HozzászólásSzerző: Dupla D » 2017. május 10., szerda 16:56
Lehet én vagyok a hülye, de én nem látok nagyon kivetnivalót Messi szerződéseinek az alakulásában.
Egyénként szerintem lehet 5-6 évnél hosszabb szerződést adni csak nem szokás, mert kockázatos. Pereznél ugye bevált szokás a 6 év, máshol nem nagyon szoktak 5-nél többet adni. Gondoljatok bele, hogy valaki megkapna egy 8 éves szerződést magas fizuval, és úgy lesérül, hogy többet alig lehet használni. A klub fizethetné 8 éven keresztül egy használhatatlan játékosnak a magas fizetést. Nagy a rizikó.
A másik meg az, hogy a játékosok értéke folyamatosan változik. Átlagosan egy játékos 28 éves kora körül éri el a maximális értékét, addig az értékével párhuzamosan nőnie kéne a fizetésének, de ahogy elkezd esni a teljesítménye a korából adódóan már nem biztos, hogy megéri a klubnak az a magas fizetés, amit eddig kapott. Nem véletlen, hogy manapság szinte az összes nagy nevű játékos elmegy az arabokhoz, Kínába vagy Amerikába levezetni, mert nekik megéri megadni azt a fizetést a kevésbé jó teljesítménye ellenére is, mint amit Európában már nem kapna meg (hacsak nem a teljesítményét díjazzák, hanem a múltbeli teljesítményét).
Magyarán egy 20 éves tehetségnek se áll szándékában aláírni egy 8 éves szerződést egy közepes fizetésért, mert időközben többet is kaphatna.
Korlátozva szerintem éppen ezért nincsen a maximum szerződésév, mert felesleges.
Messi esetében az a 9 év tényleg túl soknak tűnik.
"Louie, I think this is a beginning of beautiful friendship" - Garga Pitic.