Anthony írta:Érdekes módon autópálya kilométerek ezreit építették külföldi cégek Európában, ha megnézünk külföldi stadionokat, sportlétesítményeket biztos ott is lehet találni bőven példát. 2017-ben ne hozzuk fel az utazási/szállítási költségeket, mert az már régen nem tényező sehol sem.
Ha biztos van bőven példa, akkor gondolom nem esik nehezedre mondani párat, hogy ne csak a levegőbe beszélj, és bebizonyítsd az állításodat, ha már a kérdésekre nem válaszoltál.

És igen, felhozom, mert nemhogy nem tényező, hanem jelentős összegekről van szó, nem véletlen hogy fénykorában a KÉSZ sem jutott messzebb Romániánál és Ukrajnánál.
Az autópálya-építés egészen más kávéház, teljesen más technológia és infrastrukturális szükségletei vannak, továbbá feltételezem Nyugat-Európa már nagyon jól kivan építve autópályákkal, míg Közép- és Kelet-Európában óriási hiány van autópályákból, ezért jobban érdekeltek a nyugati cégek is ebben a régióban. Az építőipar más tészta, épületek mindenhol ugyanúgy kellenek, ezért egy cég nem fog több száz km-rel és x országhatárral arrébb építkezni, ha a székhelyétől mondjuk 50 km-re is tud... De ez csak az én tippem. mivel nem értek az autópályaépítéshez, ott nem tudom mi újság, de mint mondtam, nem is ide tartozik, igazságtalannak tartom idekeverni.