nmate írta:No offence Matt, de faszság amit írsz. Simán van olyan keretünk, mint a BM-nek és a Barcelonának, sőt megkockáztatom, a támadósorunk jelenleg a legkomplettebb a világon. Morata esetleg, aki kicsit kilóg, de azt a statikus, 5-ösön belül élő csatár posztját talán betölti. A lelkesedése egyelőre pótolja a képességbeli hiányait, aztán majd eldől.
Tipikus madridi gondolkodás ez, ha az ember a bal kezét nyújtja akkor a jobb kell, ha a jobbot akkor a bal.
Nmate: én meg ezzel nem értek egyet. A támadósorunk kikből is áll? CR, Benz, DM, Özil, Jesé, Morata. Elvileg ők 6an fognak osztozni 3 poszton. Jesé még nem volt felnőtt csapat tagja, nem tudjuk mire képes. Morata kicsit kilóg, ahogy említetted. DM képességekben oké, de túl buta, és sok labdát szór el, nagy meccseken inkább hátrány, mint előny. Benzema egy nagy kérdőjel, 4 évből volt 1,5 értékelhető éve. Kérdés idén melyik arcát mutatja.
Szóval a komplett támadósorunkban 2 emberre lehet számítani (jó indulattal 3, ha Benzemát idevesszük), de közülük is Özil szélen gyenge, és nem is elég gólerős.
Ha csak a posztokat nézem, akkor gyakorlatilag 6 játékos 6 különböző poszttal, és variálási lehetőséggel. Ez így valóban komplett, de kérdés, kikre lehet nehéz helyzetben számítani.
Még egy dolog. Amiket én írok, azokat nem a standard bajnokikra viszonyítva írom. Amikor én a keretről véleményt mondok, akkor mindig azt nézem, mire lehet képes egy Barca, egy BM, egy MU, stb... ellen. Mert azokon a meccseken áll vagy bukik a szezon eredményessége.
Marcelo-Nacho dologról:
Azt adom, hogy Coentrao luxus. Viszont az nem megoldás, hogy nincs Marcelonak bhv cseréje. Mert Nacho, vagy Arbeloa talán képességekben még elfogadhatók egy Real védelembe, de idegenek a bhv poszttól, és ha a taktikánk szerves része lesz egy offenzív balbekk, akkor Marcelo hiányában félkezű óriások leszünk. Ezért én mindenképpen ragaszkodnék Coentrao megtartásához. Mennyit kaphatunk érte? 20-22 milliót? Jó esetben. Ha ugyanezért a pénzért egy gyengébb képességű bhv-t szereznénk az színtiszta veszteség. Akkor inkább maradjon Coentrao. Elfér. Ha meg le akar lépni, akkor mehet, de adjon érte 25 misit a csapat, amelyik le akarja igazolni. Ha Levy gecizik Bale-lel, akkor mi is megtehetjük egy Coentraoval.
A fiatalok is végre felkerültek, a madridi publikum nagyon fogja díjazni őket, erre még meccs nélkül le vannak húzva...
Nincsenek lehúzva, de meccs nélkül nem szabad felmagasztalni őket. Nem tudjuk, mire képesek hosszútávon, éppen ezért ez egy kockázatvállalás. Akármennyire tehetségesek is, ne várja tőlük senki azt, hogy a Barca ellen ők fogják a szekeret húzni.
Nem, nekem az a bajom, hogy Cristianon kívül óriási kérdőjel (és elég tapasztalatlan) ez a támadósor a Karim, Jesé, Morata hármassal (utóbbi ráadásul nagyon kilóg még egy Callejónhoz képest is)!
Nekem is ez a bajom.
Suarez, akkor ugyanez lenne a baj, vagy ha Carlo nem a Mou-féle rotálást folytatja, akkor mondjuk Suarez lesz az alapcsatár, az Benznek nem tetszene, és fordított esetben sem lenne jó.
Én ennek örültem volna. Suarez az alapcsatár, és ha valóban Karim a legjobb kilences, akkor ki kell tudnia szorítani Surezt a kezdőből. Ha ez nem sikerül... Nos akkor Suarez jó vétel lenne.
Hoznátok a Soldadokat meg a Negredokat (nem pont Te, általánosságról beszélek), Morata ez a szint elárulom.
Morata ez a szint LESZ! Még nem az. Még csak egy tapasztalatlan zöldfülű. Negredo és Soldado is évek alatt váltak azzá, akik ma. Egy az ő szintjükön lévő cserecsatárral egyébiránt én meg is elégednék, ha Karim azt hozná, amit tud.
középpálya létszámban (játékfelfogásban) ugyan erősödött, de hogy minőségben is, az majd a szezon során kiderül és elsősorban nem a bajnokságban
Ugyanezt gondolom én is.
___Samy___ írta:az is érdekes, hogy az előszezonban isco jó játékát bizonytalannak látod, viszont carvajalnál meg készpénznek, hogy csak ennyire képes
továbbá figyelmen kívül hagyod azt a tényt, hogy már nem mourinho az edző, és ez bizony járhat pozitív dolgokkal, nem ugyanaz a szisztéma, az öltöző hangulata, stb.
szerintem téged valami háttérdolog nagyon befolyásolt ebben a vélemény nyilvánításban
Nem befolyásolt semmi.
Illetve igen: az elégedetlenség. Én jobb igazolásokra számítottam. Egy csatár, egy jobb szélső, és egy kkp-s még kellett volna, és mondjuk a szélső és a kkp-s az elitből, DM meg eladólistára kerülhetett volna.
De arról biztosíthatlak, ha marad így a jobb szél, akkor Carvajalnak nagyon nehéz dolga lesz. Ez nem a Leverkusen. Ide több kell. Az könnyen lehet, hogy erre még nem kész Carvajal. És ha lesz 2 rossz meccse, ismét Arbeloa lesz a kezdő, akkor bizony Carvajal megy is a süllyesztőbe. Neki most rendszeres játék kell, és kérdés, hogy az előszezon színvonalán teljesítve meddig hagyja bent Carlo a kezdőben.
Isco játékáról meg leírtam, hogy szerintem a képességeihez mérten túl sokat gürcöl a pályán az új posztja miatt, amit szerintem nem fog bírni hosszútávon. Akkor pedig vissza fog esni a teljesítménye, ami pedig gyenge játékhoz fog vezetni.