethez, akik így emberi időben tudják nézni a meccseket.
És azért van ott 6-8 csapat, akik egymás hegyén hátán vannak, mert horror összegeket kapnak ennek köszönhetően, aztán ahogy átlépik a csatornát, egy nullkilométeres Monaco lefocizza őket, hogy messzebb ne is menjek. Bár a lefocizás sokszor hazai pályán is felmerül.
És azért van ott 6-8 csapat, akik egymás hegyén hátán vannak, mert horror összegeket kapnak ennek köszönhetően, aztán ahogy átlépik a csatornát, egy nullkilométeres Monaco lefocizza őket, hogy messzebb ne is menjek. Bár a lefocizás sokszor hazai pályán is felmerül.
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
igen nem volt olyan rég de nézzük meg miket értek el akkor a bajnokságban:
arsenal 05-06 BL döntő bajnoki 4. hely. 15 pontra a 3.tól.
liverpool 06-07 BL döntő bajnoki 3. hely 15 pontra a 2.tól.
mu-chelsea 07-08 BL döntő. banjoki 1-2. ez mindenképpen a mu éve volt egy ronaldoval.
mu bl döntő 08-09 újra bajnok a mu egy csúcs ronaldoval.
mu bl döntő 10-11 újra bajnok a mu

chelsea bl dőntő 11-12. bajnoki 6. hely.
innen amúgy chelsea nyert BL-t 11-12-ben és a MU a chelsea ellen 07-08-ban a többi mind vesztett döntő.
amúgy akkoriban a MU nagyon feltűően nem ért el semmilyen eredményt FA kupában. azokat elengedték mindig mert pont a tavaszi szezonban kezdett ugye fontos lenni az a sorozat. a chelsea viszont akkoriban eléggé ráfeküdt a témára. behúztak asszem 4-et is 6 év alatt.
ja és az angolok külföldönre reagálva:
ők a stílusuk miatt mindig is ilyen belterjesek voltak, nem is nagyon volt okuk elmenni de nagyon nem is kellettek. egy két kivétel. pár éve amúgy a németek is ilyenek voltak. azokra sem volt jellemző annyira hogy külfölre mennének inkább otthon alakítják ki a bundesligát maguknak. mostanra persze egyre többen kint vannak.
- ericco
- Kedvenc csapatod: Real Madrid, Philadelphia Flyers
- Kapcsolat:
Ha leszámítjuk a tavalyi anomáliát, akkor egészen nagy Chelsea és City dominanciát fedezünk fel az utóbbi években. Szép dolog, hogy az Arsenal minden évben bejelentkezik a PL-ért, de mára már csak mindneki legyint erre. Még Özil isBBeno írta:nem top2 van hanem top6-8 akikből bárki odaérhet a végén

Semmivel sem kiélezettebb a PL, max a legtöbb nagy is tele van közepes játékosokkal, így körbefingatják egymást, ennyi. Névre jól cseng egy Liverpool vagy Arsenal, de tényezőnek nem nevezném őket, és a spanyol bajnokságban sem végeznének előrébb szerintem.
Az angoloknál az a baj, mint a Realnál volt az első Perez ére végén és után. Nincs következetesség, a játékosok sem vágynak oda annyira, hiába a pénz, ezért közepes tudású focistákért is jól ki kell nyitni a pénztárcát, a jókról nem is beszélve. Pl. Pogba is egy egész nyarat várt arra, hogy a Real megegyezzen a Juvéval, majd mikor ez nem történt meg, nagyduzzogva, augusztus végén igazolt a MU-ba.
Merci Zizou!
- Remy
- Kedvenc játékosaid: Zidane, CR, Ramos, Jesé, Griezmann, Varane, Marcelo, Modric, Bappé, Ødegaard
- Kapcsolat:
Pontosan. Kifogás ez a Ligakupa meg FA kupa szöveg. Rá kell nézni az élcsapatokra. Nincs pad, jól hangzó, de nem kiemelkedő játékosok a kezdőben. Mégis mit akarnak? Gyengébbek, mint egy Juve, Real, Barca, Bayern, Atletico ötös. A Chelsea most jó lehet. A kezdő erős, ha a padot még felerősítik, veszélyesek lehetnek. Ráadásul az edzőjük se fogalmatlan.Veidt írta: Nem volt még az olyan régen, amikor két angol csapat játszotta a BL-döntőt, pedig akkor is volt 4-5 baromi erős csapat a ligában. A két kupából legalább az egyiket meg ifikkel tolja végig minden nagyobb csapat.
De az elmúlt éveket nézve, semmilyen szinten nem említhetőek az európai top csapatokkal egy lapon. De megesik. Ha visszanézzük az elmúlt évtizedeket, mindig voltak hullámvölgyek ilyen-olyan ligákban. Volt, mint az olaszok voltak toppon, volt, mikor az angolok, és az elmúlt éveket nézve a spanyolok uralkodtak. Ilyen az élet.
2014 - 10.
2016 - 11.
2017 - 12.
2018 - 13.
2022 - 14.
Ballon d'Or
Cristiano Ronaldo 2008, 2013, 2014, 2016, 2017!
Luka Modric 2018!
Karim Benzema 2022!
Schumacher, Verstappen, Alonso, Mick
New England Patriots
2016 - 11.
2017 - 12.
2018 - 13.
2022 - 14.
Ballon d'Or
Cristiano Ronaldo 2008, 2013, 2014, 2016, 2017!
Luka Modric 2018!
Karim Benzema 2022!
Schumacher, Verstappen, Alonso, Mick
New England Patriots
- Veidt
- Kedvenc játékosaid: guti, de rossi, arbeloa
- Kedvenc csapatod: real madrid
Nem volt még az olyan régen, amikor két angol csapat játszotta a BL-döntőt, pedig akkor is volt 4-5 baromi erős csapat a ligában. A két kupából legalább az egyiket meg ifikkel tolja végig minden nagyobb csapat. A karácsonyi szünet hiánya már jobban megállja a helyét, de szerintem a PL sikertelensége sokkal inkább köszönhető az értelmes angol edzők teljes hiányának és az elhibázott utánpótlás-képzésnek (a felnőttek alatt csak korosztályos csapatok vannak, ellentétben a spanyolokkal, illetve tele van külföldiekkel minden nagyobb akadémia).BBeno írta:a PL-t nem tette tönkre semmi. pont ezért a legeladhatóbb bajnokság a világon mert nem top2 van hanem top6-8 akikből bárki odaérhet a végén. egyedül az tesz keresztbe hogy a két kupájuk nagyon sokat kivesz belőlük, ezzel nem azt mondom hogy emiatt évek óta esélytelenek a BL-ben de megvan az ára ennek a sok meccsnek.
És ami az igazán durva, hogy valójában minden angol válogatott játékos a PL-ben futballozik (Hart kivételével, de ő is a City tulajdona).BBeno írta:az angolok létszáma meg pont azért ilyen kevés mert rá kell nézni a válogatottra és mindenre választ kapsz.
Hirtelen nem is tudnék két-három névnél többet mondani, akik meghatározó játékosnak számítanak a csapatukban. Alli, Henderson, Walker, talán Kane.
JUANITO MARAVILLA
LM19 - TK8
LM19 - TK8

a PL-t nem tette tönkre semmi. pont ezért a legeladhatóbb bajnokság a világon mert nem top2 van hanem top6-8 akikből bárki odaérhet a végén. egyedül az tesz keresztbe hogy a két kupájuk nagyon sokat kivesz belőlük, ezzel nem azt mondom hogy emiatt évek óta esélytelenek a BL-ben de megvan az ára ennek a sok meccsnek.
az angolok létszáma meg pont azért ilyen kevés mert rá kell nézni a válogatottra és mindenre választ kapsz.
az angolok létszáma meg pont azért ilyen kevés mert rá kell nézni a válogatottra és mindenre választ kapsz.
- Dupla D
- Kedvenc játékosaid: Guti, Carvajal
Ennek inkább örülnie kéne egy Premier League szimpatizánsnak, mert az angol játékosok játékában nincs köszönet néhány kivételtől eltekintve.illgner írta:hogy tele van légiósokkal
"Louie, I think this is a beginning of beautiful friendship" - Garga Pitic.
A PL-t a rengeteg pénz tette tönkre, illetve az, hogy tele van légiósokkal, és angolt már csak mutatóban lehet látni, főleg az élcsapatokban. Én mondjuk nem örülök neki, a BL-nek sem tesz jót, hogy a korábban hagyományosan jó angol csapatok vagy be sem jutnak, vagy nagyon korán kiesnek.
-
A történések margójára. A világlegerősebb-legkiegyensúlyozottabb-legjobb bajnokságában az elmúlt évben egy sehol nem jegyzett kiscsapat lett a bajnok, idénre visszazuhant a feledésbe. Ebben a szezonban a Chelsea pedig fordulókkal a vége előtt bajnok, 10 pontot ráverve az ugyancsak világhírű Tottenhamre. Ehhez képest a spanyol bohócligában pontazonosság van és jelenleg a potenciális bajnokesélyesnek maximum 1 döntetlen fér bele, ahhoz hogy bajnok legyen, ugyanúgy 90 körüli ponttal ahogy a Chelsea nyert, abban a bajnokságban ahol nincsenek bohóccsapatok és mindenki megverhet bárkit.
- M1Ö
- Kedvenc játékosaid: Zidane; Modric, Isco, Ramos; Nagy Ádám; Özil, Xabi
Behúzták a ligakupát, úgyhogy nekik az EL már tuti. Legalábbis úgy rémlik, hogy nem az FA kupa győztes indulhat nemzetközi porondon. De támogatom, hogy kapjanak ki.Demes írta:szerintem jobban járnának ha kikapnának EL-döntőbe aztán jövőre alázhatnak bajnokságban nemzetközi kupák nélkül mint idén Chelsea tette aztán örülhetnének maguknak.
De Gea - Carvajal, Varane, Ramos, Marcelo - Modric, Kroos, Verratti - Isco - Benzema, Agüero
Hart nem top kapus, túl sokat hibázik. Jó ötlet volt Peptől kib.szni ha el akar érni bármit Cityvel csak nem egy másik lúzert kellett volna hozni helyette.
Manchester keret fele teljesen selejt ennyi pénz után is, szerintem jobban járnának ha kikapnának EL-döntőbe aztán jövőre alázhatnak bajnokságban nemzetközi kupák nélkül mint idén Chelsea tette aztán örülhetnének maguknak. Bukják a pénzt, de ha bent lesznek jövőre BL-ben akkor úgyis csak kiesnek csoportkörben aztán szenvednek attól bajnokságban is.
Tudom hogy itt sokan akarnak Manchester ellen játszani, de én láttam a legtöbb manu meccset idén és elhitetitek hogy semmi élvezetes nincs bennük

Manchester keret fele teljesen selejt ennyi pénz után is, szerintem jobban járnának ha kikapnának EL-döntőbe aztán jövőre alázhatnak bajnokságban nemzetközi kupák nélkül mint idén Chelsea tette aztán örülhetnének maguknak. Bukják a pénzt, de ha bent lesznek jövőre BL-ben akkor úgyis csak kiesnek csoportkörben aztán szenvednek attól bajnokságban is.
Tudom hogy itt sokan akarnak Manchester ellen játszani, de én láttam a legtöbb manu meccset idén és elhitetitek hogy semmi élvezetes nincs bennük