Nagyon jó gondolatok ezek, és még számtalan eshetőséget is számba lehetne venni. Ez is azt bizonyítja, hogy nagyon alaposan végiggondolt rendszert kéne kialakítani erre az egész videóbírós rendszerre.palesz77 írta:És ha nem gól lesz mondjuk, de lesen beindítják a szélsőt, kapura nem tud közvetlenül törni aztán, úgyhogy körbejáratják inkább a labdát, 1 perc múlva még abból a támadásból jön egy lövés, abból szöglet, és abból meg gól, akkor? Visszafújják a 1,5 perccel előtte levő lest? Mert akkor az aktív játékidő - vagy hogy hívják - még többet csökken majd, elég drasztikusan ráadásul. Nyilván ez nem mindennapos eset lenne, de ilyen szitukra kíváncsi leszek, hogy hogy fogják alkalmazni.Navamiro írta:Ilyenkor a kétes szituknál továbbengedik, és ha gól lett akkor még vissza lehet fújni.
Eleinte mondjuk gondolom csak góloknál/11-es gyanús eseteknél lesz visszanézve videóbíróval is az eset, legalábbis szerintem így kéne. Nem lesz ez se 100%-ig igazságos a lentebb említettek miatt, de ezzel azért lényeges javulást lehetne elérni már, és a játék lendülete se nagyon törne. Viszont ha minden kétes szitut mostantól továbbengednének, és utólag néznék vissza, szerintem az eléggé megtörné a meccsek folyását.
Én azzal se értek egyet amúgy, hogy lehessen 3-3 szitut kikérni meccsenként, aztán csókolom. Mert mi van, ha tudom is én, egyik csapatnak lenne 5 esete egy meccsen, ahol kéne a videóbírót használni? Pórul jártak, mert nem tudják elégszer "felülbírálni" a rossz döntéseket? Plusz 75. perc környékén már időhúzásra is lehetne használni, vagy csak kizökkenteni a támadó csapatot azzal, hogy megáll a játék fél percre. Szerintem ennek teljes mértékben a bíró kezében kéne maradnia. Bár ilyen ötletet talán még csak fórumokon olvastam eddig, hogy a csapatok kérhessék ki. de javítsatok, ha nem így van.
Az egyetlen hibája az egésznek (amellett az előny mellett, hogy csökkenti a hibás bírói ítéleteket) az az, hogy tuti fognak találni kiskaput a csapatok a szisztematikában, amit ugyanúgy lehet támadni, mint egy jelenlegi hibás bírói ítéletet.