Zsombor írta:De azt meg csak a vak nem látja hogy igenis a momentum erre az egészre akarja felépíteni a jövő évi választásokra imidzset es tenylegesen partpolitikai kérdést csináltak ebből. Nem véletlen hogy a tavaly még majdhogynem egységesen az olimpiát támogató pártok most ellenezték lévén kapóra jött nekik hogy meglovagolhatjak ezt, mint egy fidesz elleni kérdés.
Igazából a Momentumos részét a dolognak nem akarom megítélni, hogy ők amiatt csinálták az egészet, hogy párttá szerveződjenek, és legyen bázisuk, vagy az aláírásgyűjtés közben/közvetlen előtte fogalmazódott meg bennük a gondolat, igazából szerintem ez nem is lényeges a történet szempontjából. Én most csak azt a kérdést vizsgálom jelen esetben, amit fel is raktak: Akarjuk-e, hogy legyen népszavazás? Számomra ők hitelesek abból a szempontból, hogy tényleg úgy gondolják, hogy erről népszavazást kellett volna kiírni, és emiatt nem hinném azt, hogy csakis kizárólág a párttá alakulás ürügye lett volna az egész felhajtás.
Az ellenzék meg az LMP kivételével tudjuk jól, hogy milyen, ez a tényező is vezet ahhoz, hogy a Fidesz megrendíthetetlen, mert már ők sem egy abszolút skálán mérik magukat, hanem relatívon. Nem az számít, hogy jók legyenek, hanem hogy jobbak, mint az alternatíva. Szerintem ebből is fakad az, hogy ma Magyarországon minden közéleti kérdés, ahol van két különböző álláspont, az valamilyen szinten pártpolitikai kérdés. Rengeteg olyan ember van, aki csak azért nem ért egyet az aláírásgyűjtéssel, mert a Gyurcsány beállt mögé, és van rengeteg ember, aki azért szimpatizált az egésszel, mert ez a Fidesz elleni lázadás. Nagyon kevés az a réteg, aki szimpatizál a Fidesszel, és aláírta volna az ívet, és vica versa.
istimester írta:Mondjuk ezt szerintem a kretén Bencsiken kívül senki sem írta le,
"Országos" szinten valóban nem, de például a községem Fb csoportjában (ahol az összes admin a helyi fideszes közgyűlés adja) konkrétan az összes ezt írta le, illetve azt, hogy a Momentum elvette az álmukat. Természetesen ezt direktbe olyan pökhendi és fellengzős módon, hogy értelmes vita, ne alakulhasson ki. (Megint érdekes adalék, hogy amint beírtam egy hosszabb hozzászólást ezzel kapcsolatban, egyből törlésre került a poszt.)
CS0ki írta:Magyarországion minden párpolitikai kérdés...Én valahol ezen meglepődöm, mert nekem sosem okozott gondot pártpreferenciától függetlenül támogatni egyes ötleteket, és ellenezni másokat. De tisztában vagyok vele, hogy az emberek jórésze nincs ezzel így. Mindenesetre én nagyon örülök, hogy összejött az olimőpia elgáncsolása. És nem érdekel, hogy ez pártpolitikai, civil, gazdasági vagy akármilyen háttér segítségével valósult meg...
Ugyanez az én véleményem is.