Na akkor itt bekapcsolódnék én is
2 éve szántam rá magam, hogy egy komolyabb okostelefont vegyek, amit elsődlegesen a mindennapos kapcsolattartások végett vettem (ismerősök panaszkodtak, hogy hiába írnak, amikor dolgozom, nem érnek el és állandóan hívogatni kell).
Ezen okból mivel az androidos telefonokat részesítették előnyben az ismerőseim és azokat ajánlották főképp, egy akkor még közepesnek számító Samsung Galaxy S4-et vettem, a paraméterei meggyőzőek voltak, és árban is megfelelt nekem. Az Apple a hardveres képességei miatt nem jött be nekem akkoriban (bár fogalmam sem volt akkor, hogy az milyen). A telefon egy darabig jól ment, semmi probléma nem volt vele, aztán többször túlmelegedett messengerezés, facebookozás közben, kikapcsolt és újraindult vagy lefagyott, valamint az akkumulátorral se volt valami oké, 9-10 hónap használat után 25% töltöttség környékén mindig kikapcsolt és újraindult, naponta 2x kellett tölteni. Mint kiderült utólag ez a Galaxy S4 típushibái közé tartozott és többen is mondták nekem az ismerősök közül, hogy ez nem éppen egy nyerő telefon.
Ezek után döntöttem úgy, hogy új telefon kell kb. 1 éve. Ekkor az ismerőseim mindenképp az Applet ajánlották már, hiába volt az drága. Ráadásul kapóra jött, hogy az egyik ismerősömnek pénzre volt szüksége, így csereüzletben állapodtunk meg én adtam a Galaxy S4-et plusz egy kis kp-t, ő pedig a kezembe adott egy iPhone 5s-t cserébe. Eddigi használat során probléma csak az akkumulátorral merült fel, mivel véleményem szerint gyorsan merül (bár sokat is használom) és napi 1 töltés kell neki már, de elvileg ez egy 5.000-10.000 Ft-os probléma. Az iOS rendszer "zártságával" sem adódott nekem probléma, gond nélkül megtanultam, hogy lehet zenéket, képeket küldözgetni és áttenni. Számomra a 16 gb tárhely is elég a telefonon, mivel a régebbi dolgokat a számítógépemre, vagy az iCloudba mentem le a telefonról való törlés előtt. Így számomra nem kérdés már az sem, hogy ha legközelebb telefont veszek, az iPhone lesz. Viszont mivel elégedett vagyok az 5s-el, erre maximum csak jövőre kerül sor.
(Bocsi a hosszú irományért)