Nagyon jó videó. Teljesen így van minden. Én úgy vélem, hogy ha van egy aranyközépút, akkor szerintem nincs ezzel probléma. Mert nagy segítség tud lenni a face, de ha nem bánunk okosan vele, akkor egyértelmű ellenség is.
Ez olyan mint az áram, az áram az rossz? Az árammal lehet világítani, de lehet embert is ölni. A facebook is ilyen. Tudni kell használni, és tudni kell a határt. A szülők hatalmas feladat előtt állnak, egy ismeretlen dologgal kell nekik megbírkózni, mint minden más generáció szüleinek, a mostaninak azzal kell, hogy megtanítsa a gyermeknek az internet helyes használatát. Hogy nem szabad belemerülni. ÉS ezt csak úgy lehet, ha időt és energiát szakítanak a gyermekre, nem pedig ráhagyják a szobában a gép előtt folyamatosan. Sajnos van a családban egy... család akiknek három 10 és ennél fiatalabb gyermekük van, és konkrétan a suli után az egész éltüket az okostelefon, a tablet, a gép és a tévé előtt töltik.
Van akiket a rendszer bedarál, de ahogy én veszem észre jócskán akadnak olyanok is, akik mára már kezdik megtanulni a facebook használatát. Ráfognak jönni egyre többen, hogy Facebookon nem lehet családot alapítani és nem lehet élni. Csak mivel hirtelen változások sorozata vette kezdetét az évezred fordulóval nehéz felvenni a tempót és a rendszer bedarálja az embereket és magába szippantja, de idővel úgyis kimászunk szerintem.
És szerintem az iskolában is elkellene egy új tantárgy, az internet és a közösségi szájtok helyes használatáról, és az iskolákból teljesen kitiltanám azt... az okos telefonokat is úgy általános iskola 5-6 osztályáig.
Egyébként meg egy rettenetesen nehéz téma ez.