Pusza formalitás
Hű. Már régóta tervezgettem a megnézését, de valahogy sosem szántam rá magam, úgyhogy örültem az ajánlásnak. Tudtam, hogy egy igazi mestermű... ezt a megtekintés után csak megerősíteni tudom. Nagyon szeretem a lélektani síkon mozgó, egzisztenciális kérdésekkel foglalkozó thrillereket, de ez még ezek között is csúcskategória. Zseniálisan bontakozott ki a történet, a párbeszédek és a színészi alakítások tökéletesek, a zene csak pont annyira "erős", amennyire kell.... áh basszus. Nagyon tetszett.
Nem hiba, de én pl. a felügyelő karakteréről szívesen tudtam volna meg többet is.
9.5/10
Egyébként hasonló vonalon mozogva még ajánlom a Mementót (bár ez vszeg a legtöbben ismeritek) és a Kiállhatatlant (Den Brysomme mannen). Ez utóbbi egy norvég film, hasonló alapsztorival.
Más: már megvan az ajánlásra szánt film, de ahogy nézegettem a táblázatot, még elég sok az elmaradás, az ajánlók részéről is, így szerintem legyen kéthetes a szünet, 27-ig, mert holnapig tuti nem kerül minden pótlásra. De ahogy írtam, megvan a film, szóval részemről mehet most is, csak ha már ebből a célból tartjuk a szünetet, akkor érdemes tényleg megvárni mindenkit.