Elektronika

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.
Laci

Re: Elektronika

HozzászólásSzerző: Laci » 2017. március 29., szerda 22:54

d.gergo írta:Persze, nem újdonság a dokkolás, csak ez lehet hogy már használható is lesz majd valamennyire. Illetve nem tudok nyilatkozni a Lumiarol, gondolkoztam rajta anno hogy olyat vegyek, de végül elengedtem, ahogy látszik jól is tettem, meghalt az a vonal. Ahogy halad az iparág, könnyen kiválthatja hamarosan egy telefon a számítógépet is szerintem, ami nem lenne rossz. Persze mindig lesznek műveletek, amiket nem lehet majd kiváltani, de hétköznapi használatra meg egyszerűbb irodai munkákra ez az S8 is egy zsebben elférő munkaállomás. :)
Dokkolós telókat én is adnám. Viszont androiddal nem sokra mennénk, a Microsoft szerencsétlen, az ajfonnal megint csak iOS-es játékkütyü lenne. Hibrid Android/Win-es eszközök voltak már, de az se jött be valahogy. Az apple adott be épp egy szabadalmat dokkolós ájfonra - arra kivancsi leszek, de sztem nem fog bejönni, a cloud nagyjából lefedi az előnyeit.

laptop: ezek a 2in1-es cuccok engem is érdekeltek, pl. zenbook flip ux360 v mi, yoga, dell xps-ből is most adtak ki egy ilyet. A yoganak nem pörög sokat a ventije? v ha m procis akkor nem melegszik nagyon? Főleg ettől tartottam.

nmate: Airt 2017-ben? miért nem a prot vetted?

ziro4vr
Kedvenc játékosaid: Zidane, Ronaldo
Kedvenc csapatod: Real Madrid

HozzászólásSzerző: ziro4vr » 2017. március 29., szerda 22:09

nmate írta: Engem a 2in1 taszit, egy macbook air 13-ra neveztem be, a 2.7-es intel procival. Igazabol unix hivo vagyok, igy nekem kezenfekvo, csak ubuntu es tarsaival valamilyen szinten zavart, hogy a hp-mon nem futott rendesen, mindig volt valami bug. Dell xps es az air kozott vacilaltam, air-t tudtam kedvezmenyesebben.
Kanye most rakott be a barátok közé. :mrgreen:
Nem illik.

e.gergo
Kedvenc játékosaid: David Beckham
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: e.gergo » 2017. március 29., szerda 21:44

El Sie7e írta:
már nem start-up, hanem innovállalat :D :lol:
Jaj el is felejtettem, pedig pont olvastam a hírt mikor mentem át a Moszkva té... Széll Kálmán téren :lol:

nmate
Kedvenc játékosaid: Arbeloa

HozzászólásSzerző: nmate » 2017. március 29., szerda 21:43

El Sie7e írta:Lenovo Yoga 510 mellett döntöttem. A tablet-módot csak párszor próbáltam, de ha már pötyögni kell valamit, az a képernyőbillentyűn nekem nagyon idegen volt, és csaptam is vissza laptop állásba.
Engem a 2in1 taszit, egy macbook air 13-ra neveztem be, a 2.7-es intel procival. Igazabol unix hivo vagyok, igy nekem kezenfekvo, csak ubuntu es tarsaival valamilyen szinten zavart, hogy a hp-mon nem futott rendesen, mindig volt valami bug. Dell xps es az air kozott vacilaltam, air-t tudtam kedvezmenyesebben.

El Sie7e
Kedvenc játékosaid: Raúl

HozzászólásSzerző: El Sie7e » 2017. március 29., szerda 21:35

d.gergo írta:R24 közel jár, már csak a milliomos nem stimmel :mrgreen:

Egyébként ügyfélszolgálatos/social media felelős/weboldal kezelő vagyok egy magyar start-up-nál. Szóval a világot nekem nem kell megváltanom a géppel, és adott esetben egy teló is ki tudja váltani. :)

Hogy ne legyen annyira off: a múltkori laptopválasztás során, amit ide is bedobtam, végül a Lenovo Yoga 510 mellett döntöttem. A tablet-módot csak párszor próbáltam, de ha már pötyögni kell valamit, az a képernyőbillentyűn nekem nagyon idegen volt, és csaptam is vissza laptop állásba. Aki használ a mindennapokban tabletet annak biztos bejön, én nem használok szóval "felesleges" extra. Csak azért írom, hogy ha valakinek hasonló dilemmája lenne majd a későbbiekben, akkor talán segít. :)

Egyébként pedig atom a gép, könnyű, gyors, 14 col. Egyetlen "hátránya", hogy vennem kell hozzá majd aliról egy hdmi-vga átalakítót, mert az irodai plusz monitor még régi vga-s, és nekem mindig is kellett a második képernyő a munkához :) (idézőjelben a hátrány, mert manapság a vga monitorok azért már ritkaság számba mennek)
már nem start-up, hanem innovállalat :D :lol:
“Mindig emlékezz rá; a Real Madrid azért harcol, hogy megvédje a dicsőségét, a többi csapat pedig azért harcol, hogy felérjen a Real Madrid szintjére. Ez az igazság.”
egy 64 éves Real Madrid drukker

e.gergo
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: e.gergo » 2017. március 29., szerda 21:26

R24 közel jár, már csak a milliomos nem stimmel :mrgreen:

Egyébként ügyfélszolgálatos/social media felelős/weboldal kezelő vagyok egy magyar start-up-nál. Szóval a világot nekem nem kell megváltanom a géppel, és adott esetben egy teló is ki tudja váltani. :)

Hogy ne legyen annyira off: a múltkori laptopválasztás során, amit ide is bedobtam, végül a Lenovo Yoga 510 mellett döntöttem. A tablet-módot csak párszor próbáltam, de ha már pötyögni kell valamit, az a képernyőbillentyűn nekem nagyon idegen volt, és csaptam is vissza laptop állásba. Aki használ a mindennapokban tabletet annak biztos bejön, én nem használok szóval "felesleges" extra. Csak azért írom, hogy ha valakinek hasonló dilemmája lenne majd a későbbiekben, akkor talán segít. :)

Egyébként pedig atom a gép, könnyű, gyors, 14 col. Egyetlen "hátránya", hogy vennem kell hozzá majd aliról egy hdmi-vga átalakítót, mert az irodai plusz monitor még régi vga-s, és nekem mindig is kellett a második képernyő a munkához :) (idézőjelben a hátrány, mert manapság a vga monitorok azért már ritkaság számba mennek)

Norbii
Kedvenc játékosaid: Carvajal, Arbeloa, Ramos, Pepe, Marcelo, Coentrao, Isco, Benzema, Modric, Jesé

HozzászólásSzerző: Norbii » 2017. március 29., szerda 21:02

Realista24 írta: Milliomos weblap tulajdonos.
nem tudtam hogy ennyire jövedelmezőek a mastercardos és sparos reklámok. :D

Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2017. március 29., szerda 20:47

Norbii írta:eléggé off meg talán kérdeztem is anno (csak elfelejtettem), de mivel is foglalkozol?:D
Milliomos weblap tulajdonos.
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

Norbii
Kedvenc játékosaid: Carvajal, Arbeloa, Ramos, Pepe, Marcelo, Coentrao, Isco, Benzema, Modric, Jesé

HozzászólásSzerző: Norbii » 2017. március 29., szerda 20:42

eléggé off meg talán kérdeztem is anno (csak elfelejtettem), de mivel is foglalkozol?:D

e.gergo
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: e.gergo » 2017. március 29., szerda 20:28

Hát van ami mellette szól, van ami ellene. Például az egyik legnagyobb erőssége a technológiának, hogy minden fájl azonnal kéznél van és dolgozhat vele az ember akárhol van. Ezt 2017-ben a felhőtárhelyekkel fel lehet oldani, és ez csak egy ellenpélda.

Ami engem illet, melóban Word, Excel, Photoshop, Notepad++, Filezilla, Chrome, Adobe Captivate és hasonló szoftvereket használok, és sokszor dolgozom otthonról. Könnyű a laptopom is, de azért el tudnám viselni, ha nem kéne táskával járnom reggelente, hanem elég lenne a telót zsebrerakni amit amúgy is mindig viszek magammal, bent pedig rácsapni egy monitorra. Persze ehhez a szoftverfejlesztőknek is erősebben kellene nyitni a mobilra, de ezzel manapság sincs gond.

Ezzel persze lehet vitatkozni, vannak ellenérvek dögivel. Például az utcán egy laptopot nehezebben kapnak ki a táskámból, mint egy telefont a kezemből, amin rajta van minden munkám. Szóval érdekes kérdés. Lehet, hogy elsődlegesen sose ezt fogjuk használni, de szolgáltat olyan kényelmi dolgokkal, amik miatt életben maradhat. Hiszen telefont lassan mindenki használ és hord magánál minden nap, ellentétben a tabletekkel, ami egy olyan "kiegészítő" mint a laptop, csak "hülyébb".

Norbii

HozzászólásSzerző: Norbii » 2017. március 29., szerda 19:48

hát ahhoz iszonyatosan sokat kéne fejlődnie az iparnak hogy egy pct kiváltson, főleg ha azt nézzük hogy mennyivel tartósabb a pc egy telefonnál.
Ennyi pénzért meg ha valaki kompaktabbat szeretnének akkor veszek egy laptopot.

átlag, random felhasználónak biztos elég ha csak telefonról netez, chatel de ez a réteg pedig nem is fog 150+-t fizetni egy ilyen innovációért.
Nem hiszem hogy élhető project lesz. megy majd a süllyesztőbe mint a tabletek.

e.gergo
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: e.gergo » 2017. március 29., szerda 19:33

Persze, nem újdonság a dokkolás, csak ez lehet hogy már használható is lesz majd valamennyire. Illetve nem tudok nyilatkozni a Lumiarol, gondolkoztam rajta anno hogy olyat vegyek, de végül elengedtem, ahogy látszik jól is tettem, meghalt az a vonal. Ahogy halad az iparág, könnyen kiválthatja hamarosan egy telefon a számítógépet is szerintem, ami nem lenne rossz. Persze mindig lesznek műveletek, amiket nem lehet majd kiváltani, de hétköznapi használatra meg egyszerűbb irodai munkákra ez az S8 is egy zsebben elférő munkaállomás. :)

eReMA
Kedvenc játékosaid: 4

HozzászólásSzerző: eReMA » 2017. március 29., szerda 19:28

Norbii írta:szerintem semmi újdonság nincs amiért tátanom kellene a számat. Tanultak a xiaomi mi mix hibájából és kompaktabb méretben kiadták a teljes kijelzős telefont, dokkolóval telót meg már windóz is kiadott.
Szóval csak nem meglovagolt a samu pár korábbi márka újdonságait?:D

Amúgy a dokkolós témának van bármi előnye is? Mert szerintem semmi csak jól hangzik.
A dokkolón van egy rakat csatlakozó (USB, HDMI stb.), plusz a nagyobb terhelésű telefon hűtését is az oldja meg.
“Játssz nyugodtan!” - Puskás

The time on the clock is etched on our memories, 92:48.

El Real Madrid es el equipo más importante del mundo y lo será hasta que yo lo diga

Norbii

HozzászólásSzerző: Norbii » 2017. március 29., szerda 19:19

szerintem semmi újdonság nincs amiért tátanom kellene a számat. Tanultak a xiaomi mi mix hibájából és kompaktabb méretben kiadták a teljes kijelzős telefont, dokkolóval telót meg már windóz is kiadott.
Szóval csak nem meglovagolt a samu pár korábbi márka újdonságait?:D

Amúgy a dokkolós témának van bármi előnye is? Mert szerintem semmi csak jól hangzik.

Kerlon
Kedvenc csapatod: Levante

HozzászólásSzerző: Kerlon » 2017. március 29., szerda 18:54

De én múltkor is azt írtam, hogy küllemre a legjobb. Már az S7-re is. Kár, hogy nem csinálnak normál méretben, mert ez 15cm-es "telefon". Akinek nagy kell az vegyen tabletet. Vagy Note-t. Mondjuk ne 7-est, mert elszáll tőle a keze vagy a feje.

Túlárazottról meg lehetne beszélni, mert itt csúcs minőséget kapsz ellenben egy HTC-vel, ami túlárazott meg szar is a kategóriájában.
"A futball alapvetően egy észjáték lenne, egy nagy sebességű, valós idejű stratégiai játék, amiben nem mindig neked kell adnod a gólpasszt, nem mindig neked kell lőnöd a gólt, de nem is mindig neked kell megszerezned a labdát."
K

ziro4vr
Kedvenc játékosaid: Zidane, Ronaldo

HozzászólásSzerző: ziro4vr » 2017. március 29., szerda 18:43

Kerlon írta::D Ziro koma, akkor még mindig azt mondod, hogy formavilágban nem a Samsung a lista vezető telefon terén?
Ilyet soha nem mondtam, csak hogy túlárazott. DIzájnban ott vannak a szeren, de pl ez nekem sokadlagos szempont.
Nem illik.

e.gergo
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: e.gergo » 2017. március 29., szerda 18:42

Nem semmi, én beleszerettem. Annak pedig külön örülök, hogy végre kiforrni látszik a dokkolós számítógépként használós vonal. :)

KAG
Kedvenc játékosaid: G.H#14 ; LuMo#19 ; M#12 ; SR#4 ; CR#7
Kedvenc csapatod: Real Madrid C.F

HozzászólásSzerző: KAG » 2017. március 29., szerda 18:32

Kerlon írta::D Ziro koma, akkor még mindig azt mondod, hogy formavilágban nem a Samsung a lista vezető telefon terén?

Fuh, az az új S8 :salute:
ZIDANE

Kerlon
Kedvenc csapatod: Levante

HozzászólásSzerző: Kerlon » 2017. március 29., szerda 18:09

:D Ziro koma, akkor még mindig azt mondod, hogy formavilágban nem a Samsung a lista vezető telefon terén?
"A futball alapvetően egy észjáték lenne, egy nagy sebességű, valós idejű stratégiai játék, amiben nem mindig neked kell adnod a gólpasszt, nem mindig neked kell lőnöd a gólt, de nem is mindig neked kell megszerezned a labdát."
K

Pipita
Kedvenc játékosaid: Ronaldo, Zidane, Guti, Iker, Higuaín, Marcelo, Bale
Kedvenc csapatod: Real, Leeds

HozzászólásSzerző: Pipita » 2017. március 20., hétfő 12:33

Király, köszönöm a segítséget. :)

Vissza: