Vélhetően egy része (ez lehet akár nagyobb, kisebb rész is) abból is, míg a többit a klub megpróbálja kigazdálkodni, mint mindenki más (3 év 4 részlet)!Értem ezt azalatt, hogy mégis miből lesz kipengetve ez a sok pénz? Hitelekből?
Jó ez?
Nagyon ott volt!Bocs a hosszú első posztért, most éreztem megfelelőnek a pillanatot...

-->Hát ha Figot, Zidane-t, Cronaldot veszel rekordösszegért, az oké, ők aranylabdás szuperjátékosokként érkeztek.
Bale nem az..
(ettől függetlenül, sztem sportszakmailag jó igazolás lesz, de azért nem úgy jön mint Zidane bakker)
Szóval, valaki??
És még ezt követően is bőven maradt eladható portéka --> Coentrao, Di María, Khedira stb. (?Kaká, Morata?) Tavalyról nem is beszélve, amikor csak és kizárólag Modricért fizettünk és az eladásokból bőven pluszosan zártuk azt az átigazolási szezont!szerintem már az átigazolási szezon előtt ki volt "jelölve" egy összeg hogy ennyit vállalhat a klub. és ha most nem jön bale akkor a játékosvásárlásokat fedezték a játékos eladások (napoli) és az az összeg ami a szezon előtt arra volt félretéve hogy játékost vegyük abból fedezhetnénk balet. régen volt eladásokból ekkora bevétele a klubnak.
Ehhez még hozzácsapnám ezt a megközelítést, ha már Zizout említetted!
ad.1.:
2001-ben Zidane-t vettük 75 millió euróért. 2%-os inflációval számolva az olyan mintha ma 95 millió eurót fizetnénk egy játékosért (gyengébbek kedvéért: 12 éve 75 millió euró sokkal többet ért mint ma. 10 éve 75 millió euróból 10 millió gombóc fagyit tudtál volna venni, ma 75 millió euróból csak 8 millió gombóc jön ki).
ad.2.:
2001-ben a Real Madrid éves bevétele 150 millió euró volt - Zidane-ért adtunk 75 milliót (50%-át fordítottuk rá)
2013-ban a Real Madrid éves bevétele 550 millió euróhoz tendál, Bale-ért adnánk 98 milliót (18%-át fordítanánk rá).
ad.3.:
Zidane közel 30 éves volt, 5 évet töltött nálunk.
Bale 24 éves jelenleg, 10 évig erősíthet minket optimális esetben.
ad.4.:
2001-ben még nem lehetett "nagy bőrt" lehúzni egy sztárjátékosról. Nem volt még netes shop, nem volt még elterjedt, hogy legyen Zidane-os kulcstartó meg kenyérpirító, gazdaságilag igazán csak sportszakmai sikerek útján térülhetett meg igazolás (BL menetelés, nyári bemutató meccsek, stb.)
Beckham óta ez már máshogy van, Bale nagy fogás lenne.