Elektronika

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.
P. Krisz

Re: Elektronika

HozzászólásSzerző: P. Krisz » 2017. május 11., csütörtök 15:10

P. Krisz írta:Következő telefonnak egy Honort néztem ki. :mrgreen:
Ma pedig meg is vettem, Honor 8. :)
Hogy híjják?
Bill.
Ide hallgass Bill!... Bill??!!! Mi a lófaszt hallok én, Bill?

eReMA
Kedvenc játékosaid: 4
Kedvenc csapatod: Real Madrid

HozzászólásSzerző: eReMA » 2017. május 11., csütörtök 13:28

hamesz írta:
rashidm írta:Iphone 7-ről kinek mi a véleménye?
Kb olyan mint a 6S. Jó telefon nincs vele különösebb baj, de számomra nincsenek lényeges újítások a 6S-hez képest. Úgy, hogy nekem a 7-es kimaradt. Akinek van egy 6S annak szerintem nem szükségszerű a váltás még. Majd a 8-as. :D
Nagyjából egyet értek. Szerintem is a egy 6S-t teljesen felesleges lecserélni rá.

Mint említettem, én sima 5-t váltottam, sima 128-as 7-re. Az észrevételeim:
Méret. Nos, (bár ez teljesen szubjektív) számomra az 5 mérete volt az ideális. Imádtam. A hetes használható ugyan, de az átlós sarok elérése nekem már kényelmetlen, mert bár elérem egy kézzel, mindig bennem van, hogy elejtem a telefont. Tartottam tőle, hogy zsebben kényelmetlen lesz, de ezzel semmi problémám nincs, még ülve sem. A Plus szóba sem jött.

Akkumulátor. A versenytársak készülékeinek nagy százaléka lényegesen komolyabb akksival rendelkezik. Én személy szerint üzleti célra használom a telefont, és bár régi Apple tulajként megszoktam a "minden este töltés" rituálét, szerintem végig viszi a 2 napot egy töltéssel.
Viszonyítási alapként, a sima 5 (újként) és e között zongorázni lehet a különbséget. Jobb a 7.

Design. Zérus. Vártam valami újítást a 6-os szériához képest, de hogy lekerültek az antennacsíkok a hátlapról.... Említésre sem méltó.

Műszaki specs. A kamera szerintem kiváló, rossz fényviszonyok mellett is jó képeket készít. A videófelvétel képstabilizálása pedig kiemelkedő, patika videókat lehet készíteni. Na és itt megjegyezném, hogy lehetőleg nem a legkisebb, 32Gb-os kivitelt érdemes választani, mert a jó minőség természetesen helyet foglal. 64Gb-os kivitel nincs, marad a 128 vagy a 256. Nekem a 128Gb viszont bőven elég.

3,5mm-es jack már nincs rajta. Én nem használok fülest, de az átalakító, amit adtak hozzá, az céllövöldés vicc kategória, nem méltó szerintem a termékhez. Bóvli. HA fülest akarnék, ezt akkor sem használnám, valszeg maradna valami bluetooth-os megoldás.

Taptic Engine. Nincs fizikai home gomb. Aki régi almás, annak elsőre szokatlan lehet, és bár 3 fokozatban állítható, nekem is az volt. Viszont könnyedén megszokható, szerintem aki mást mond, az csak nyafog. Pár nap használat után fel sem tűnik.
Ebben is van force touch. Őszintén szólva SOSEM használom, nálam nem igazán van létjogosultsága.

Hardver. Természetesen gyors, reccenésmentes. A procik váltogatása okos megoldás, lehet spórolni az üzemidővel.

Hangminősége jó, bár feltűnő, hogy sokkal jobban "kihallatszik", tehát a diszkrét beszélgetésekre érdemes levenni a hangerőt.
Állítólag víz (csepp) álló. Rengeteg helyen tesztelték, jól szerepelt, bírja. Mindenki döntse el, hogy ennek ellenére kipróbálja-e a sajátján. Én nem tettem.

Összefoglalásként: Semmi újat nem mondok, ha azt állítom, hogy kiváló a telefon, de ár/érték arányban jelenleg nem ez a legjobb választás. Még.
Aki kifizeti, az valószínűleg magában a készülékben nem fog csalódni. Én legalábbis pont azt kaptam, amire számítottam, minden előnyével és negatívumával együtt.
“Játssz nyugodtan!” - Puskás

The time on the clock is etched on our memories, 92:48.

El Real Madrid es el equipo más importante del mundo y lo será hasta que yo lo diga

R. Carlos
Kedvenc játékosaid: Daniel Carvajal, Xabi Alonso, Roberto Carlos

HozzászólásSzerző: R. Carlos » 2017. május 11., csütörtök 12:18

hamesz írta:Az lenne a kérdésem, hogy IOS 9-ről megéri frissíteni IOS 10-re? Arra gondolok, hogy állítólag akik frissítették az akksi gyorsan lemerül. A 10.3.2 most a legújabb, ha jól emlékszem. Azért kérdeztem, hogy ez igaz-e, mert állítólag, ha frissítem utána már nem is tudom visszatenni rá a 9-et. Iphone 6S teló.
Nekem iPhone 5s-em van és a miskolci Apple telefon szervizben ennek utánakérdeztem. A régebbi típusú (5, 5c, 5s) iPhone-oknál van ez, elvileg amit te mondasz. Nekem pl. azt is mondták még, hogy nem kifejezetten a szoftver a baj, hanem az, hogy az 5s-nek amúgy is silány az akkumulátora. Ettől függetlenül frissítettem és sok különbséget nem vettem észre, folyamatos használat mellett napi kétszer is kell tölteni.
"When everyone thinks we are dead and buried we go and win the Champions League. This is what Real Madrid is all about." - Alvaro Arbeloa

hamesz
Kedvenc játékosaid: Cristiano, Modric, James, Isco, Neymar, Iniesta, Ronaldo, Zidane

HozzászólásSzerző: hamesz » 2017. május 11., csütörtök 11:24

eReMA írta:
hamesz írta:Az lenne a kérdésem, hogy IOS 9-ről megéri frissíteni IOS 10-re? Arra gondolok, hogy állítólag akik frissítették az akksi gyorsan lemerül. A 10.3.2 most a legújabb, ha jól emlékszem. Azért kérdeztem, hogy ez igaz-e, mert állítólag, ha frissítem utána már nem is tudom visszatenni rá a 9-et. Iphone 6S teló.
Nekem a telefon iOS 10.3.1-re naprakész jelzőt ír, nem mutat további frissítést, szerintem ez a legújabb.

Az akkumulátor időről sajnos nincs viszonyítási alapom, mert sima 5-ről váltottam 7-re, és ezen már csak iOS 10 feletti szoftverek voltak.
Viszont a környezetemben senkitől nem hallottam még, hogy 6S esetében gyorsabban merülő akksira panaszkodott volna.

Elméletileg nem tudsz downgradelni, bár sok cikk van arról is, hogy meg lehet oldani.

Szerintem simán frissítheted, az aktuális verzióval nem lesz baj.
Jah igen, most olvasom, hogy az még csak béta. Akkor frissítem ios 10-re ha nem okoz gyorsabb merülést. Köszi. :)
rashidm írta:Iphone 7-ről kinek mi a véleménye?
Kb olyan mint a 6S. Jó telefon nincs vele különösebb baj, de számomra nincsenek lényeges újítások a 6S-hez képest. Úgy, hogy nekem a 7-es kimaradt. Akinek van egy 6S annak szerintem nem szükségszerű a váltás még. Majd a 8-as. :D

rashidm
Kedvenc játékosaid: Alba, Busi, Alves... ja nem

HozzászólásSzerző: rashidm » 2017. május 11., csütörtök 10:57

Iphone 7-ről kinek mi a véleménye?

eReMA
Kedvenc játékosaid: 4

HozzászólásSzerző: eReMA » 2017. május 11., csütörtök 10:38

Nekem a telefon iOS 10.3.1-re naprakész jelzőt ír, nem mutat további frissítést, szerintem ez a legújabb.

Az akkumulátor időről sajnos nincs viszonyítási alapom, mert sima 5-ről váltottam 7-re, és ezen már csak iOS 10 feletti szoftverek voltak.
Viszont a környezetemben senkitől nem hallottam még, hogy 6S esetében gyorsabban merülő akksira panaszkodott volna.

Elméletileg nem tudsz downgradelni, bár sok cikk van arról is, hogy meg lehet oldani.

Szerintem simán frissítheted, az aktuális verzióval nem lesz baj.
“Játssz nyugodtan!” - Puskás

The time on the clock is etched on our memories, 92:48.

El Real Madrid es el equipo más importante del mundo y lo será hasta que yo lo diga

hamesz
Kedvenc játékosaid: Cristiano, Modric, James, Isco, Neymar, Iniesta, Ronaldo, Zidane

HozzászólásSzerző: hamesz » 2017. május 11., csütörtök 9:28

Az lenne a kérdésem, hogy IOS 9-ről megéri frissíteni IOS 10-re? Arra gondolok, hogy állítólag akik frissítették az akksi gyorsan lemerül. A 10.3.2 most a legújabb, ha jól emlékszem. Azért kérdeztem, hogy ez igaz-e, mert állítólag, ha frissítem utána már nem is tudom visszatenni rá a 9-et. Iphone 6S teló.

KAG
Kedvenc játékosaid: G.H#14 ; LuMo#19 ; M#12 ; SR#4 ; CR#7
Kedvenc csapatod: Real Madrid C.F

HozzászólásSzerző: KAG » 2017. május 9., kedd 10:02

Kettő darab jött eddig onnan.

Az egyik egy ilyen nagy piros (van még zöld,kék) és a szivargyútóba kell dugni.
Lehet beletenni sd kártyát vagy mehet telóról Jack-en keresztül.
Nevet sajnos most nem tudok, mert melóhelyen tiltva van ali...

Volt egy másik, az kb a legolcsóbb kis telefonba dughatós szimpla feket, picit LCD-vel.
Az egész baráti volt, pláne ehhez képest.
ZIDANE

ferni

HozzászólásSzerző: ferni » 2017. május 9., kedd 8:31

KAG írta:Nekem egy alis FM transmitter van, abból is egy drágább verzió.
Borzasztó szar, inkább hallgatok rádiót. :roll:

Ha mákod van, akkor kazis a kocsid még és nem CD-s.
Akkor vegyél szintén aliról ilyen kazettás átjátszót. Az még viszonylag vállalhatót hoz.
Leírnád pontosan mi a transmittered neve?

Kazetta meg egy új fejegység sajna nem opció.

KAG
Kedvenc játékosaid: G.H#14 ; LuMo#19 ; M#12 ; SR#4 ; CR#7
Kedvenc csapatod: Real Madrid C.F

HozzászólásSzerző: KAG » 2017. május 8., hétfő 22:16

Nekem egy alis FM transmitter van, abból is egy drágább verzió.
Borzasztó szar, inkább hallgatok rádiót. :roll:

Ha mákod van, akkor kazis a kocsid még és nem CD-s.
Akkor vegyél szintén aliról ilyen kazettás átjátszót. Az még viszonylag vállalhatót hoz.
ZIDANE

___Samy___

HozzászólásSzerző: ___Samy___ » 2017. május 8., hétfő 22:02

A jobb minőségű árban ott van, mintha vennél egy mechanika nélküli fejegyseget, sztem tök értelmetlen a transmitter.

Egyébként milyen kocsi?
"We will not fight for one decade, when Madrid is the best club of the last century and the best club in history, also the best in the last decade and is the best because we never do something like that, not appreciate someone success"

ferni

HozzászólásSzerző: ferni » 2017. május 8., hétfő 21:54

Kocsiba szeretnék telefonomról zenét hallgatni.
Nincs benne beépített Jack csati meg semmi ilyen.

Ahogy néztem a legegyszerűbb megoldás egy FM Transmitter lenne.

Ezzel kapcsolatban van valakinek valami véleménye?
Esetleg milyet ajánlanátok? Túl sok féle van.
Hangminőség vállalható?

Vagy valaki tud valami más megoldást?

rolandantal

HozzászólásSzerző: rolandantal » 2017. április 22., szombat 12:24

Kerlon írta:Két hete van nálam a Samsung Galaxy A3 2017, kijelző idő 10+ óra egy töltéssel. :happy: Mindennapos használhathoz ehhez ideálisabbat szerintem nekem nem tudtok mondani. :happy:
Nekem jelenleg a 2016-os modell van meg, és tökéletesen megvagyok elégedve vele, akárcsak az elődjével a 2015-ös modellel. Azért is vettem ezt.

Nagyon stabil és kényelmes telefon, aminek nagyon jó az ár-érték aránya.

L.Miki
Kedvenc csapatod: Real Madrid C.F.

HozzászólásSzerző: L.Miki » 2017. április 22., szombat 12:00

Kerlon írta:Két hete van nálam a Samsung Galaxy A3 2017, kijelző idő 10+ óra egy töltéssel. :happy: Mindennapos használhathoz ehhez ideálisabbat szerintem nekem nem tudtok mondani. :happy:
Nokia 3310 150 óra egy töltéssel... :mrgreen:

Kerlon
Kedvenc csapatod: Levante

HozzászólásSzerző: Kerlon » 2017. április 22., szombat 11:56

Két hete van nálam a Samsung Galaxy A3 2017, kijelző idő 10+ óra egy töltéssel. :happy: Mindennapos használhathoz ehhez ideálisabbat szerintem nekem nem tudtok mondani. :happy:
"A futball alapvetően egy észjáték lenne, egy nagy sebességű, valós idejű stratégiai játék, amiben nem mindig neked kell adnod a gólpasszt, nem mindig neked kell lőnöd a gólt, de nem is mindig neked kell megszerezned a labdát."
K

h3x0r

HozzászólásSzerző: h3x0r » 2017. április 21., péntek 19:42

'Az írta:üdv, kérnék egy kis segítséget azoktól, akik napi szinten használnak gpst.

van valami nagyobb különbség az android, vagy a windows alapú gps-ek között?
munkából adódóan kénytelen vagyok beruházni egyre, kíváncsi lennék kinek mi a tapasztalata egyikkel, illetve másikkal.

wayteqben gondolkozom mindenképp.
Itt van pár hsz a témáról: https://mobilarena.hu/tema/milyen_gps-t ... friss.html

'Az
Kedvenc játékosaid: Cristiano Ronaldo.

HozzászólásSzerző: 'Az » 2017. április 21., péntek 18:36

üdv, kérnék egy kis segítséget azoktól, akik napi szinten használnak gpst.

van valami nagyobb különbség az android, vagy a windows alapú gps-ek között?
munkából adódóan kénytelen vagyok beruházni egyre, kíváncsi lennék kinek mi a tapasztalata egyikkel, illetve másikkal.

wayteqben gondolkozom mindenképp.

"Winners focus on winning, losers focus on winners. - Conor McGregor

Ladislao

HozzászólásSzerző: Ladislao » 2017. április 19., szerda 19:36

Ha ingyen kaphatnál egy telefont, milyet választanál?
Én már megbarátkoztam az android rendszerrel teljesen mióta egy mondhatni komolyabb androidos telefon tulajdonosa vagyok (S6 Edge) és bár már nem a legújabb telefon hibátlan a működés és a rendszer is rajta.
(Bár a telefon egyébként mindössze 4 hónapos)
Ismerem valamilyen szinten az IOS rendszert amit használhatónak gondolok tökéletesen. De véleményem szerint aki az egyszerűség híve az androidon is meg tudja valósítani ugyanezt mindazonáltal pedig egyéb dolgokban is a rendszer nyitottsága miatt a lehetőségek korlátlanok. Ezért nyomtam Samsungra. Nyilván az S8-nak én is szívesen lennék gazdája. De 3 kilot számomra nem ér egy mobil. Amennyiben akár 1-2 év múlva teljes értékűbb szg-ként lehet majd alkalmazni a dex rendszeren keresztül akkor hajlandó lennék áldozni rá ennyi pénzt.
Egyébként innovációban az utóbbi 2-3 évben a Samsung utolérte az Apple-t. Ami kicsit meglepett.

lordgabi
Kedvenc játékosaid: Raúl, Puskás, CR, R9, RC, Zidane, Casillas, Ramos, Marcelo, Guti, Nacho

HozzászólásSzerző: lordgabi » 2017. április 19., szerda 18:00

Victor írta:Srácok, valaki már szorult laptop billentyűk cseréjére? Kettő billentyűt vissza se tudok tenni, kettő másikat pedig tisztítani kéne, mert nehezen érzékel már, de emiatt a 4 miatt nem akarnék egy egész billentyűzet cserét (kb 20.000 forintért...)

Van valami ötlet? Lehetséges hozzá gombokat beszereznem?
Pontosan így jártam mint a kolléga, nagyszombaton édesanyám okvetlen a laptopot takarította billentyűzettel, 3-4-5-6-7 - ezek a gombok ugrottak ki, mindegyiket sikerült visszahelyezni a 4-5 kivételével, a W is ramaty állapotban van, szóval megnyugodtam a válaszok alapján + nem is, köszi, hogy megelőztél vele Victor! :D
Ex-szerkesztő.

2015. november 25.
UEFA Bajnokok Ligája - Shakhtar Donetsk 3-4 Real Madrid C.F.
Arena Lviv, Lemberg - A nagy találkozás! :sziv: :salute:

H.E.H.E.
Kedvenc játékosaid: R9
Kedvenc csapatod: mi

HozzászólásSzerző: H.E.H.E. » 2017. április 18., kedd 19:35

P. Krisz írta:Samsung Galaxy S8 és S8+ bemutató.
Tényleg nagyon szép mindkét telefon, de ez a méret már kényelmetlen lenne nekem.
én még várnék pár évet, hogy valóban ki tudja váltani a mobil a laptopot, elsősorban munkára, vagy netezni, filmezni, jutyubbozni.
de talán nem zsákutca ez így.
taking currency fluctuation into account, the most expensive player in history would be Ronaldo Nazário at €433m :sziv:

patotomadrid2019jan
"a jutuboskodás 1 szakma, a városvezetés meg 1 másik szakma"

Vissza: