Tényleg teljesen hülyének nézik az embert.Anthony írta:http://index.hu/belfold/2017/02/24/bloffoltek/
És akkor jön egy ilyen. Kiégek vazze, látványterv vs valóság

HozzászólásSzerző: M1Ö » 2017. február 24., péntek 17:47
Tényleg teljesen hülyének nézik az embert.Anthony írta:http://index.hu/belfold/2017/02/24/bloffoltek/
És akkor jön egy ilyen. Kiégek vazze, látványterv vs valóság
HozzászólásSzerző: Kerlon » 2017. február 24., péntek 17:35
HozzászólásSzerző: Anthony » 2017. február 24., péntek 17:25
HozzászólásSzerző: sentry » 2017. február 24., péntek 14:58
Bocs elírtam, elnézést Európában az 5. legdrágább lesz. (190 milliárd forint az kb 650 millió dollár)ateeemadrid írta:Ezt hol olvastad egyébként?Tegnap utána néztem a világ 5. legdrágább stadionja lesz.![]()
![]()
![]()
HozzászólásSzerző: ateeemadrid » 2017. február 24., péntek 14:56
Ezt hol olvastad egyébként?Tegnap utána néztem a világ 5. legdrágább stadionja lesz.![]()
![]()
![]()
HozzászólásSzerző: Kerlon » 2017. február 24., péntek 14:28
annyiból igaza van, hogy a kivitelezés során felüt pár probléma, ami többlet költséget szül és sakkban tartja a megrendelőket, de az, hogy már most felbyontak közel a duplájára.sentry írta:Ez már le van tesztelve. Évek óta ezt csinálják. Pontosan ezért teszik már pofátlanul, merészen, mert szerintem fel se fogja, vagy el se jut (hála a tökéletes propagandának) egy egyszerű emberhez az ilyen téma.Kerlon írta:90% emelés gondolom azt jelenti, hogyha 2-t veszel ebből akkor kapsz 10% kedvezményt.
Netadó miatt volt egyedül normális tüntetés. (Mármint ami a mérete, támogatottsága miatt kiemelkedő és nem csak pár ezer ember tüntetett.)
Én nem is értem, hogy lehet hogy valaki aki az építőiparban dolgozik amellett "kampányol", érvel, hogy ez belefér, és indokolt. De ezzel nem akarok már foglalkozni, füsttel volt már régebben egy "komolyabb" vitám, szintén az építőiparral kapcsolatban. Én elfogadom hogy ő ezt tapasztalja, ezt gondolja, de az biztos, hogy mocskos messze van a valóságtól. Vagy valami alternatív világban élek. Meg páran még itt.
HozzászólásSzerző: sentry » 2017. február 24., péntek 14:08
Ez már le van tesztelve. Évek óta ezt csinálják. Pontosan ezért teszik már pofátlanul, merészen, mert szerintem fel se fogja, vagy el se jut (hála a tökéletes propagandának) egy egyszerű emberhez az ilyen téma.Kerlon írta:90% emelés gondolom azt jelenti, hogyha 2-t veszel ebből akkor kapsz 10% kedvezményt.
HozzászólásSzerző: Kerlon » 2017. február 24., péntek 14:03
HozzászólásSzerző: BlancoMark » 2017. február 24., péntek 13:49
HozzászólásSzerző: Realista24 » 2017. február 24., péntek 13:44
Élvezettel szoktam olvasni a hszeid néhány témában, főleg ha jól rémlik, történelmi témában írtál sűrűbben, de ezt a témát is érintetted párszor, akkor elsiklottam felette(d), de most olyan dolgokat írtál, hogy én is leírtam a saját szemszögemből a dolgokat.füst írta:Rendben, abbahagyom, de jelzem hogy mindössze 2 hsz-t engedtem meg magamnak a témában, és nem hiszem hogy bárkit is megsértettem volna. Megértem ha nem tetszett a tartalom, de feltételezem leírhatom a saját szemszögemből a dolgokat egy felmerülő témában, pláne ha nem én voltam a vitaindító. Magad is láthatod hogy ritkán szólok hozzá dolgokhoz, amikor azt érzem hogy más leírta a véleményemet, vagy pedig azt hogy kicsit sem vagyok kompetens a témában akkor csendben is maradok. Most nem éreztem egyiket sem.Realista24 írta:Ahogy irtam, 30-50% benne van, de nagy részével számolnak elore, de ez 90% egy 100 milliárdos beruházásnál. Jobb ha abbahagyod.
HozzászólásSzerző: füst » 2017. február 24., péntek 13:39
Rendben, abbahagyom, de jelzem hogy mindössze 2 hsz-t engedtem meg magamnak a témában, és nem hiszem hogy bárkit is megsértettem volna. Megértem ha nem tetszett a tartalom, de feltételezem leírhatom a saját szemszögemből a dolgokat egy felmerülő témában, pláne ha nem én voltam a vitaindító. Magad is láthatod hogy ritkán szólok hozzá dolgokhoz, amikor azt érzem hogy más leírta a véleményemet, vagy pedig azt hogy kicsit sem vagyok kompetens a témában akkor csendben is maradok. Most nem éreztem egyiket sem.Realista24 írta:Ahogy irtam, 30-50% benne van, de nagy részével számolnak elore, de ez 90% egy 100 milliárdos beruházásnál. Jobb ha abbahagyod.
HozzászólásSzerző: Realista24 » 2017. február 24., péntek 12:40
HozzászólásSzerző: Realista24 » 2017. február 24., péntek 12:35
HozzászólásSzerző: kiserik » 2017. február 24., péntek 12:23
Elhiszem hogy ilyenek vannak. Ezt fejlett országokban úgy oldják, meg, hogy a tervezőre hárítják a dolgot, mert ő baszta el. Nálunk kitüntetik, mert megduplázta a világítástechnikai cég bevételét egy tollvonássalPéldául X építkezésen a komplett világítástechnikát le kellett cserélni egy bizonyos szinten, mert a tervezőasztalon nagyon jól működött a dolog, de amikor a helyszínen az utólagos mérések megtörténtek, kiderült hogy sajnos az érintésvédelmi szabványoknak nem felelt meg a kivitelezés, -350 millió, kezdődhet előlről a tervezés, beszerzés, megvalósítás, ellenőrzés. Az óra meg ketyeg. Egy teljesen laikus ember ebből azt látja, hogy 350 millió elment a semmire, és valaki biztos zsebre tette. És akkor csak egy szaros világíástechnikáról beszéltünk ami a komplett építkezési projekt egy nagyon kis hányadát érinti![]()
HozzászólásSzerző: Realista24 » 2017. február 24., péntek 12:18
HozzászólásSzerző: VanillaSky » 2017. február 24., péntek 12:14
Ne vicceljünk már!tenylegesen partpolitikai kérdést csináltak ebből.
HozzászólásSzerző: füst » 2017. február 24., péntek 12:14
A közbeszerzői oldal nem az én asztalom, nem véletlenül nem arról írtam. Én a projekt megvalósulását látom folyamatában, a tervezőmérnökökkel és az építésvezetőkkel napi szinten tartom a kapcsolatot. Jelenleg is ott vagyok a DVTK stadion épíkezésén, és a sóstói projekt is beindul számomra hamarosan, saját szememmel látom, ahogy elrepülnek a súlyos 100milliók egyik napról a másikra. És már most borítékolható a késés, hacsak nem a miskolci melósok beáldozzák a nyarukat és úgy dolgoznak mint hat másik.Ezt tökéletesen eltaláltad, a magyar közbeszerzéseknél nem jellemző, hanem egyenesen megkövetelt elvárás, hogy nem várt költségek merüljenek fel. Persze kötve hiszem, hogy annyira álszent lennél, hogy az időjárás változásait, alvállalkozók szereptévesztéseit meg lehet magyarázni +90 milliárddal.
HozzászólásSzerző: sentry » 2017. február 24., péntek 12:10
Ugyan ez jutott eszembe.Realista24 írta:Eddig csak gondoltam de most mar nagyjából biztosra veszem hogy erősen részesülsz vagy a cég ahol dolgozol ezekből a remek fejlesztésekből. De legalabb itt ne terjeszd a hülyeséget.
HozzászólásSzerző: géza » 2017. február 24., péntek 11:43
Igazából a Momentumos részét a dolognak nem akarom megítélni, hogy ők amiatt csinálták az egészet, hogy párttá szerveződjenek, és legyen bázisuk, vagy az aláírásgyűjtés közben/közvetlen előtte fogalmazódott meg bennük a gondolat, igazából szerintem ez nem is lényeges a történet szempontjából. Én most csak azt a kérdést vizsgálom jelen esetben, amit fel is raktak: Akarjuk-e, hogy legyen népszavazás? Számomra ők hitelesek abból a szempontból, hogy tényleg úgy gondolják, hogy erről népszavazást kellett volna kiírni, és emiatt nem hinném azt, hogy csakis kizárólág a párttá alakulás ürügye lett volna az egész felhajtás.Zsombor írta:De azt meg csak a vak nem látja hogy igenis a momentum erre az egészre akarja felépíteni a jövő évi választásokra imidzset es tenylegesen partpolitikai kérdést csináltak ebből. Nem véletlen hogy a tavaly még majdhogynem egységesen az olimpiát támogató pártok most ellenezték lévén kapóra jött nekik hogy meglovagolhatjak ezt, mint egy fidesz elleni kérdés.
"Országos" szinten valóban nem, de például a községem Fb csoportjában (ahol az összes admin a helyi fideszes közgyűlés adja) konkrétan az összes ezt írta le, illetve azt, hogy a Momentum elvette az álmukat. Természetesen ezt direktbe olyan pökhendi és fellengzős módon, hogy értelmes vita, ne alakulhasson ki. (Megint érdekes adalék, hogy amint beírtam egy hosszabb hozzászólást ezzel kapcsolatban, egyből törlésre került a poszt.)istimester írta:Mondjuk ezt szerintem a kretén Bencsiken kívül senki sem írta le,
Ugyanez az én véleményem is.CS0ki írta:Magyarországion minden párpolitikai kérdés...Én valahol ezen meglepődöm, mert nekem sosem okozott gondot pártpreferenciától függetlenül támogatni egyes ötleteket, és ellenezni másokat. De tisztában vagyok vele, hogy az emberek jórésze nincs ezzel így. Mindenesetre én nagyon örülök, hogy összejött az olimőpia elgáncsolása. És nem érdekel, hogy ez pártpolitikai, civil, gazdasági vagy akármilyen háttér segítségével valósult meg...
HozzászólásSzerző: Realista24 » 2017. február 24., péntek 11:31
Jelenlévő fórumozók: 6 regisztrált és 0 vendég
© 2011-2022 Madridom.hu | Médiaajánlat | Adatvédelem