Spanyol bajnokság
Re: Spanyol bajnokság
úgy kell szétverni őket mint a sorfalos meccsen még rijkaard idejében. mi vagyunk a jobbak nem szabad dekoncentráltan felmenni és az első gólt is nekünk kell lőni.
- Ramioli
- Kedvenc játékosaid: Zidane, , Redondo, Modric, Benzema
- Kedvenc csapatod: Real Madrid
Mentalisan jobb állapotban vagyunk mint a Barca, nekik ez az utolsò leheetoseg a ligaban..biztos hajtani fognak..jò lenne pontot rakni a dolgok vègére , kèrdés mennyit vett ki a Bayern meccs a srácokbòl ..mert a Barca a mi meccsünkhöz képest csak lötyögött..Hajrà!!
- rolandantal
Nagyon jó gondolatok ezek, és még számtalan eshetőséget is számba lehetne venni. Ez is azt bizonyítja, hogy nagyon alaposan végiggondolt rendszert kéne kialakítani erre az egész videóbírós rendszerre.palesz77 írta:És ha nem gól lesz mondjuk, de lesen beindítják a szélsőt, kapura nem tud közvetlenül törni aztán, úgyhogy körbejáratják inkább a labdát, 1 perc múlva még abból a támadásból jön egy lövés, abból szöglet, és abból meg gól, akkor? Visszafújják a 1,5 perccel előtte levő lest? Mert akkor az aktív játékidő - vagy hogy hívják - még többet csökken majd, elég drasztikusan ráadásul. Nyilván ez nem mindennapos eset lenne, de ilyen szitukra kíváncsi leszek, hogy hogy fogják alkalmazni.Navamiro írta:Ilyenkor a kétes szituknál továbbengedik, és ha gól lett akkor még vissza lehet fújni.
Eleinte mondjuk gondolom csak góloknál/11-es gyanús eseteknél lesz visszanézve videóbíróval is az eset, legalábbis szerintem így kéne. Nem lesz ez se 100%-ig igazságos a lentebb említettek miatt, de ezzel azért lényeges javulást lehetne elérni már, és a játék lendülete se nagyon törne. Viszont ha minden kétes szitut mostantól továbbengednének, és utólag néznék vissza, szerintem az eléggé megtörné a meccsek folyását.
Én azzal se értek egyet amúgy, hogy lehessen 3-3 szitut kikérni meccsenként, aztán csókolom. Mert mi van, ha tudom is én, egyik csapatnak lenne 5 esete egy meccsen, ahol kéne a videóbírót használni? Pórul jártak, mert nem tudják elégszer "felülbírálni" a rossz döntéseket? Plusz 75. perc környékén már időhúzásra is lehetne használni, vagy csak kizökkenteni a támadó csapatot azzal, hogy megáll a játék fél percre. Szerintem ennek teljes mértékben a bíró kezében kéne maradnia. Bár ilyen ötletet talán még csak fórumokon olvastam eddig, hogy a csapatok kérhessék ki. de javítsatok, ha nem így van.
Az egyetlen hibája az egésznek (amellett az előny mellett, hogy csökkenti a hibás bírói ítéleteket) az az, hogy tuti fognak találni kiskaput a csapatok a szisztematikában, amit ugyanúgy lehet támadni, mint egy jelenlegi hibás bírói ítéletet.
-
- Kedvenc játékosaid: Xavi, Iniesta, Verratti, Dahoud
- Kedvenc csapatod: Barcelona
És ha nem gól lesz mondjuk, de lesen beindítják a szélsőt, kapura nem tud közvetlenül törni aztán, úgyhogy körbejáratják inkább a labdát, 1 perc múlva még abból a támadásból jön egy lövés, abból szöglet, és abból meg gól, akkor? Visszafújják a 1,5 perccel előtte levő lest? Mert akkor az aktív játékidő - vagy hogy hívják - még többet csökken majd, elég drasztikusan ráadásul. Nyilván ez nem mindennapos eset lenne, de ilyen szitukra kíváncsi leszek, hogy hogy fogják alkalmazni.Navamiro írta:Ilyenkor a kétes szituknál továbbengedik, és ha gól lett akkor még vissza lehet fújni.
Eleinte mondjuk gondolom csak góloknál/11-es gyanús eseteknél lesz visszanézve videóbíróval is az eset, legalábbis szerintem így kéne. Nem lesz ez se 100%-ig igazságos a lentebb említettek miatt, de ezzel azért lényeges javulást lehetne elérni már, és a játék lendülete se nagyon törne. Viszont ha minden kétes szitut mostantól továbbengednének, és utólag néznék vissza, szerintem az eléggé megtörné a meccsek folyását.
Én azzal se értek egyet amúgy, hogy lehessen 3-3 szitut kikérni meccsenként, aztán csókolom. Mert mi van, ha tudom is én, egyik csapatnak lenne 5 esete egy meccsen, ahol kéne a videóbírót használni? Pórul jártak, mert nem tudják elégszer "felülbírálni" a rossz döntéseket? Plusz 75. perc környékén már időhúzásra is lehetne használni, vagy csak kizökkenteni a támadó csapatot azzal, hogy megáll a játék fél percre. Szerintem ennek teljes mértékben a bíró kezében kéne maradnia. Bár ilyen ötletet talán még csak fórumokon olvastam eddig, hogy a csapatok kérhessék ki. de javítsatok, ha nem így van.
- M1Ö
- Kedvenc játékosaid: Zidane; Modric, Isco, Ramos; Nagy Ádám; Özil, Xabi
Az az utolsó 2-3 perc érdekes lehett a Villarreal-Leganes meccsen.
90. percben egyenlít a Leganes, de a 92-ben csak behúzza a Villa. Mondjuk inkább ők és a Soci érjen oda az EL helyekre, a Bilbao-t valahogy nem csípem.

De Gea - Carvajal, Varane, Ramos, Marcelo - Modric, Kroos, Verratti - Isco - Benzema, Agüero
- rolandantal
Ezzel sajnos egyet kell értsek, mert akármilyen rendszert is találnak ki, mindig lesznek olyanok, akiknek nem felel meg semmi és ez nem csak a labdarúgás területén, hanem az élet bármilyen részére is levetíthető. De vezessék be, nézzük meg, próbáljuk ki..palesz77 írta:Előre látom, ahogy egy 30 visszanézés után is vitatható döntés megszületése után jönnek a teóriák, hogy a videót néző asszisztenst ez meg az a klub megvette..rolandantal írta:Nem vagy egyedül. Ezzel nem csak a kétes helyzeteket lehet elkerülni, hanem a napokig tartó vitákat, amelyek az egész világban mennek egy-egy mérkőzést követően.![]()
Amúgy én is örülök neki, ha úgy tudnák már használni, mint a Francia-Spanyolon, az komoly előrelépés lenne. Nyilván nem lehet így se kizárni teljesen a szitukat, lesznek így is kétes dolgok, de legalább tennének egy lépést előre.
Mondjuk az is érdekes, hogy hogy alkalmazzák, mert pl ha befújja a kiugratásnál lest a bíró miközben nem is volt, akkor azt utólag nem lehet visszacsinálni ugye, de ha meg minden kétes les megy tovább, és később visszanézik, akkor a játékidőből megy el rengeteg olyan akciókra, amik "játékon kívüliek".
és még ezzel is szépen fölé lőttél. olaszoknál jó nézni mert ott a labdabirtoklást percben mutatják. meccs végére kb 50-55 perc ig van a labda játékban.Egy 90 perces mérkőzés amúgy is csak kb 60-70 perc tiszta játékidő.
- dzsi91
- Kedvenc játékosaid: Cristiano Ronaldo, Sergio Ramos, Karim Benzema, Luka Modrić
- Kedvenc csapatod: Real Madrid C.F
Ha blt meg ligát nyerünk majd azzal lesz magyarázva,hogy az a kőkorszakban volt amikor még nem volt videobíró
de örülök,kellett már nagyon.

de örülök,kellett már nagyon.
"Real Madrid have made me feel small, as if I had a small penis...Football is my religion and I don't like that there are gods bigger than mine."- Robbie Williams
Ilyenkor a kétes szituknál továbbengedik, és ha gól lett akkor még vissza lehet fújni.palesz77 írta:Előre látom, ahogy egy 30 visszanézés után is vitatható döntés megszületése után jönnek a teóriák, hogy a videót néző asszisztenst ez meg az a klub megvette..rolandantal írta:Nem vagy egyedül. Ezzel nem csak a kétes helyzeteket lehet elkerülni, hanem a napokig tartó vitákat, amelyek az egész világban mennek egy-egy mérkőzést követően.![]()
Amúgy én is örülök neki, ha úgy tudnák már használni, mint a Francia-Spanyolon, az komoly előrelépés lenne. Nyilván nem lehet így se kizárni teljesen a szitukat, lesznek így is kétes dolgok, de legalább tennének egy lépést előre.
Mondjuk az is érdekes, hogy hogy alkalmazzák, mert pl ha befújja a kiugratásnál lest a bíró miközben nem is volt, akkor azt utólag nem lehet visszacsinálni ugye, de ha meg minden kétes les megy tovább, és később visszanézik, akkor a játékidőből megy el rengeteg olyan akciókra, amik "játékon kívüliek".
-
- Kedvenc játékosaid: Xavi, Iniesta, Verratti, Dahoud
- Kedvenc csapatod: Barcelona
Előre látom, ahogy egy 30 visszanézés után is vitatható döntés megszületése után jönnek a teóriák, hogy a videót néző asszisztenst ez meg az a klub megvette..rolandantal írta:Nem vagy egyedül. Ezzel nem csak a kétes helyzeteket lehet elkerülni, hanem a napokig tartó vitákat, amelyek az egész világban mennek egy-egy mérkőzést követően.

Egy 90 perces mérkőzés amúgy is csak kb 60-70 perc tiszta játékidő. A többi kirúgás, bedobás, szabadrúgás elvégzése, reklamálás, csere, ápolás, hol a labda, már kettő a pályán, megint reklamál, csere, de csak sétál stb stb stb.
Ezekkel együtt nézzük a focit, az olyan összességében 20-30 percekkel amik senkit nem érdekelnek.
Egy meccsen max. 2-4 szituáció visszanézése, értékelése ehhez képest a néző figyelmét fenntartja és egyáltalán nem minősül holtidőnek. Az igazságosságról nem is beszélve. A francokat töri szét a játékot. Jótékony hatása is lesz továbbá remélem, kevesebb lesz a reklamálás, a színészkedés (remélhetőleg), a bíró csoportos nyomás alá helyezése....nem is tudom mi lesz az ilyen csapatokkal................
Ezekkel együtt nézzük a focit, az olyan összességében 20-30 percekkel amik senkit nem érdekelnek.
Egy meccsen max. 2-4 szituáció visszanézése, értékelése ehhez képest a néző figyelmét fenntartja és egyáltalán nem minősül holtidőnek. Az igazságosságról nem is beszélve. A francokat töri szét a játékot. Jótékony hatása is lesz továbbá remélem, kevesebb lesz a reklamálás, a színészkedés (remélhetőleg), a bíró csoportos nyomás alá helyezése....nem is tudom mi lesz az ilyen csapatokkal................

- rolandantal
Nem vagy egyedül. Ezzel nem csak a kétes helyzeteket lehet elkerülni, hanem a napokig tartó vitákat, amelyek az egész világban mennek egy-egy mérkőzést követően.csababarca írta: én örülök ennek.
Ha pedig ezt bevezetik, akkor legyenek tekintettel a mérkőzés hosszára, és akár adhatnak több hosszabítást is, ha úgyvan.

- csababarca
- Kedvenc játékosaid: Messi, Iniesta, MBappé
- Kedvenc csapatod: FC Barcelona,Pats,Saints,Celtics, GSW.
végre! ideje volt már.ikarus93 írta:Volt már?
Jövőre bevezetik a videobirot a la ligaba.
Nem hivatalos, de nagyon ezt irogatjak.
Muszáj haladni a korral, legnagyobb pénzeket mozgosító sport, legnagyobb tétekkel (szerintem), jó döntés.
aki meg azzal érvel, hogy széttöredezik a játék, azt nem értem, egy sima helyzet után mire elvégzi a kapus a kirúgást eltelik 20-30 mp, simán belefér vvisszanézni a kétes dolgokat.
én örülök ennek.
"Ma is itt ül lomhán, petyhüdten,
Fejét, jussát, szivét kobozzák
S ha nehányan nem kiáltoznánk,
Azt se tudná, hogy őt pofozzák."
Fejét, jussát, szivét kobozzák
S ha nehányan nem kiáltoznánk,
Azt se tudná, hogy őt pofozzák."
- ikarus93
"Régen szegények fociztak és a gazdagok nézték
Most a gazdagok fociznak és a szegények nézik"
Puskás Ferenc
Most a gazdagok fociznak és a szegények nézik"
Puskás Ferenc
edző sem spanyol, a tulaj olasz. nem kellenek a spanyolok

- El Sie7e
- Kedvenc játékosaid: Raúl
csak épp hazai (spanyol) játékos nincs a kezdőben

“Mindig emlékezz rá; a Real Madrid azért harcol, hogy megvédje a dicsőségét, a többi csapat pedig azért harcol, hogy felérjen a Real Madrid szintjére. Ez az igazság.”
egy 64 éves Real Madrid drukker
egy 64 éves Real Madrid drukker
- pheco
- Kedvenc játékosaid: Beckham, CR, Ramos
- Kedvenc csapatod: Real Madrid C.F.
Még az a szerencse, hogy nem szigeti csapatBBeno írta:nem szabad ennyire elflegmázni a kezdőt. gijón menekül a kiesés elől. legveszélyesebb ilyenekhez menni.

Egyebkent tenyleg nem szabad lazan venni, nem jonne jol pontvesztes a klasszikus elott.
nem szabad ennyire elflegmázni a kezdőt. gijón menekül a kiesés elől. legveszélyesebb ilyenekhez menni.