Madridom Filmklub

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.
gunner
Kedvenc csapatod: Arsenal

Re: Madridom Filmklub

HozzászólásSzerző: gunner » 2017. április 16., vasárnap 3:34

Adjunk új nevet a topicnak, Pusztán filmklub
"And my heart will leave you never."

Süti
Kedvenc csapatod: Real Madrid

HozzászólásSzerző: Süti » 2017. április 16., vasárnap 1:15

Puszta formalitást hozom majd én is, már majd' 1 hete megnéztem, de még mindig nehéz összeszedni róla a gondolataimat. :ozil:
Legends Never Die.

...popped into the penalty area towards Zidaaaaane! Oh, fantastic... :sziv:

Real Madrid will be back.
You can put that on a poster.
Stick it on your wall.
Pray to it every night.
We will be back.

gunner

HozzászólásSzerző: gunner » 2017. április 16., vasárnap 0:19

Már ezért megérte. Ez a klub lényege! :'( :sziv:

L.Miki
Kedvenc csapatod: Real Madrid C.F.

HozzászólásSzerző: L.Miki » 2017. április 15., szombat 23:55

Puszta formalitás

:ozil: :ozil: :ozil:

A turnus filmje! Le vagyok taglózva, nem találok szavakat. Az, hogy a film megnézése után valami ennyire, de ennyire nyomot hagyjon bennem és gondolkodjam a szálakon és visszapörgessem a filmet, hogy jobban megvizsgáljam és megértsem és aztán elképedjek... wooooow. :taps:

Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Neme is tudok mit írni, mert még mindig elvagyok képedve és szerintem ezt a filmet valamikor a közeli napokban újra megfogom nézni... pedig neki álltam én is nyomozóskodni, hogy mi történt és teljesen át lettem bacva. Pedig így visszagondolva, teljesen logikus. A legelejétől kezdve, de hogy ez mennyire nem esett le nekem, hogy mennyire nem jöttem rá, az elképesztő. És, hogy mennyire elrejtették úgy a csavarokat, hogy azok nem voltak elrejtve, és csak nagyon kevesen vágják az egészet már az elejétől, hogy mi van... atyaég. Zseniális.
Zseniális alkotás. Ez az átverés, és a legvégén való koppanás, amikor rájön az ember, hogy mi va'? Hogy mi?Fantasztikus. És annyira elfoglalja az agyat a gondolkodás, hogy hibát fel sem tudok sorolni, mert nem azon agyalok, hanem hogy mennyire át lettem verve. Ahogy az elején a pisztolycső szembe fordul, dördül, szaladás az erdőben, a fény, és itt megjegyzem hogy a zene az valami idegörlő, én már a kezemet rágtam, csak nehogy valami csúnyát mutassanak mert ott kapok szívinfarktust, az eleje valami kemény horrorba is beleillene.
Aztán a kérdezősködés, hogy kineveti, hogy ő Onoff a rendőrfőnök, aztán hirtelen meg elhiszi, mert tud egy idézetet. Én itt elvoltam képedve, mondom jó át lettél baszva, tuti nem Onoff. De az volt. Ahogy Norbi leírta,
pont ugyanazokon gondolkodtam én is, és futott át az agyamon... és a legvége... ahogy Norbinak sem, nekem sem sikerült elsőre rájönni a dolgokra... de az a tejes szitu, amikor megkérdezi: még nem tudja? és mondja az öreg: Nem tudja, te sem tudtad, senki se tudta. Igen a végén visszapörgettem, hogy én is teljesen megértsem,
hogy most ez mi is?
Nagyszerű. A saját gyilkosságáról faggatják ki, mielőtt a túlvilágra lépne? De miért? És ki a felügyelő akkor,
a beléptető a túlvilágra? Vagy Isten, vagy ördög? Vagy maga Onoff? KI Ő? ÉS miért kell lenyomozni? Vagy ő Leonardo da Vinci és az a feladata, hogy akik már meghaltak kinyomozzák, és tudatosítsák bennük, mi történt? Vagy csak azokkal akik öngyilkosok lesznek? De biztos valami bennfentes, mert azt mondta Onoffnak,
hogy sikeres lesz a kézirata. Úristen, én itt befejezem, ez kész. :lol:

A turnus filmje szerintem, mindig szokott lenni egy turnus filmje. Mint egykoron a Das Boot, vagy Istenek Városa vagy mint ez. Ami nem merül ki annyiban, hogy megnézed és értékelőt nyomsz, hanem amit megnézel beleivódik az agyadba és nem fogok tudni elaludni, mert ezen fogok kattogni, legalábbis egy ideig biztos. A szereplők tökéletesen lehozták, amit le kellett. A gépelő az valami csodálattal tekintett a főhősünkre, a felügyelő parádés. Gérard Depardieu pedig... neki szerintem élete filmje ez, ennél jobb neki szerintem amiben főszereplő nincs is. Mondjuk nekem a Pofa be is király. :mrgreen:
Pazar film, pazar történet, pazar csavarok, és pazar az egész!

Ha jól emlékszem Filmklubos tagságom során egyszer adtam 10 pontot... a Das Boot-ra. Most mivel friss az élmény, és mivel ez a két óra játékidő olyan egy órának tűnt, hadd szóljon!

10/10! Köszönöm az ajánlást, nagyon szuper!

lordgabi
Kedvenc játékosaid: Raúl, Puskás, CR, R9, RC, Zidane, Casillas, Ramos, Marcelo, Guti, Nacho

HozzászólásSzerző: lordgabi » 2017. április 15., szombat 20:41

Mikor szoktunk hétfőn ajánlani?
Vagy 20-án hozod csütörökön (1 hetes pihenő) vagy 27-én (2 hetes), szintén csütörtök. Attól függ mennyi elmaradás lesz.
Remélem elég lesz az 1 hetes pihenő, és igyekszik mindenki hozni.
Ex-szerkesztő.

2015. november 25.
UEFA Bajnokok Ligája - Shakhtar Donetsk 3-4 Real Madrid C.F.
Arena Lviv, Lemberg - A nagy találkozás! :sziv: :salute:

Veidt
Kedvenc játékosaid: guti, de rossi, arbeloa
Kedvenc csapatod: real madrid

HozzászólásSzerző: Veidt » 2017. április 15., szombat 20:20

Nekem egyébként akkor 24-én, azaz hétfőn kell majd ajánlanom következőnek? Vagy már mehet 20-án?
JUANITO MARAVILLA

LM19 - TK8 :sziv:

gunner

HozzászólásSzerző: gunner » 2017. április 13., csütörtök 10:53

Ez jól jön most, a Celdára nem vitt rá a lélek még. Ünnep? Dolgozok egész hétvégén, mint az atom. :/

lordgabi
Kedvenc játékosaid: Raúl, Puskás, CR, R9, RC, Zidane, Casillas, Ramos, Marcelo, Guti, Nacho

HozzászólásSzerző: lordgabi » 2017. április 13., csütörtök 0:43

Úgyis a felénél tartunk, ha nem nézzük az utolsó 3 kört, amelyekben a "győztesek" fognak csak ajánlani. :)

Tehát itt a csütörtök, Veidt jönne, de "pihenünk" - mindenki rendezze április 23., vasárnap 23:59-ig az elmaradását! :coffee:
Ex-szerkesztő.

2015. november 25.

L.Miki
Kedvenc csapatod: Real Madrid C.F.

HozzászólásSzerző: L.Miki » 2017. április 13., csütörtök 0:32

lordgabi írta:Az ünnep hetén 1 hét szünet jöhet, hogy mindenki rendezze nyugodtan a dolgait, elmaradásait?

Vagy robogunk tovább? :hmmm:
Én csak azért nem hozom a következő filmet mert sokan tartoznak és ne legyen kavarodás. Szóval szerintem belemehet egy hét szünet, hogy mindenki tisztázza magát ls nulláról induljunk. Gyerekek hozzátok a filmeket!!

Veidt
Kedvenc játékosaid: guti, de rossi, arbeloa
Kedvenc csapatod: real madrid

HozzászólásSzerző: Veidt » 2017. április 13., csütörtök 0:28

Nekem ugyan nincs elmaradásom, de szerintem jo lenne egy szünet.
JUANITO MARAVILLA

LM19 - TK8 :sziv:

lordgabi

HozzászólásSzerző: lordgabi » 2017. április 13., csütörtök 0:22

Az ünnep hetén 1 hét szünet jöhet, hogy mindenki rendezze nyugodtan a dolgait, elmaradásait?

Vagy robogunk tovább? :hmmm:
Ex-szerkesztő.

2015. november 25.

gunner

HozzászólásSzerző: gunner » 2017. április 12., szerda 12:38

Jaja, nekem is van ilyen film, amit csak úgy meg akarok nézetni emberekkel, ezért jött kapóra a filmklub. Ilyen volt anno a Mulholland Drive, a The Talented Mr. Ripley vagy sok más odaát. Ebben a körben viszont próbálok kutatni, szűkül már a listám :)

BarçaNorbi
Kedvenc játékosaid: Ronaldinho, Ronaldo, Henry, Iniesta, Thiago, Neymar
Kedvenc csapatod: Barça

HozzászólásSzerző: BarçaNorbi » 2017. április 11., kedd 13:13

Örülök, hogy messideco 10-essel jutalmaztad az ajánlásom, az egyetlen kis negatívum, hogy már láttad. Ha valakinek úgy tudna valaki filmet ajánlani, hogy most látja az illető először, és 10-est ad rá, az nagyon felemelő érzés lenne.

Puszta formalitás

Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Már írtam, hogy számomra egy nagyon kedves darab ez, nem véletlenül hoztam ajánlásként.

Végig feszültségben tudott tartani, az elejétől kezdve. Első kérdés, hogy Depardieu tényleg Onoff-e? Kerestem a nyomokat, hogy mikor árulja el magát a hazugságról. Majd amint kiderült, hogy ő az, én még mindig kételkedtem, egy ideig még nem hittem neki.
Aztán jön az a rész, amikor arra próbál rájönni az ember, hogy bűnös-e Onoff, megölt-e valaki? Próbálsz rájönni a részletekre, a főhős nagyon gyanús, folyamatosan máshogy meséli el a történetet. Miután megbizonyosodtam,
hogy megtörtént a gyilkosság, azon törtem az agyam, hogy ki volt az áldozat. Annyira zseniális színészi alakítást látunk mindkét főszereplőtől, amit nem tudok elégszer leírni, eléggé hangsúlyozni. Nem hiszem, hogy ilyen téren sokkal többet kilehetett-e hozni a filmből.

A végén jön a csattanó, lehet én néztem elsőre tompán, de nem jöttem rá. Amikor kiderült, leesett, annyira fejbe vágott, hogy újra kellett néznem egyből az utolsó jó félórát. Engem sikerült palira venniük, annak ellenére, hogy rá szoktam jönni idő előtt a filmek csavarjára, ez is a kivételek közé tartozik.

A zene (és persze a színészek) pedig megadja azt a pluszt a filmhez, ami kiemeli a csupán jó filmek közül.

Én azért nem adok annyira magas pontot a filmnek, de nálam ez egy nagyon magas értékelésnek számít. Ezzel a pontszámmal benne van a top10-ben nálam úgy tekintsetek rá.

8,5

lordgabi

HozzászólásSzerző: lordgabi » 2017. április 10., hétfő 22:29

Egyértelmű, hogy minden filmet értékelni, és főképp pontozni kell.
Ex-szerkesztő.

2015. november 25.

bbelthazor
Kedvenc játékosaid: Roberto Carlos, Modric, Kroos, Bale, Casemiro,

HozzászólásSzerző: bbelthazor » 2017. április 10., hétfő 22:27

Carandiru

Na akkor
Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Az egyéni sztorik/flashbackek nekem tetszettek, egyik megbotránkoztatóbb mint a másik, persze pozitív értelemben. Ébenfa mikor lelőtte a az ipsét mert letakart kézzel jött ki a wcről... :D mondjuk a sors iróniája hogy pont jól tette.

De a második fekete bőrű barátunk már érdekesebb: pl. mikor fegyvert fog a csaj faszijára az meg elrohan, mert hát nem szerette igazán. Érdekes, a való életben szerintem 10/8 "férfi állat" ugyanígy tenne. Én személy szerint nem bírnék tükörbe nézni ha elfutnék... Plusz a beteges vigyorgása +1 pont, bár egyben egy utálatos szar alak is. Sajnos olyan részt szedtem le amikor a családi lánykérésnél elnémult a film, de való színű azért ellenezte az APU mert "nigger" ment lányt kérni :D *no offense*
Összességében ez a tag beteg az fix.

( miközben néztem a filmet rájöttem hogy egy dolog biztos: Ha doki vagy egy börtönben akkor egyfajta legjobb barát leszel a raboknak, egy biztos pont, és olyan ember akit nem fognak megkígyózni : D )

A harmadik amit megemlítenék a srác amikor önjelölt bosszú hadjáratot indított a két molesztáló ellen. Mikor végzett vártam a szokásos hányok mert öltem jelenetet, erre: kérek egy hideg coca colát. NAGYON JÓÓÓÓ :lol: :lol:

Igen nem részletezek minden sztorit megvan az oka :shifty:

A néger vigyori vajon nem jött rá hogy egy édes hármas :cens: :cens: :cens:

( és ez tényleg egy börtön volt????)

Az első fele nekem nagyon tetszett, de a végével nekem az egyoldalú szemszögből bemutatott mészárlással sajnos nem lopta be magát a szívembe. Sokkal inkább néztem volna végig sztorizva a dokinak az egészet.

Ettől nem fogom jobban sajnálni a rabokat egyáltalán. Főleg a latin amerikaiakat, bár nincs is szükségük rá hogy szánalmat érezzek irántuk úgyhogy ezt nem is tolom tovább.

Ha lehet kedvenc karaktert mondani ebben a filmben akkor nálam az ébenfa lenne.

Összességében számomra egyszer nézős lett, ettől függetlenül tetszett az első fele ami 10/8as a második egy ötös úgyhogy összességében

nálam ez a film 6,5 lett :)

Ja még annyi úgy láttam mindenkinél van saját pontozás a saját filmre szóval nálam a Circle egy erős 10/7
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára bbelthazor 2017. április 10., hétfő 22:30-kor.

Faust
El director de fotografía

HozzászólásSzerző: Faust » 2017. április 10., hétfő 0:59

Igyekszem, elnézést! :-(

lordgabi

HozzászólásSzerző: lordgabi » 2017. április 9., vasárnap 19:32

lordgabi írta:Itt van a Filmklub hivatalos táblázata, benne az összes kör ajánlásai. Néhány kör értékelései hiányoznak még az elejéről, azon turnusok végeredményeit itt érhetitek el a Hírek menüpontra kattintva, de pótolva lesznek az én táblázatomban is a közeljövőben. :)
Ex-szerkesztő.

2015. november 25.

Süti

HozzászólásSzerző: Süti » 2017. április 9., vasárnap 13:30

lordgabi írta:Faust, bbelthazor, kodo - merre vagytok?
Istimester megígérte, hogy hozni fogja a filmeket, a fentieknek most fogok írni. :)

A táblázat frissítve, én is hozni fogom a két filmet a következő hét folyamán. :coffee:
Kaphatok majd egy linket? Lehet hogy rosszat mentettem el. :)
Legends Never Die.

...popped into the penalty area towards Zidaaaaane! Oh, fantastic... :sziv:

Real Madrid will be back.
You can put that on a poster.
Stick it on your wall.
Pray to it every night.
We will be back.

lordgabi

HozzászólásSzerző: lordgabi » 2017. április 9., vasárnap 3:19

Kodo is hozza a héten a filmeket, már csak Faust papa hiányzik. :smile:
Ex-szerkesztő.

2015. november 25.

bbelthazor
Kedvenc játékosaid: Roberto Carlos, Modric, Kroos, Bale, Casemiro,

HozzászólásSzerző: bbelthazor » 2017. április 9., vasárnap 3:10

Megnéztem mindkettőt délután hozom a véleményezést is :roll:

Vissza: