hamesz írta:
rashidm írta:Iphone 7-ről kinek mi a véleménye?
Kb olyan mint a 6S. Jó telefon nincs vele különösebb baj, de számomra nincsenek lényeges újítások a 6S-hez képest. Úgy, hogy nekem a 7-es kimaradt. Akinek van egy 6S annak szerintem nem szükségszerű a váltás még. Majd a 8-as.

Nagyjából egyet értek. Szerintem is a egy 6S-t teljesen felesleges lecserélni rá.
Mint említettem, én sima 5-t váltottam, sima 128-as 7-re. Az észrevételeim:
Méret. Nos, (bár ez teljesen szubjektív) számomra az 5 mérete volt az ideális. Imádtam. A hetes használható ugyan, de az átlós sarok elérése nekem már kényelmetlen, mert bár elérem egy kézzel, mindig bennem van, hogy elejtem a telefont. Tartottam tőle, hogy zsebben kényelmetlen lesz, de ezzel semmi problémám nincs, még ülve sem. A Plus szóba sem jött.
Akkumulátor. A versenytársak készülékeinek nagy százaléka lényegesen komolyabb akksival rendelkezik. Én személy szerint üzleti célra használom a telefont, és bár régi Apple tulajként megszoktam a "minden este töltés" rituálét, szerintem végig viszi a 2 napot egy töltéssel.
Viszonyítási alapként, a sima 5 (újként) és e között zongorázni lehet a különbséget. Jobb a 7.
Design. Zérus. Vártam valami újítást a 6-os szériához képest, de hogy lekerültek az antennacsíkok a hátlapról.... Említésre sem méltó.
Műszaki specs. A kamera szerintem kiváló, rossz fényviszonyok mellett is jó képeket készít. A videófelvétel képstabilizálása pedig kiemelkedő, patika videókat lehet készíteni. Na és itt megjegyezném, hogy lehetőleg nem a legkisebb, 32Gb-os kivitelt érdemes választani, mert a jó minőség természetesen helyet foglal. 64Gb-os kivitel nincs, marad a 128 vagy a 256. Nekem a 128Gb viszont bőven elég.
3,5mm-es jack már nincs rajta. Én nem használok fülest, de az átalakító, amit adtak hozzá, az céllövöldés vicc kategória, nem méltó szerintem a termékhez. Bóvli. HA fülest akarnék, ezt akkor sem használnám, valszeg maradna valami bluetooth-os megoldás.
Taptic Engine. Nincs fizikai home gomb. Aki régi almás, annak elsőre szokatlan lehet, és bár 3 fokozatban állítható, nekem is az volt. Viszont könnyedén megszokható, szerintem aki mást mond, az csak nyafog. Pár nap használat után fel sem tűnik.
Ebben is van force touch. Őszintén szólva SOSEM használom, nálam nem igazán van létjogosultsága.
Hardver. Természetesen gyors, reccenésmentes. A procik váltogatása okos megoldás, lehet spórolni az üzemidővel.
Hangminősége jó, bár feltűnő, hogy sokkal jobban "kihallatszik", tehát a diszkrét beszélgetésekre érdemes levenni a hangerőt.
Állítólag víz (csepp) álló. Rengeteg helyen tesztelték, jól szerepelt, bírja. Mindenki döntse el, hogy ennek ellenére kipróbálja-e a sajátján. Én nem tettem.
Összefoglalásként: Semmi újat nem mondok, ha azt állítom, hogy kiváló a telefon, de ár/érték arányban jelenleg nem ez a legjobb választás. Még.
Aki kifizeti, az valószínűleg magában a készülékben nem fog csalódni. Én legalábbis pont azt kaptam, amire számítottam, minden előnyével és negatívumával együtt.